Η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι ο ευκολότερος και «φθηνότερος» τρόπος να αποφύγουμε τους τραυματισμούς σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι ο ευκολότερος και «φθηνότερος» τρόπος να αποφύγουμε τους τραυματισμούς σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Ζώνες ασφαλείας (+video)

8.905 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2016)

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με ζώνες ασφαλείας για όλους τους επιβάτες. Πόσοι από εμάς τις χρησιμοποιούν σωστά; Πόσοι ξέρουν γιατί πρέπει να τις φοράμε;

Συνήθως με το που ξεκλειδώσουμε και μπούμε μέσα στο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσουμε, σκαλίζουμε το ραδιόφωνο, ανοίγουμε το ντουλαπάκι,βάζουμε τον καφέ στην ποτηροθήκη και ένα σωρό άλλα. Ζώνη βάζουμε όμως;

Πόσοι από εμάς, έχουμε συνηθίσει να φοράμε ζώνη πριν ακόμαξεκινήσει να κυλά το αυτοκίνητο στον δρόμο;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο οι οδηγοί όσο και οι επιβάτες οφείλουν να φορούν ζώνη ασφαλείας σεκάθε κάθισμα στο οποίο αυτή υπάρχει.

Ηχρήση ζώνης ασφαλείας είναι ο ευκολότερος και «φθηνότερος» τρόπος να αποφύγουμετους τραυματισμούς σε περίπτωση πρόσκρουσης. Οι ζώνες ασφαλείας δεν απαιτούνειδική τεχνολογία ή ιδιαίτερη δεξιότητα για να την φορέσει κανείς καιτοποθετούνται σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Από το 2006 η χρήση της ζώνηςασφαλείας έχει γίνει υποχρεωτική σε όλη την ΕΕ για όλα τα οχήματα.

Δείτε περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Σύμφωνα με έρευνες, η μηχρήση ζώνης ασφαλείας αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου στατροχαία ατυχήματα, μετά την ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας για τις συνθήκες πουεπικρατούν στον δρόμο.

Καιαν υπάρχουν αερόσακοι; Ακόμα χειρότερο ναμην φορούμε ζώνη. Οιαερόσακοι δεν αποτελούν υποκατάστατο της ζώνης ασφαλείας. Πρέπει να φορούμεπάντα ζώνη ασφαλείας ακόμα και όταν το αυτοκίνητό μας διαθέτει αερόσακους, αφούη σωστή λειτουργία τους για την αποφυγή τραυματισμών, συνεπάγεται την χρήση τηςμαζί με την ζώνη.

Στο βίντεο που ακολουθεί καιείναι από τον Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας,εξηγεί το γεγονός της χρήσης ζώνης ασφαλείας σε συνδυασμό με άλλα συστήματαασφαλείας, ακόμα και από τους πίσω επιβάτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green