• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εκτός δρόμου οδήγηση
Κλίσεις εδάφους
Ανηφόρες
-Ελέγχουμε πάντα τη γωνία εισόδου του αυτοκινήτου, για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα έρθει σε επαφή με το έδαφος ο μπροστινός πρόβολος.
-Ανεβαίνουμε με σταθερό γκάζι, για να μη σπινάρουν οι τροχοί και χάσουμε πρόσφυση.
-Ενεργοποιούμε τις κοντές σχέσεις, αν διαθέτει το όχημά μας. Αλλιώς ενεργοποιούμε οποιοδήποτε σύστημα μπορεί να μας βοηθήσει.
-Αν κολλήσουμε σε κάποιο σημείο της ανηφόρας, αφήνουμε το όχημά μας να κυλήσει προσεκτικά και αργά προς τα πίσω και προσπαθούμε ξανά.
Κατηφόρες
-Επιλέγουμε τις κοντές σχέσεις, αν διαθέτει το όχημά μας και στη συνέχεια 1η σχέση στο κιβώτιο.
-Κατεβαίνουμε όσο πιο κάθετα γίνεται, αλλιώς το βάρος του οχήματός μας μπορεί να προκαλέσει ανατροπή.
-Στο τελείωμα της κατηφόρας στρέφουμε το τιμόνι ελαφρά, ώστε να μη "βρούμε" στο έδαφος.

Λάσπη και χιόνι
-Κατά τη διάρκεια που κινούμαστε σε τέτοιου είδους εδάφη, δεν πρέπει να ακινητοποιούμε το όχημά μας, αλλά να διατηρούμε σταθερή αλλά και χαμηλή ταχύτητα.
-Αποφεύγουμε τις βίαιες κινήσεις, διότι μπορεί να κολλήσουμε πιο εύκολα ή να χάσουμε τον έλεγχο του οχήματος.
-Επιλέγουμε κοντές σχέσεις ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα τετρακίνησης διαθέτει το όχημά μας.Εκτός δρόμου οδήγηση

Δεν είναι λίγες οι φορές που μία εκδρομή με το εκτός δρόμου όχημά μας στο βουνό αποτελεί πρόκληση. Ας δούμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει ο καθένας από εμάς, ώστε να χαίρεται το αυτοκίνητό του με ανάλογη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.   

Εκτός δρόμου οδήγηση

Δεν είναι λίγες οι φορές για όλους μας, που μία εκδρομή στο βουνό αποτελεί πρόκληση. Ας δούμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κανείς, πριν επιστρέψει στη φύση με το τετρακίνητο όχημά του, αφού η εκτός δρόμου οδήγηση έχει τους δικούς της κανόν[...] 

Οδήγηση στο χώμα

Συνολικά στην οδήγηση εκτός δρόμου η μέγιστη ωριαία ταχύτητα δεν είναι το ζητούμενο. Τουναντίον η ταχύτητα και οι χειρισμοί που θα επιτρέψουν στο όχημα να κινείται με ασφάλεια είναι το ζητούμενο. Πρέπει να τονίσουμε πως σε αυτού του είδους τις[...]