Η ψηφιακή πρόταση της Χ-Τοmi Design.

To oλοκαίνουριο VW Golf.

To νέο VW Golf GTI;

19.012 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2019)

H Volkswagen θα αυξήσει την ιπποδύναμη του Golf GTI για να τοποθετηθεί το μοντέλο πάνω από την GTE plug-in υβριδική έκδοση των 245 ίππων.


Mετά από μεγάλη περίοδο φημών και κάμποσες φωτογραφίες teaser, η Volkswagen αποκάλυψε και επίσημα το ολοκαίνουριο 8ης γενιάς Golf σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Όπως ήταν λογικό, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi Design δεν έχασαν χρόνο και παρουσίασαν την πρότασή τους για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η GTI έκδοση του νέου Golf, χαρίζοντας στο μικρομεσαίο κυψελωτή γρίλια, ελαφρώς ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, μεγαλύτερες ζάντες και μαύρη οροφή.

Με δεδομένο ότι η VW έχει ήδη ανακοινώσει πως η plug-in υβριδική GTE έκδοση θα αποδίδει 245 άλογα, όσο το τωρινό GTI Performance, το νέας γενιάς GTI αναμένεται έχει ισχύ από 250 έως 280 άλογα, ώστε να τοποθετηθεί πάνω από την προαναφερθείσα GTE έκδοση και ταυτόχρονα κάτω από την GTI TCR που θα αποδίδει για άλλη μια φορά κοντά στα 290 άλογα. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται φυσικά για άλλη μια φορά ο γνωστός 2λιτρος TSI ενώ θεωρείται σίγουρο πως και το Golf GTI θα προσφερθεί μόνο σε 5θυρη έκδοση.

Υπενθυμίζουμε πως η γκάμα του «απλού» Golf 8 περιλαμβάνει αρχικά δύο 3κύλινδρους TSI απόδοσης 90 και 110 ίππων, δύο νέους 4κύλινδρους 115 και 150 ίππων που λειτουργούν σε κύκλο Miller και υπόσχονται χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, καθώς και ένα νέο TDI που διαθέτει διπλό σύστημα διπλού κατάλυσης NOx, κάτι δηλαδή που είδαμε και στο νέο Passat. Συνεχίζοντας, το Golf 8 είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen με 5 υβριδικούς κινητήρες και σύστημα 48 Volt που με τη σειρά τους υπόσχονται επίσης χαμηλότερη κατανάλωση κατά 10 % στην πράξη (WLTP). Συγκεκριμένα ο eTSI κινητήρας (mild hybrid) θα διατίθεται σε 3 επίπεδα ισχύος (110, 130 και 150 άλογα), ενώ οι εκδόσεις eHybrid (plug-in) θα αποδίδουν 204 ή 245 άλογα από το υβριδικό σύστημα με τον 1,4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Volkswagen Golf GTI θα κάνει ντεμπούτο το 2020.
 

Toyota
test center