Βλέπετε το VW T-Roc R.

VW T-Roc και plug-in υβριδικό;

5.735 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2019)

Πιθανότητες να υπάρξει μία plug-in υβριδική έκδοση του Volkswagen T-Roc με μικρότερη ισχύ από αυτή του T-Roc R αναφέρουν φήμες, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της ισχυρής έκδοσης του γερμανικού SUV που έκανε την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Volkswagen αποκάλυψε πρόσφατα την έκδοση R του T-Roc (300 ίππους), που παίρνει ισχύ από τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων του Golf R, ωστόσο όπως αναφέρουν μέσα του εξωτερικού η γερμανική φίρμα βρίσκεται προς την κατεύθυνση να λανσάρει μία plug-in υβριδική έκδοση.
 
H νέα αυτή έκδοση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της VW και από τη στιγμή που στον Όμιλο VW όλη η απαραίτητη τεχνολογία είναι γνωστή, το μοντέλο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να κάνει κάποια στιγμή την εμφάνισή του.
 
Σχετικά με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, τα ίδια μέσα υποστηρίζουν πως αυτό θα αποτελείται από ένα 1.500άρι TSI κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 50 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το προαναφερόμενο σύστημα κίνησης υιοθετείται από τα πρωτότυπα της CUPRA, Formentor και Vision RS, τη στιγμή που το CUPRA Leon θα κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο έτος όντας υβριδικό και έχοντας 245 ίππους.
 
Η ισχύς αυτή -σύμφωνα πάντα με τα μέσα του εξωτερικού- θα συνοδεύσει και το υβριδικό T-Roc και από τη στιγμή που θα είναι μικρότερη από τους 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής τους T-Roc R, τότε πιθανότατα θα υπάρξει και μία νέα ονομασία για το νέο SUV. Ίσως αυτή να φέρει το λογότυπο GTI, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αυτή της στιγμή.

Mercedes
moto