• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απόσπαση της προσοχής του οδηγού
Χρήση κινητού τηλεφώνου
Η χρήση κινητού τηλεφώνου είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τη δημιουργία ατυχήματος. Κρατώντας ο οδηγός το τηλέφωνο, έχει σίγουρα το ένα του χέρι απασχολημένο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το μειωμένο χειρισμό του αυτοκινήτου. Εκτός από το χέρι του, όμως, απασχολεί και το μυαλό του, αφού πρέπει να ακούσει και να απαντήσει στο συνομιλητή.
Επιλογή ραδιοφωνικού σταθμού
Το ραδιόφωνο είναι μία από τις αιτίες που κρατά απασχολημένους τους περισσότερους οδηγούς. Καλό θα είναι να έχουμε αποθηκεύσει τους σταθμούς στη μνήμη του ραδιοφώνου, πριν θέσουμε τον κινητήρα σε λειτουργία. Τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ενσωματωμένα στο τιμόνι τα πλήκτρα για τις κυριότερες λειτουργίες του ηχοσυστήματος. Καλό είναι, λοιπόν, να εξοικειωθούμε με τη χρήση τους για τη δική μας ασφάλεια.
Ανάγνωση εφημερίδας ή χάρτη
Ο συνδυασμός ανάγνωσης κάποιου εντύπου και οδήγησης καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη κίνηση. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε χάρτη για να φτάσετε στον προορισμός σας, θα πρέπει να σταματάτε κάθε φορά που θέλετε να τον συμβουλευτείτε.Η δύναμη της φωνής - Σύστημα φωνητικών εντολών BMW Voice Control

Ακόμη ένα νέο σύστημα παρουσιάζει η BMW, με το οποίο θα εφοδιάζει τα νέα της μοντέλα στο μέλλον. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο δέχεται φωνητικές εντολές, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού για μεγαλύτερη ασφάλεια.   

Βλαβερό και στο τιμόνι - Οδήγηση και κάπνισμα

Μία από τις συνήθειες των καπνιστών είναι να ανάβουν τσιγάρο όταν οδηγούν. Εκτός από το ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία τους, μπορεί να τους φέρει σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.   

Απόσπαση προσοχής του οδηγού

Η οδήγηση δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Απαιτεί την προσοχή του οδηγού, ώστε οι μετακινήσεις μας να χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό ασφαλείας.  

Απόσπαση προσοχής του οδηγού

Κατά την οδήγηση, το βλέμμα αλλά και το μυαλό του οδηγού πρέπει να είναι συγκεντρωμένα απόλυτα στο δρόμο. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μην αποσπάται η προσοχή μας από το δρόμο.   

Βοηθάτε αλλήλους - Ο ρόλος του συνοδηγού

Mην ενοχλείτε τον οδηγό
Οι κινήσεις του συνοδηγού θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τη διευκόλυνση του οδηγού. Μερικές από τις ενοχλήσεις που μπορεί να προκαλέσει ο συνοδηγός στον οδηγό, είναι οι μεγάλες αυξομειώσεις της έντασης του ρα[...] 

Ο ρόλος του συνοδηγού

Δεν χρειάζεται να είστε οδηγός αγώνων για να εκτιμήσετε την αρωγή του συνοδηγού σας, καθώς αυτός σας προειδοποιεί, σας ενημερώνει, σας βοηθάει να παραμείνετε ξύπνιος και σας παρέχει ό,τι χρειάζεστε προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή σας απ[...] 

Ρόλος συνοδηγού

Σίγουρα ο επιβάτης στο δεξί κάθισμα της πρώτης σειράς δεν έχει τις αρμοδιότητες του οδηγού αλλά από τον τρόπο που βιώνει τη μετακίνηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ασφάλεια κίνησης. Συνήθως ένα άτομο που οδηγεί μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις[...] 

Απόσπαση προσοχής

• Το διάβασμα κάνει καλό αλλά όχι όταν οδηγούμε. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βλέπουμε κάποιους να διαβάζουν οδηγώντας χωρίς να έχουν συναίσθηση των τεκταινόμενων στο δρόμο.
• Το ψάξιμο στο ηχοσύστημα είναι μια από τις σ[...] 

Μεταφορά κατοικίδιων

Πριν ξεκινήσουμε για οποιοδήποτε ταξίδι είναι απαραίτητο να επισκεφθούμε τον κτηνίατρο, για να εξετάσει το ζώο και να ενημερώσει το βιβλιάριο υγείας ...  

Κατοικίδια στο αυτοκίνητο - Ασφαλεια

Η μεταφορά του κατοικίδιου του οποίου είμαστε κάτοχοι δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες που θα κάνουν αυτές τις μετακινήσεις ασφαλέστερες τόσο για εμάς, όσο και για τους μικρούς μας φίλους.

Προετοιμ[...] 

Αποκλειστικό: Νέα Mercedes EQA

Honda CR-V vs Peugeot 5008

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel με 150 PS

Ρόπαλο & σπασμένα τζάμια μέχρι που...

Η κίνηση στους δρόμους

Νίκη-άθλος του Hamilton στο Μονακό

Τριπλάσια εγγύηση και 2.000 στην τσέπη ή VW T-Cross;

Το πιο όμορφο ελληνικό σπήλαιο

Σκόπελος: 4 παραλίες που μένουν αξέχαστες

10 σημεία του Ιονίου... για χάζι!

H καλύτερη παραλία του κόσμου είναι στην Ελλάδα

«Το απέραντο γαλάζιο» της Αμοργού

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

RENAULT: CLIO Dynamic.Η πλουσιότερη έκδοση CLIO με 12.980€

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 31 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »