Το πιο γρήγορο VW R του Ring είναι το Golf R 20 Years edition
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πιο γρήγορο VW R του Ring είναι το Golf R 20 Years edition

2.811 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2022)

Το Volkswagen Golf R 20 Years edition είναι επίσημα το πιο γρήγορο αυτοκίνητο με την επωνυμία Volkswagen R που έκανε ποτέ γύρους στο Nurburgring!

Ένας γύρος στο Ring σε 7:47,31

Πριν από περίπου τρεις μήνες η Volkswagen παρουσίασε το Golf R 20 Years edition, μία επετειακή έκδοση του μοντέλου μέσω της οποίας θέλησε να γιορτάσει τα 20 χρόνια ζωής του Golf R. Σήμερα το εν λόγω μοντέλο ανακοινώθηκε από τη γερμανική φίρμα ως το πιο γρήγορο R αυτοκίνητο στο Nurburgring, ολοκληρώνοντας έναν γύρο της δημοφιλούς πίστας σε χρόνο 7 λεπτά και 47,31 δευτερόλεπτά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οδηγός ο Benjamin Leuchter

Πίσω από το τιμόνι του Golf R 20 Years edition που βρέθηκε στο Ring ήταν ο Benjamin Leuchter, οδηγός σε αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού αλλά και οδηγός εξέλιξης του τμήματος R της VW. Μάλιστα σημειώνεται πως χάρη στις αναβαθμίσεις του μοντέλου κατάφερε να επιτύχει τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. «Με αυτό το αυτοκίνητο, μπορώ να οδηγήσω εδώ στο Nurburgring και η επόμενη στάση να είναι ο φούρνος της γειτονιάς μου», είπε ο Leuchter, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισημάνει πως το Golf R μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην πίστα όσο και ως καθημερινό όχημα.

Με 333 άλογα

Θυμίζουμε πως το Volkswagen Golf R 20 Years edition βασίζεται πάνω στο ευρείας παραγωγής Golf R αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο πασίγνωστος EA888 2λιτρος TSI αποδίδει 333 άλογα, δηλαδή 13 άλογα παραπάνω από ευρωπαϊκών προδιαγραφών Golf R. To μοτέρ συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και όπως και κάθε άλλο Golf R, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ρυθμίζεται ηλεκτρονικά έως τα 270 χλμ./ώρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN