Το νέο Volkswagen ID.3 GTX έφτασε με 326 άλογα

4.054 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2024)
Το νέο Volkswagen ID.3 GTX έφτασε με 326 άλογα
10 Φωτογραφίες »

- Διαθέτει τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα της VW.
- Με 286 άλογα το GTX και 326 ίππους το GTX Performance.
- Αυτονομία για 600 χιλιόμετρα.
- Εσωτερικό με οθόνη αφής 12,9 ιντσών και ChatGPT.

Διαθέτει τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα της VW

Στην αποκάλυψη του νέου ID.3 GTX προχώρησε η Volkswagen, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί το πρώτο «καυτό» hatchback της ηλεκτρικής οικογένειας ID. Το νέο μοντέλο έρχεται με 286 άλογα, ωστόσο θα υπάρξει και η πιο ισχυρή έκδοση GTX Performance για 326 άλογα!

Με 286 άλογα το GTX και 326 ίππους το GTX Performance

Αφήνοντας στην άκρη του προλόγους και μπαίνοντας απ' ευθείας στο κυρίως θέμα, το νέο ID.3 GTX είναι η «καυτή» έκδοση του ID.3 . Το βασικό καυτό μοντέλο θα έχει τη γνωστή ονομασία GTX, αλλά δε θα είναι το κορυφαίο, αφού η γερμανική φίρμα για αυτό το ρόλο προορίζει την έκδοση GTX Performance, με τον πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αναπτύχθηκε ποτέ από τη VW.

Έτσι, το στάνταρ ID.3 GTX θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που θα τους προσφέρει 286 ίππους, ενώ το πιο «καυτό» GTX Performance θα αυξήσει την ισχύ στους 326 ίππους. Σε αμφότερα τα μοντέλα η ροπή ορίζεται στα 545 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα για το GTX έρχεται σε 6,0 δευτερόλεπτα, ενώ το GTX Performance κατεβάζει το χρόνο σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του ID.3 GTX ορίζεται στα 180 χλμ./ώρα, ενώ αυτή του GTX Performance στα 200 χλμ./ώρα.

Αυτονομία για 600 χιλιόμετρα

Και τα δύο GTX εξοπλίζονται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με ωφέλιμη χωρητικότητα 79 kWh. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC στα 175 κιλοβάτ, οπότε η μπαταρία θα αναπληρωθεί από 10 έως 80 τοις εκατό σε περίπου 26 λεπτά. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, τα μοντέλα ID.3 GTX εκτιμάται ότι καλύπτουν περίπου 600 χιλιόμετρα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα στη μέση του οχήματος για καλύτερη κατανομή βάρους.

Σπορτίφ εξωτερικό με 20άρες ζάντες

Όπως και με τα ID.4 GTX και ID.5 GTX, η VW έκανε το ID.3 GTX να έχει πιο δυναμικό παρουσιαστικό. Ο επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και πλαισιώνεται από μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος, διαθέτει διαχύτη με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα που ταιριάζει με τα σκούρα καπάκια των καθρεπτών, τα πλαϊνά μαρσπιέ και το πλαίσιο των παραθύρων. Οι τροχοί 20 ιντσών έχουν επίσης νέα σχεδίαση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
skoda