Κινητήρες: Προβάδισμα σε επιδόσεις & κατανάλωση για το C5 Aircross

    69.730 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/8/2019

    Ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα και απόδοση κινητήρας του συγκριτικού είναι ο PureTech κινητήρας βενζίνης της Citroen, ο οποίος έχει 1,6 λτ. χωρητικότητα και αποδίδει 180 ίππους. Με 30 ίππους διαφορά σε απόδοση -έναντι του TSI κινητήρα που φιλοξενείται κάτω από το καπό των δύο «αδελφών» αυτοκινήτων του group VW- ο PureTech έχει το προβάδισμα στο πεδίο των επιδόσεων αλλά και της κατανάλωσης.

    Πιο συγκεκριμένα, το ελαφρύτερο Citroen C5 Aircross επιταχύνει πιο σβέλτα τόσο από στάση όσο και από ενδιάμεσες ταχύτητες, με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο να συνεργάζεται άψογα με τον κινητήρα και να ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε ζήτηση. Παράλληλα, οι απαιτήσεις του σε καύσιμο περιορίζονται στα 9,1 λτ./100 χλμ. μια τιμή που είναι καλύτερη περίπου κατά 1,0 λτ./100 χλμ. έναντι των Audi Q3 και VW Tiguan.

    Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία κινητήρα-κιβωτίου είναι εξαιρετική και προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση του οδηγού τους μέσω του συστήματος παραμετροποίησής τους, με το κιβώτιο στα δύο αδελφά μοντέλα να είναι το γνωστό μας διπλού συμπλέκτη και να εξασφαλίζει πολύ άμεσες εναλλαγές. Η λειτουργία του κινητήρα του C5 Aircross είναι ελαφρώς πιο πολιτισμένη  παρουσιάζοντας καλύτερη απόκριση από χαμηλά, ωστόσο στους TSI συναντάμε και σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (ΑCT). Ο θόρυβος πάντως βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα στο εσωτερικό του VW Tiguan. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ