2 φωτογραφίες »

Το σχέδιο δεν προέρχεται από τη Mazda, αλλά από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Σχέδιο «προάγγελος» του νέου Mazda6

3.163 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2020)

Το νέο Mazda6 θα είναι ένα από τα νέα αυτοκίνητα που θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμή επίσημες εικόνες που να παρουσιάζουν κάποια στοιχεία από το ιαπωνικό σεντάν δεν έχουν υπάρξει, ανεπίσημα όμως μπορούμε να έχουμε μια ιδέα.

Τη δυνατότητα αυτή μας την παρέχει ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο οποίος βασισμένος στα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με τη νέα γενιά του Mazda6 προχώρησε στη δημιουργία του ανάλογου σχεδίου.
 
Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που έχει το σχέδιο είναι το μεγαλύτερο μπροστινό μέρος και κυρίως το πιο μακρύ καπό. Ο σχεδιασμός αυτός δεν έχει γίνει τυχαία αφού λέγεται πως το 6 θα είναι το πρώτο Mazda που θα εξοπλιστεί με ένα νέο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ που κατασκευάζει η εταιρεία, με την κίνηση να πηγαίνει στους πίσω τροχούς. Από κει και πέρα ο υπόλοιπος σχεδιασμός είναι βασισμένος στη γλώσσα Kodo που ακολουθεί η Mazda, με highlights τα λεπτά «σχιστά» φωτιστικά σώματα του εμπρόσθιου μέρους. Στο πίσω μπορούμε να πούμε πως η αεροτομή ενσωματώνεται όμορφα στο συνολικό σχεδιασμό, ενώ τα πιο προβεβλημένα φωτιστικά σώματα θυμίζουν αυτά που έχουμε δει στο MX-5 και το MX-30.
 
Εκτός από τον προαναφερόμενο νέο 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Skyactiv-X η εταιρεία είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να λανσάρει ένα νέο ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο, μια ηλεκτρική πλατφόρμα αλλά και ένα «Large Architecture»  δάπεδο που θα μπορεί να εξοπλιστεί με ήπια και plug-in υβριδικά σύνολα και με σύστημα τετρακίνησης προαιρετικά (ως στάνταρ τα μοντέλα θα είναι πισωκίνητα). Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να τα γνωρίσουμε για πρώτη φορά μέσω του νέου Mazda6.
 
Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως σίγουρα θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα μέχρι να δούμε επίσημα τη νέα γενιά του Mazda6 που υπολογίζεται περίπου στα τέλη του 2022.

Toyota
moto