Super Συγκριτικό: Citroen C3 diesel vs SEAT Ibiza CNG
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Super Συγκριτικό: Citroen C3 diesel vs SEAT Ibiza CNG

57.403 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2023)

Κοστίζουν λιγότερο από 20 χιλιάδες ευρώ και είναι -λόγω καυσίμου- μετρ στην οικονομία. Συγκρίνουμε τα Citroen C3 diesel και SEAT Ibiza CNG και τα αξιολογούμε σύμφωνα με τις επιδόσεις, τους χώρους, τον εξοπλισμό και την οδική συμπεριφορά τους.

Καύσιμο για «χιλιομετροφάγους»

Αν μένεις στην επαρχία ή ταξιδεύεις συχνά για το εξοχικό σου ή εν τέλει κάνεις πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, στις παρακάτω γραμμές θα βρεις δύο αυτοκίνητα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου. Diesel και φυσικό αέριο (σ.σ. με το αστεράκι ότι μπορείς να γεμίσεις γιατί έχεις κοντά σου πρατήριο CNG) εστιάζουν στις οικονομικές μετακινήσεις βρίσκοντας «εκπρόσωπο» στην κατηγορία των μικρών στα Citroen C3 και SEAT Ibiza, αντίστοιχα. Συγκρίνουμε τις βασικές εκδόσεις των δύο μοντέλων, κάτω από τα 20 χιλιάρικα. Ποιο κερδίζει στις επιμέρους μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center; C3 diesel στα 100 ή Ibiza με CNG στα 90 άλογα;
 

Σχεδίαση - Εσωτερικό: Περισσότερο trendy το C3, πιο στιβαρή εικόνα στο Ibiza

Στο κομμάτι του design, εντός και εκτός αμαξώματος, τα δύο μοντέλα έχουν μία προσέγγιση νεανική, το καθένα με το ύφος του. Περισσότερο μοντέρνο είναι το Citroen C3 με τις καμπύλες του αμαξώματος, τα στενά LED φώτα ημέρας και τον μεγάλο μπροστά προφυλαχτήρα. Πιο σοβαρό «σουλούπι» έχει το SEAT Ibiza, το οποίο έχει ορισμένες στιλάτες πινελιές όπως η γραμματοσειρά του ονόματος στο πίσω μέρος που θυμίζει χειρόγραφο. Στα μάτια μας το C3 δείχνει λίγο πιο φρέσκο.
 
Ανάλογη φιλοσοφία διακόσμησης παρατηρούμε και στην καμπίνα των δύο μοντέλων. Στο Citroen C3 ξεχωρίζεις την τετραγωνισμένη αισθητική με τα αντίστοιχα μοτίβα (π.χ. αεραγωγοί), στο SEAT Ibiza υπάρχει μία πιο στιβαρή λογική, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Και στα δύο αυτοκίνητα η ποιότητα κατασκευής είναι προσεγμένη, με καλό φινίρισμα και σωστή συναρμογή των πλαστικών. Μονόχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό το C3, έγχρωμη 8,25 ιντσών βλέπουμε στο SEAT Ibiza.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL