• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
7 φωτογραφίες »

Μάθετε πως να αναγνωρίζετε τα σημάδια όταν υπάρχει διαρροή υγρών από το αυτοκίνητο σας.

Στάζει πράσινο υγρό. Να ανησυχήσω;

37.374 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2021)

Μαύρο, καφέ, κόκκινο, πράσινο και όχι μόνο. Διαβάστε τι σημαίνει το κάθε χρώμα υγρού που μπορεί να δείτε να εκκρίνεται από το αυτοκίνητό σας, για να πράξετε ανάλογα.

Tα υγρά του αυτοκινήτου έχουν διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα και χαρακτηριστικά. Αν, λοιπόν, δείτε υγρό να στάζει από κάπου, καλό θα είναι να μπορείτε να καταλάβετε τι είναι, πριν σπεύσετε στο συνεργείο, ώστε να μη προκαλέσετε εκτεταμένη βλάβη στο αυτοκίνητο σας, το οποίο προφανώς μεταφράζεται σε περισσότερα και πολύ μεγαλύτερα έξοδα, ενώ αν χρειαστεί και μπορείτε, να συμπληρώσετε μόνοι σας το υγρό που λείπει, όταν είναι απαραίτητο.


Μια από τις πιθανότερες διαρροές εντοπίζεται από αυτή τη μαύρη στάμπα.

Μια από τις πιθανότερες διαρροές εντοπίζεται από αυτή τη μαύρη στάμπα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Κόκκινο είναι το υγρό υποβοήθησης του τιμονιού.

Κόκκινο είναι το υγρό υποβοήθησης του τιμονιού.

Αν λοιπόν, δείτε υγρό με χρώμα:
 
Καφέ ή μαύρο 
Είναι το λάδι του κινητήρα. Ελέγξετε το δείκτη του λαδιού στον κινητήρα, για να διαπιστώσετε την ποσότητα που έχει χαθεί και συμπληρώστε ανάλογα. Πιθανότερο είναι να χάνει από το κάρτερ ή από το φίλτρο του λαδιού.
 
Κόκκινο
Είναι το υγρό του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού. Πρόκειται για κλειστό κύκλωμα και δεν είναι συνηθισμένο να χάνει υγρά. Παρ όλα αυτά, είναι καλό να ελέγχουμε τη στάθμη του υγρού σε κάθε προγραμματισμένο σέρβις.

Χρώματος καφέ είναι τα λάδια του αυτοκινήτου.

Χρώματος καφέ είναι τα λάδια του αυτοκινήτου.


Πράσινου χρώματος είναι το υγρό του ψυγείου.

Πράσινου χρώματος είναι το υγρό του ψυγείου.

Καφέ (με απόχρωση κόκκινου)
Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για βαλβολίνες, δηλαδή για το λιπαντικού του κιβωτίου. Λογικά θα μυρίζει κάτι σαν καμένο και αν έχει χαθεί μεγάλη ποσότητα, το σασμάν θα δυσλειτουργεί. Αν αυτό συμβεί, καλό είναι να ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητο, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κολλήσει ή και να σπάσει το σασμάν. Ας έχετε όμως υπ όψιν σας, ότι οι επισκευές στο κιβώτιο κοστίζουν ακριβά.
 
Θολό πράσινο (σπάνια και κίτρινο)
Τέτοια απόχρωση έχει το υγρό του ψυγείου. Δυστυχώς, η διαρροή του μπορεί να προέρχεται από πολλά σημεία και αν δεν έχετε εμπειρία, είναι δύσκολο να το εντοπίσετε. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξετε είναι το ψυγείο, αλλά και όλα τα κολάρα που ενώνουν το ψυγείο με τον κινητήρα, καθώς και το σύστημα του καλοριφέρ. Αν και πάλι δεν μπορείτε να εντοπίσετε το σημείο της διαρροής, μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, μέχρι να φτάσει στη φυσιολογική θερμοκρασία λειτουργίας του. Τότε σβήστε το και ψάξτε πάλι τα κολάρα και το ψυγείο. Από το σημείο της διαρροής θα βγάζει ατμούς ή σχετικά μεγαλύτερη ποσότητα υγρού.
 
Μπλε
Είναι το χρώμα που έχει το υγρό για τα πιτσιλιτήρια. Επειδή περιέχει μικρή ποσότητα οινοπνεύματος, μυρίζει και ανάλογα. Ελέγξτε το σχετικό δοχείο του υγρού, αλλά και το κύκλωμα με τα σωληνάκια, που οδηγεί από το δοχείο στα πιτσιλιτήρια στα σημεία ψεκασμού. Αυτά είναι λεπτά και φθείρονται από το χρόνο.
 
Ο κίνδυνος της βενζίνης
Η περίπτωση να υπάρχει διαρροή βενζίνης είναι σπάνια, αλλά δεν αποκλείεται σε κανένα αυτοκίνητο. Φυσικά, αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, αφού πρόκειται για εξαιρετικά εύφλεκτο καύσιμο. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσετε μόνοι σας το σημείο της διαρροής. Συνήθως το χρώμα που θα δείτε είναι αυτό το ουράνιου τόξου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απόλυτο. Σε κάθε περίπτωση, αν αντιληφθείτε οσμή βενζίνης, μην το βάλετε μπροστά και συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »