Το νέο Golf GTI δεν θα είναι σίγουρα ήπια υβριδικό.

VW: «Θαυμάσιο το επόμενο Golf GTI»

6.524 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2019)

O επικεφαλής της μάρκας στην Αμερική φαίνεται πως έχει πληροφορηθεί πως η VW ετοιμάζει κάτι καλό για την GTI έκδοση του επόμενου Golf.

Κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης ήταν ο επικεφαλής της VW στην Αμερική σχετικά με τι πρέπει να περιμένουμε από την GTI έκδοση της επόμενης γενιάς του VW Golf.
Συγκεκριμένα, ο Scott Keogh αφού πρώτα δήλωσε πως το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του σύντομα, ύστερα είπε: «Θα λανσάρουμε το 8ης γενιάς Golf που θα έχει και GTΙ έκδοση. Η έκδοση θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα. Το GTI στην επόμενη γενιά του θα είναι πραγματικά θαυμάσιο».
Υπενθυμίζουμε πως, πριν λίγους μήνες, η Autobild είχε αναφέρει σε δημοσίευμα της πως η ιπποδύναμη της GTI έκδοσης θα φτάσει μέχρι και τα 300 άλογα, 55 ίππους περισσότερους από αυτή την γενιά. Με δεδομένο ότι το τωρινό Golf R έχει ισχύ 300 PS, ίσως το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει τελικά τόσες πολλές πιθανότητες. Υπάρχουν πάντως  αξιόπιστες αναφορές το τελευταίο χρονικό διάστημα που κάνουν λόγο πως εκτός από την ισχύ του Golf GTI, σημαντική αύξηση σε άλογα θα έχει και η R έκδοση του επόμενου Golf. Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν πως η ιπποδύναμη της R έκδοσης θα φτάσει κοντά στα 400 άλογα, για να ανταγωνιστεί την AMG A 45.
 

Από την πλευρά του, ο Diess, CEO της VW, ανέφερε πως το μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η ισχύς της βασικής έκδοσης θα κυμαίνεται περίπου στους 255 ίππους και η δεύτερη και πιο ισχυρή στα 290 άλογα.

Tέλος, η τιμή του επόμενου Golf GTI λέγεται πως θα παραμείνει ίδια παρά την φημολογούμενη αύξηση στην ισχύ. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, το Golf GTI προσφέρεται από  35.800 ευρώ στην 3θυρη έκδοση και από 36.750 στην 5θυρη.
 

Toyota
moto