Στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας βρίσκεται το εντυπωσιακό πρωτότυπο Audi TT Clubsport Turbo, πλάι στην σπέσιαλ εκδοχή του TT RS. Το concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά IMSO GTO από τα 80s.

Στο TT Clubsport η ισχύς του 5κύλινδρου κινητήρα των 2,5 λτ., έχει ανέβει στους 600 ίππους, κάτι που επετεύχθη χάρη σε ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο turbo, που επιτρέπει στο ΤΤ να κάνει το 0-100 σε 3,7 δλ. και να έχει τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

Για να διαχειριστεί όλη αυτή την επιπλέον δύναμη, το TT Clubsport concept διαθέτει αεροδυναμικές «ενισχύσεις». Τα φουσκωμένα φτερά διευρύνουν το πλάτος του οχήματος κατά 14 εκ.

Τα carbon fiber εμπρόσθια splitter αυξάνουν την κάθετη δύναμη. Το ίδιο κάνει και η πίσω χειροκίνητα ρυθμιζόμενη αεροτομή, φτιαγμένη επίσης από ανθρακονήματα.

Στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται οι τροχοί των 20 ιντσών, η ανάρτηση που ρυθμίζεται με δύο τρόπου, τα νέα φρένα, αλλά και η εξάτμιση που έγινε σε συνεργασία με την Akrapovic.

Αν και το TT Clubsport είναι απλώς ένα πρωτότυπο, η γερμανική εταιρεία θα λανσάρει μια σειρά από μέρη Sport Performance Parts για το ΤΤ, πολλά από τα οποία υπάρχουν και στο concept.

Audi TT Clubsport Turbo

5.517 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2017)

Την έκθεση SEMA επιλέγει η Audi για να μας παρουσιάσει τη βελτιωμένη εκδοχή του Audi TT, που βγάζει «μάτια» με τη μορφή και την απόδοσή της. Ας γνωρίσουμε το νέο Audi TT Clubsport Turbo Concept των 600 ίππων…

Στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας βρίσκεται το εντυπωσιακό πρωτότυπο Audi TT Clubsport Turbo, πλάι στην σπέσιαλ εκδοχή του TT RS. Το concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά IMSO GTO από τα 80s.
 
Στο TT Clubsport η ισχύς του 5κύλινδρου κινητήρα των 2,5 λίτρων, έχει ανέβει στους 600 ίππους. Η αύξηση της απόδοσης επετεύχθη χάρη σε ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο turbo, που δίνει στο ΤΤ τη δυνατότητα να κάνει ο 0-100 σε 3,7 δλ., αλλά και να έχει τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.
   
Για να διαχειριστεί όλη αυτή την επιπλέον δύναμη, το TT Clubsport concept διαθέτει αεροδυναμικές «ενισχύσεις». Τα φουσκωμένα φτερά διευρύνουν το πλάτος του οχήματος κατά 14 εκ., ενώ τα carbon fiber εμπρόσθια splitter αυξάνουν την κάθετη δύναμη. Το ίδιο και η πίσω χειροκίνητα ρυθμιζόμενη αεροτομή, επίσης από ανθρακονήματα.
 
Αν και το TT Clubsport είναι απλώς ένα πρωτότυπο, η γερμανική εταιρεία θα λανσάρει μια σειρά από μέρη Sport Performance Parts για το ΤΤ, πολλά από τα οποία υπάρχουν και στο concept. Στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται οι τροχοί των 20 ιντσών, η ανάρτηση που ρυθμίζεται με δύο τρόπου, τα νέα φρένα, αλλά και η εξάτμιση που έγινε σε συνεργασία με την Akrapovic.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN