• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Και κέρδος και προστασία!

Το auto Τρίτη, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της οικονομικής οδήγησης, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες δοκιμές οικονομίας σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας το μεγάλο όφελος που προσφέρουν η οικονομική οδήγηση σε συνδυασμό και με τα σύγχρονα μοντέλα, στον περιορισμό της κατανάλωσης και του κόστους κίνησης.

11 αυτοκίνητα κινούμενα μέσα στην πόλη, απέδειξαν ότι μπορούν να διανύσουν σχεδόν 20 χλμ. απόστασης, καίγοντας καύσιμο κόστους λιγότερο από ένα εισιτήριο του μετρό!

Αλλάζουμε σχέση κιβωτίου στις 2.000 με 2.500 σ.α.λ.

Αποφεύγουμε τη μεταφορά περιττών φορτίων

Σβήνουμε τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις

Χρησιμοποιούμε συνετά το κλιματιστικό

«Επενδύουμε» στο βοηθητικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Έξυπνα tips για οικονομική & οικολογική οδήγηση

12.214 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2015

Με τις κατάλληλες τεχνικές και την απαραίτητη σύνεση στο μυαλό μας, η οικολογική-οικονομική οδήγηση είναι δεδομένο πως έχει να προσφέρει πολλά πράγματα, σε επίπεδο εξοικονόμησης χρημάτων και μείωσης των εκπομπών ρύπων, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας με σημαντικές, μάλιστα, κοινωνικές προεκτάσεις.

 
Η οικολογική οδήγηση, Ecodriving, δεν είναι απλά τάση της εποχής, αλλά είναι και φιλοσοφία και τρόπος ζωής, που φροντίζει ώστε να μειωθούν οι εκπεμπόμενοι ρύποι των σύγχρονων οχημάτων, αλλά και να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου. Επί του πρακτέου σημαίνει άλλωστε, την ήπια και ασφαλή οδήγηση σε χαμηλό εύρος στροφών λειτουργίας του κινητήρα. Στην πράξη και εκμεταλλευόμενος την προηγμένη τεχνολογία των σύγχρονων αυτοκινήτων, ο οδηγός προστατεύει το περιβάλλον μειώνοντας τους ρύπους και παράλληλα, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης, προσδίδει άμεσα οφέλη στην τσέπη του. Σύμφωνα μάλιστα με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η ποσοτικοποίηση των αποτελεσμάτων από το πρόγραμμα εφαρμογής Ecodriving της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνει εξοικονόμηση καυσίμου, που μπορεί να ανέλθει ακόμα και στο 15%.

Τα οφέλη της οικονομικής οδήγησης
Έως 15% χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2.
Μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων CO, H/C, NΟx.
10-25% λιγότερα ατυχήματα, βελτίωση οδικής ασφάλειας.
Σημαντική μείωση της ηχορύπανσης.
Μείωση κόστους καυσίμων και συντήρησης του οχήματος.
Αύξηση της άνεσης οδηγού και επιβατών.
Μείωση του άγχους κατά την οδήγηση.
Ίσος ή και μικρότερος χρόνος ταξιδιού σε σύγκριση με το συνήθη τρόπο οδήγησης.