Υποχρεωτικά 2 μάσκες στο αμάξι: Πρόστιμο αν δεν έχεις!

12.417 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2021)

Η μάσκα ήρθε για να μείνει στα αυτοκίνητα! Ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για νέους κανονισμούς που θα κάνουν υποχρεωτική την ύπαρξη 2 μασκών σε κάθε αυτοκίνητο. Η αρχή θα γίνει από την Γερμανία και μετά θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέσα στον γενικό αναβρασμό που επικρατεί στην Γερμανία λόγω την εκλογών βγήκε και ένα φρέσκο συμπέρασμα που αφορά τις προστατευτικές μάσκες, το «αξεσουάρ» που τα τελευταία 2 περίπου χρόνια έχει γίνει must σε παγκόσμια κλίμακα. Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας, λοιπόν, επιβεβαίωσε πως έχει στα σχέδιά του να επιβάλλει την υποχρεωτική μεταφορά δύο προστατευτικών μασκών σε κάθε αυτοκίνητο με νέο κανονισμό, ακριβώς όπως ισχύει με το φαρμακείο (ή αλλιώς κιτ πρώτων βοηθειών), το προειδοποιητικό τρίγωνο και τον πυροσβεστήρα. Οι δύο μάσκες θα είναι στην ουσία μέρος του φαρμακείου και θα πρέπει να βρίσκονται μέσα σε αυτό σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Πρόστιμο αν δεν έχεις 2 μάσκες στο φαρμακείο
Αν και δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση για το πότε θα ξεκινήσει να ισχύει αυτό το μέτρο, δημοσίευμα της γερμανικής AutoBild αναφέρει ότι στόχος του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας είναι να εφαρμοστεί άμεσα, μέσα στα πλαίσια της αλλαγής των κανονισμών για τις άδειας οδήγησης. Εφόσον εφαρμοστεί το νέο μέτρο, η έλλειψη μασκών σε περίτπωση ελέγχου από την Τροχαία θα επισύρει πρόστιμο στον παραβάτη οδηγό, όπως ακριβώς γίνεται και στην περίπτωση που το όχημα του δεν διαθέτει προειδοποιητικό τρίγωνο ή κιτ πρώτων βοηθειών. Το ποσό δεν έχει οριστηκοποιηθεί ακόμα για την Γερμανία, μιας και δεν έχει ξεκινήσει να ισχύει ο κανονισμός, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το διοικητικό πρόστιμο για βασικές ελλείψεις στο φαρμακείο είναι 80 ευρώ. Ως εκ τούτου, το ποσό δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο ή παρόμοιο, στη περίπτωση που το συγκεκριμένο μέτρο έρθει και στην χώρα μας.

Τι πρέπει να έχει το «φαρμακείο» του αυτοκινήτου βάσει νόμου στην Ελλάδα
- Ένα πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο των 100 γραμμαρίων τουλάχιστον
- Τέσσερα κουτιά αποστειρωμένες γάζες
- Ένα καρούλι (πηνίο) λευκοπλάστ
- Τέσσερις ατομικούς επιδέσμους
- Δύο αιμοστατικούς επιδέσμους
- Ένα φιαλίδιο με 200 γραμμάρια, τουλάχιστον, οινόπνευμα και
- Ένα φιαλίδιο με 50 γραμμάρια, τουλάχιστον, Mercurochrome.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green