Χέρι-χέρι Mercedes & BMW;

11.792 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/1/2019
 

Οι αιώνιοι premium «αντίπαλοι», Mercedes-Benz και BMW, θα συνεργαστούν για την εξέλιξη των μικρότερων μοντέλων της γκάμας τους στο μέλλον; Διαβάστε ποιοι ενδέχεται να αντιδράσουν έντονα και τι περιλαμβάνει το πλάνο της μελλοντικής συνεργασίας.

Ο τομέας της έρευνας και ανάπτυξης των αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά κοστοβόρος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα όσο περνούν τα χρόνια και η παλέτα των διαθέσιμων τεχνολογιών ολοένα και ενισχύεται. Έτσι, δύο κραταιές δυνάμεις της ευρωπαϊκής premium αυτοκίνησης που εδρεύουν στη Γερμανία, η Mercedes-Benz και η BMW, πρόκειται να δώσουν τα χέρια για την από κοινού εξέλιξη των μελλοντικών A-Class και Σειρά 1, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Γερμανοί συνάδελφοι, η συνεργασία των δύο εταιρειών για τα μικρομεσαία μοντέλα τους θα γίνει με φόντο ένα ευρύτερο πλάνο σύμπραξης, που θα αφορά μεταξύ άλλων και την εξέλιξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Από αυτή την συμπόρευση, οι δύο μάρκες θα εξοικονομήσουν δισεκατομμύρια ευρώ τόσο στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης των τεχνολογιών, όσο και από το «χτίσιμο» των δύο μοντέλων στην ίδια βάση, σύμφωνα με πηγές μέσα από το γερμανικό στρατόπεδο.

Εφόσον ευδοκιμίσει το εν λόγω σχέδιο, τα πρώτα αδελφοποιημένα αυτοκίνητα των Mercedes-Benz και BMW θα κάνουν πρεμιέρα μετά το 2025, σύμφωνα πάντα με την Handelsblatt. Κάτι βέβαια το οποίο είναι εξαιρετικά ρευστό μιας και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκατέρωθεν έντονες αντιδράσεις από τους μηχανικούς των εταιρειών, ως απόρροια της άτυπης μεταξύ τους κόντρας εδώ και δεκαετίες.

Εσάς, πως σας φαίνεται σαν ιδέα η δημιουργία της επόμενης γενιάς Mercedes A-Class μαζί με την BMW Σειρά 1; Θέλετε να δείτε τις δύο premium φίρμες να περπατούν χέρι-χέρι κατασκευάζοντας από κοινού μοντέλα ή προτιμάτε την μεταξύ τους διαφορετικότητα;

73 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  A-CLASS

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια