6 φωτογραφίες »

Το τεραστίων διαστάσεων νέο VW Talagon

9.290 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2021)

Το Volkswagen Talagon έχει μήκος πάνω από 5,1 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες ενώ στο μηχανοστάσιο βρίσκεται ένας V6 κινητήρας απόδοσης 300 ίππων.

To πιο μεγάλο SUV στην γκάμα της παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης η Volkswagen. To νέο μοντέλο έχει όνομα Talagon (αρχικό γράμμα «Τ» έχουν όλα τα SUV της φίρμας) και πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση παραγωγής του SMV concept που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2019 στο ίδιο μέρος.

Το Talagon έχει μήκος 5.152 χιλιοστά, πλάτος 2.002 χιλιοστά, 1.795 χιλιοστά ύψος και μεταξόνιο 2.980 χιλιοστών, γεγονός που το κάνει μεγαλύτερο ακόμα και από το Atlas/Teramont που προσφέρεται κυρίως στην Βόρεια Αμερική, όπου τέτοια γιγάντια SUV έχουν μεγάλη απήχηση. Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα μοντέλα με μεγαλύτερες διαστάσεις και όλα τους αφορούν την αγορά των ΗΠΑ. Κάποια από αυτά είναι τα Chevrolet Tahoe, GMC Yukon και Cadillac Escalade.

To αξιοπερίεργο είναι πως η Volkswagen ανακοίνωσε πως το Talagon βασίζεται πάνω στην MQB Evo πλατφόρμα, μια παραλλαγή του δαπέδου που χρησιμοποιούν μικρά μοντέλα του ομίλου όπως τα VW Polo, SEAT Ibiza και Audi A1…

Το Talagon θα προσφέρεται με μια σειρά από κινητήρες, ο κορυφαίος από αυτούς ωστόσο θα είναι ένα V6 turbo μοτέρ 300 ίππων και 500 Nm ροπής που θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4Μοtion και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το Talagon θα προσφερθεί στην Κίνα και ίσως, αργότερα, διατεθεί και στην Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη φυσικά δεν θα έρθει, αφού οι διαστάσεις του είναι τέτοιες που το καθιστούν απαγορευτικό για όσους θέλουν να κινηθούν στις πυκνοκατοικημένες πόλεις.
 

NEO TRAFIC
moto