VW ID.3 VS Golf GTI στα 60 μέτρα. Ποιο είναι το πιο γρήγορο;

VW ID.3 VS Golf GTI στα 60 μέτρα (+vid)

2.526 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2020)

Η Volkswagen πήρε την απόφαση να βάλει σε αγώνα drag το νέο ηλεκτρικό ID.3 απέναντι από το επίσης νέο Golf GTI, με την κάμερα της γερμανικής μάρκας να βρίσκεται στο σημείο διεξαγωγής του αγώνα, τον οποίο και κατέγραψε. Ποιο είναι το πιο γρήγορο;


Μπορεί στο μυαλό πολλών να θεωρείται άνιση η μάχη μεταξύ ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου απέναντι σε ένα μοντέλο με κινητήρα βενζίνης, ωστόσο είναι γεγονός πως τα ηλεκτρικά δεν στερούνται δύναμης, το αντίθετο μάλιστα. Έτσι το ισπανικό τμήμα της Volkswagen πήρε την απόφαση να στήσει στην ευθεία το νέο ηλεκτρικό ID.3 και το νέο Golf GTI προκειμένου να δει ποιο θα επικρατήσει.
 
Όπως φαίνεται στο βίντεο το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του ID.3 έκανε εκπληκτική εκκίνηση αφήνοντας κατά πολύ πίσω του το Golf GTI, το οποίο ωστόσο άμεσα άρχισε να καλύπτει το χαμένο έδαφος. Όπως συνηθίζεται σε πολλά τέτοιο βίντεο δεν είναι εμφανές ποιο από τα δύο κέρδισε την κόντρα, αν και φαίνεται πως για λίγα χιλιοστά το ID.3 ολοκλήρωσε πιο γρήγορα το σπριντ των 60 μέτρων. Φυσικά το ζήτημα για τη VW δεν ήταν ο νικητής αλλά να παρουσιάσει τις ικανότητες των δύο νέων μοντέλων της.
 
Πριν δείτε το βίντεο να θυμίσουμε πως το Golf GTI εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων κινητήρα και η ισχύς του ανέρχεται στους 245 ίππους και στα 370 Nm ροπής.  Από τη μεριά του ID.3, μιλάμε για το μοντέλο που διαθέτει 204 ίππους και ροπή 310 Nm, το οποίο προσφέρεται και στη χώρα μας.
 
Δείτε το βίντεο   
 

LEASING APRILIOS
skoda