VW Golf GTI W12-650: Το κτήνος με το W12 μοτέρ των 650 PS
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Golf GTI W12-650: Το κτήνος με το W12 μοτέρ των 650 PS

5.577 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Η Volkswagen προκάλεσε αναστάτωση στους φίλους της αυτοκίνησης όταν παρουσίασε ένα Golf GTI με W12 κινητήρα από Bentley και bodykit από άλλο πλανήτη.

Το Golf GTI W12-650 άφησε εποχή

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To Golf είναι το αυτοκίνητο της Volkswagen που έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες της γερμανικής φίρμας από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε πολλές δεκαετίες μέχρι και σήμερα στην 8η γενιά του. Πόσοι όμως θυμάστε το Golf GTI W12-650 concept που παρουσιάστηκε το 2007 και άφησε τους φίλους της αυτοκίνησης με το στόμα ανοιχτό;

Όλα έγιναν για το φεστιβάλ Worthersee

Σύμφωνα με το μύθο, ο τότε CEO της Volkswagen Μartin Winterkorn μάζεψε τα στελέχη της φίρμας και τους ζήτησε να σκεφτούν τι μπορεί να κάνει η φίρμα για να σπείρει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ενόψει το φεστιβάλ Worthersee που θα γινόταν δύο μήνες αργότερα. Μία από τις ιδέες ήταν να κατασκευαστεί ένα βαρβάτο Golf με το W12 κινητήρα. Το πρότζεκτ έλαβε το πράσινο φως.

Κεντρομήχανο με twin-turbo W12 κινητήρα 650 ίππων

Οι μηχανικοί πήραν ένα Golf GTI Mk5, του αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα και τοποθέτησαν στη θέση τους τον twin-turbo W12 κινητήρα της Bentley Continental GT, κάνοντας φυσικά μια σειρά από απαραίτητες μετατροπές. Ειδικότερα, χρειάστηκε να αυξήσουν το πλάτος του αυτοκινήτου κατά 160 χιλιοστά με μεγαλύτερους θόλους και να μειώσουν την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 70 χιλιοστά, κάνοντας το αυτοκίνητο πολύ πιο επιβλητικό και μυώδες.

Το 0-100χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και δυνατά φρένα

Επιστρέφοντας στο μοτέρ, ο 6,0 λίτρων twin-turbo W12 απέδιδε 650 άλογα και 720 Nm ροπής και έδινε την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει τα 100χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 3,7 δευτερόλεπτα και να φτάνει τα 323χλμ./ώρα, χάρη σε ένα αυτόματο κιβώτιο-δάνειο από το VW Phaeton. Αυτό το εξωγήινο Golf εξοπλιζόταν επίσης με μπροστινά φρένα από Audi RS4 και πίσω φρένα από Lamborghini Gallardo, ώστε να μπορέσει να χαλιναγωγηθεί η τεράστια ισχύς του.

Βγήκε από την γραμμή παραγωγής μισοτελειωμένο, το φοβόσουν στις στροφές

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που η εταιρεία δεν πρόλαβε να το τελειοποιήσει και έτσι τα paddles πίσω από το τιμόνι αλλά και άλλα μπουτόν για το σύστημα κλιματισμού δεν λειτουργούσαν. Το Golf έδωσε τελικά το παρών στο Worthersee και όσοι το οδήγησαν τόνισαν πως το αυτοκίνητο, κατάφερνε να επιταχύνει γραμμικά χωρίς ξεσπάσματα, ωστόσο χρειαζόταν να έχεις «καλά» χέρια για να στρίψεις.

Με bοdykit βαρέων-βαρών που δεν περνούσε απαρατήρητο
- Κεντρομήχανο με twin-turbo W12 κινητήρα 650 ίππων
- Το 0-100χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και τελική στον ουρανό!
- Φρένα από Audi RS4 και Lamborghini Gallardo
- Υπέροχο στην ευθεία, έκανες τον σταυρό σου στις στροφές
Φαντάζεστε να έμπαινε ένα τέτοιο Golf σε παραγωγή; Εσείς θα το αγοράζατε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto