Διαβάστε τη συνέντευξη με τον αρχηγό της Audi-Volkswagen-Skoda στην Ελλάδα, κ. Στίβεν Σίρτη, η οποία λύνει πολλές απορίες.

Διαβάστε τη συνέντευξη με τον αρχηγό της Audi-Volkswagen-Skoda στην Ελλάδα, κ. Στίβεν Σίρτη, η οποία λύνει πολλές απορίες.

Το σκάνδαλο, ο θρίαμβος & οι κόκκινες αναφορές

18.005 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2017)

Μιλάμε με τον Στίβεν Σίρτη, αρχηγό της Audi-Volkswagen-Skoda στην Ελλάδα, για το σκάνδαλο dieselgate, τον θρίαμβο της Audi και τις κόκκινες αναφορές των κατόχων VW.

Α.Τ.: Ας ξεκινήσουμε με το diesel, όπου έχουμε καθημερινές εξελίξεις. Δυό μέρες πριν, το αραιοκατοικημένο Οσλο ανακοίνωσε οτι θεωρει το diesel υπεύθυνο για 185 θανάτους το χρόνο και απαγόρευσε την κυκλοφορία των diesel αυτοκινήτων. Μια μέρα μετά, το Παρίσι απαγόρευσε την είσοδο στα παλιά diesel και έβαλε μονά-ζυγά στα νεότερα diesel. H Γαλλία δίνει 10 χιλ ευρώ, σε όποιον αποσύρει ενα diesel, για να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα πώς τα βλέπετε τα πράγματα; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στίβεν Σίρτης:  Με βάση τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, με τις σημερινές τεχνολογίες, φαίνεται ότι, στους μικρούς κινητήρες πετρελαίου, είναι δύσκολο να πιαστούν τα όρια, ειδικά απο τον Σεπτέμβρη και μετά, που τα όρια θα μετριούνται στο δρόμο. Όλα αυτά θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην αγορά. 
 
Α.Τ.: Η VW προκάλεσε μεγάλο ντόρο πριν από ένα χρόνο με το σκάνδαλο dieselgate, που έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει όλη αυτή η συζήτηση. 
Σ.Σ.: Ναι, έγινε όντως η αφορμή για να ερευνηθεί συνολικά το θέμα των ρύπων περισσότερο. Ετσι πρόσφατα ο περιβαλλοντολογικός οργανισμός Transport and Environment, ολοκλήρωσε μια μεγάλη έρευνα σε 250 μοντέλα απο όλες τις μάρκες και αποκαλύφθηκε ότι τα πετρελαιοκίνητα της VW είναι με μεγάλη διαφορά πιο καθαρά(!) από ότι όλων των υπολοίπων κατασκευαστών. Η έρευνα υπάρχει στο site του οργανισμού και όποιος θέλει μπορεί να την δεί.
 
Α.Τ.: Καθ`οδόν προς το 2021 και τους νέους περιορισμούς στις εκπομπές ρύπων, τι προτείνει το VW group; Τι θα οδηγούμε βενζίνες, ηλεκτρικά, υβριδικά; Τι προβλέπετε;
Σ.Σ.: Να σας πω τι θα οδηγώ εγώ. Περιμένω πώς και πώς το νέο ηλεκτρικό gti, που θα έχει 200 άλογα, αυτονομία 600χλμ και τιμή όσο το σημερινό GTD.
 
Α.Τ.: Εντυπωσιακό ακούγεται. Τα πιστεύει πολύ τα ηλεκτρικά λοιπόν, το VW group;
Σ.Σ.: Οπωσδήποτε, και ήδη από φέτος θα δείτε πολύ εντυπωσιακά πράγματα στο κομμάτι αυτό από εμάς. 
H Audi - VW και Skoda, είναι οι μόνες εταιρείες που έχουν από τώρα τα πάντα, διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Diesel για όποιους κάνουν πολλά χιλιόμετρα εκτός πόλης, βενζίνη η οποία μάλιστα απενεργοποιεί τους μισούς κυλίνδρους, για να περιορίζει κατανάλωση και ρύπους, plug-in υβριδικά, τα οποία δίπλα στο μοτέρ βενζίνης έχουν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες, οι οποίες φορτίζονται από την πρίζα και βέβαια αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και εκδόσεις φυσικού αερίου. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα ήδη, είναι αυτοκίνητα που πωλούνται τώρα, όχι που θα έρθουν σε κάποιο μακρινό μέλλον.
 
Α.Τ.: Πείτε μας λίγο και για τη μεγάλη επιτυχία της Audi στα βραβεία Best Car 2017 του Auto Tρίτη, όπου πήρε σημαντικές διακρίσεις. Αναδείχτηκε ως η εταιρεία η οποία αρέσει πιο πολύ στους Έλληνες ενώ και το Audi Q2 είναι το αυτοκίνητο που κέρδισε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη και φυσικά το μεγάλο βραβείο, το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς.
Σ.Σ.: Κοιτάξτε. Σήμερα η Audi είναι η πιο ποιοτική εταιρεία. Εχει ξεπεράσει σε στάνταρ κατασκευαστικά τον premium ανταγωνισμό της και συνδυάζει στο επίπεδο αυτό και ένα μοναδικό ντιζάιν. Αυτά νομίζω οτι είναι τα στοιχεία που έχουν εκτιμηθεί από το κοινό, διεθνώς και φυσικά και στην Ελλάδα.
 
Α.Τ.: Ας μιλήσουμε όμως και για το πιο καυτό θέμα, τη μεγάλη έρευνα Auto Check που κάνει δύο φορές το χρόνο, το Auto Τρίτη και την οποία βλέπουν 100.000 άνθρωποι, κάθε φορά. Σε αυτή την έρευνα η Volkswagen εμφάνισε τις περισσότερες κόκκινες αναφορές, σημάδι ότι υπάρχουν κάτοχοι VW που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητό τους. Τι έχετε να μας πείτε λοιπόν γι' αυτό κ.Σίρτη;
Σ.Σ: Κατ`αρχάς θα σας πω ότι έχουν δίκιο αυτοί οι κάτοχοι. Eχουν αγοράσει VW και πρέπει να είναι 100% ευχαριστημένοι. Και απο δω και πέρα θα είναι!
Είμαι εδώ σήμερα, για να σας πω ότι ξεκινάμε ένα πρόγραμμα 180 ημερών, που το λέμε "VW 100%" και που έχει σαν στόχο οι κάτοχοι VW να γίνουν οι πιο ευχαριστημένοι κάτοχοι αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Ελπίζω να σας τράβηξα την προσοχή γιατί ειναι ενα πολυ σημαντικό πρόγραμμα.
 
Α.Τ.: Ωραίο ακούγεται αυτό, αλλά τι σημαίνει αυτό για τον κάτοχο ενός VW; Τι να περιμένει;
Σ.Σ.: Ας ξεκινήσουμε από τις τιμές μας. Καλύτερες τιμές σε service και υπηρεσίες σε σχέση με  τους ανταγωνιστές μας. Θέλουμε όταν τις ανακοινώσουμε να κάνετε έρευνα και σείς και όποιος άλλος θέλει, σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας, για να πειστείτε.
Ακόμα νέου τύπου δωρεάν έλεγχος σε κάθε VW, το οποίο δεν έχει σχέση με ό,τι γνωρίζετε μέχρι τώρα, αφού μπορεί μετά απο ραντεβού, ο πελάτης να είναι παρών και καθώς το αυτοκίνητο του θα είναι σηκωμένο ψηλά, να δεί κάθε λεπτομέρεια, με τα μάτια του. Για να είναι πάντα το αυτοκίνητο του "VW 100%"
Να συμπληρώσω εδώ, οτι για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία η προσπάθεια αυτή, πρόσφατα ολοκληρώσαμε συνέδριο στο οποίο ειδικά οι 1.100 εργαζόμενοι στον τομέα του after sales του VW group, ενημερώθηκαν, όχι μόνο σε νέες τεχνολογίες αλλά και σε θέματα καλύτερης προσέγγισης του καταναλωτή.
Θα υπάρχει ακόμα πακέτο οδικής ασφάλειας πέρα από τα συνηθισμένα, με 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη για οποιοδήποτε θέμα του πελάτη.
Υπάρχει ήδη και το πρόγραμμα, όπου κάθε κάτοχος που έχει αγοράσει ή θέλει να αγοράσει ενα μεταχειρισμένο VW, μπορεί να ελέγξει εκτός απο την κατάσταση του, ακόμα και τα πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
 
Και φυσικά, σε ένα πρόγραμμα «VW 100%» - 180 ημερών θα υπάρχουν κι άλλες κινήσεις οι οποίες δεν μπορούν να αποκαλυφτούν όλες τώρα. Εν καιρώ… (γελώντας) Στόχος μας όμως είναι στο τέλος αυτού του μεγάλου προγράμματος, οι κάτοχοι VW να είναι οι πιο ευχαριστημένοι κάτοχοι αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
 
Α.Τ: Καθώς δικός μας στόχος είναι, να είναι όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ευχαριστημένοι, απο τις after sales υπηρεσίες που απολαμβάνουν, να είστε σίγουρος ότι εμείς θα βοηθήσουμε να φτάσει αυτή η ενημέρωση σε όλους τους κατόχους VW, αλλά και θα καταγράψουμε, μέσω της έρευνας Autocheck, πόσο καλύτερα αισθάνονται απο τις κινήσεις σας αυτές.
Κλείνοντας, μπορείτε να μας πείτε με 20 λέξεις, γιατί να αγοράσουμε Volkswagen;
Σ.Σ.: Για να οδηγείτε σήμερα τεχνολογία, την οποία οι άλλοι θα αποκτήσουν σε πέντε χρόνια, με όλα τα προνόμια του "100% VW" νέου προγράμματος μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto