Η Audi είχε στα σχέδιά της να λανσάρει την ηλεκτρική έκδοση του R8 το 2012, ωστόσο το συγκεκριμένο πρότζεκτ «πάγωσε» επ αόριστον.

Νέα δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν αναβαθμίσεις στις μπαταρίες του μοντέλου.

Το Audi R8 e-tron με το αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών να μπορεί να ταξιδεύει για 400 χλμ.

Το ανανεωμένο R8 e-tron θα περάσει στην παραγωγή το 2014 σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Το πρώτο Audi R8 e-tron μπορούσε να διανύσει μόλις 215 χλμ.

Στα σκαριά το «αναβαθμισμένο» Audi R8 e-tron

4.843 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2013)

Νέα δημοσιεύματα θέλουν την Audi να «ξεπαγώνει» το λανσάρισμα του R8 e-tron, με τη γερμανική φίρμα να ανακοινώνει ότι το ηλεκτρικό sportscar θα μπορεί να διανύει 400 χλμ. με μία φόρτιση.

Η Audi είχε στα σχέδιά της να λανσάρει την ηλεκτρική έκδοση του R8 το 2012, ωστόσο το συγκεκριμένο πρότζεκτ «πάγωσε» επ αόριστον, μιας και το πρόβλημα ήταν ότι «τα ηλεκτρικά sportscar δεν έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα και ως εκ τούτου η επένδυση δεν ήταν συμφέρουσα». Νέα δημοσιεύματα όμως έρχονται να διαψεύσουν τις εν λόγω απόψεις, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκαν αναβαθμίσεις στις μπαταρίες του μοντέλου από το τμήμα μελέτης & ανάπτυξης.

Το αποτέλεσμα είναι το Audi R8 e-tron με το αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών να μπορεί να ταξιδεύει για 400 χλμ. με μόλις μία πλήρη φόρτιση σε αντίθεση με το αρχικό πρότζεκτ, που μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 215 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το ανανεωμένο R8 e-tron θα περάσει στην παραγωγή το 2014 σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί για την ιπποδύναμη και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου R8 e-tron, ωστόσο το προηγούμενο μοντέλο εφοδιαζόταν με 2 ηλεκτροκινητήρες με τη συνολική απόδοση τους να φτάνει τους 381 ίππους και 820 Nm ροπής. Τέλος, τη διαδικασία του 0-100 την ολοκλήρωνε σε μόλις 4,2 δλ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

ELASTIKA 2024
Audi