• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον, καθώς το επιβαρύνει κατά τουλάχιστον 38% λιγότερο από τον άνθρακα, 28% λιγότερο από το μαζούτ και 24% από το πετρέλαιο.

Γιατί ξεχωρίζει το CNG

59.690 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2017

Το φυσικό αέριο είναι ένα αέριο μείγμα υδρογονανθράκων που εξαιτίας των ιδιοτήτων του, υπερέχει έναντι των υπολοίπων πρωτογενών μορφών ενέργειας. Γι΄αυτό και αποτελεί πλέον βασική ενεργειακή επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θεωρείται το καύσιμο του 21ου αιώνα και συγχρόνως «γέφυρα» μετάβασης από τις συμβατικές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
3 Το φυσικό αέριο κίνησης είναι το πλέον «πράσινο» καύσιμο, αφού οι σχετικοί κινητήρες, εκπέμπουν 25% λιγότερο CO2, 80% λιγότερους υδρογονάνθρακες, 90% λιγότερο CO και NOx και καθόλου στερεά σωματίδια.

- Ως καύσιμο, επιτυγχάνει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από όλα τα άλλα καύσιμα σε όλους τους τομείς της παραγωγής, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

- Είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον, καθώς το επιβαρύνει κατά τουλάχιστον 38% λιγότερο από τον άνθρακα, 28% λιγότερο από το μαζούτ και 24% από το πετρέλαιο-ντίζελ.

- Ένας τυπικός κινητήρας φυσικού αερίου λειτουργεί με σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο από τους αντίστοιχους πετρελαιοκινητήρες.

- Το CNG έχει μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό, ενώ είναι ελαφρύτερο του αέρα και διαλύεται προς τα άνω.

- Υπάρχουν πλέον πιστοποιημένα συνεργεία -από τη ΔΕΠΑ και την TUV- για τη μετατροπή των αυτοκινήτων, ώστε να καίνε φυσικό αέριο, σε όλη την Ελλάδα.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: SPENDLESS