Βελτιώσεις σε ένα τούρμπο κινητήρα

Βελτιώσεις σε ένα τούρμπο κινητήρα

9786 Επισκέψεις στο άρθρο

Σχεδόν όλοι οι τουρμποκινητήρες είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν περισσότερη πίεση στη διαδικασία καύσης. Τα περισσότερα αυτοκίνητα με turbo (ναι ακόμη και ντίζελ) μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Δες πως.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Επαναπρογραμματισμός

Κοινοποίησέ το »


Μέσω του επαναπρογραμματισμού, οι τιμές της ιπποδύναμης και ροπής, αυξάνονται αισθητά, βελτιώνοντας την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Ταυτοχρόνως, λόγω του καλύτερου κύκλου λειτουργίας του κινητήρα, η κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο μειώνεται και ο χρόνος ζωής του κινητήρα επιμηκύνεται.Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι προγραμμάτων ανάλογα με την ποιότητα βενζίνης που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης. Κάθε πρόγραμμα, όμως , μπορεί να φτιαχτεί ανάλογα με τα γούστα και τις απαιτήσεις του κάθε οδηγού. Η τεχνογνωσία επιτρέπει να ρυθμίζει ο τεχνικός τον εγκέφαλο ανά ταχύτητα ξεχωριστά - ρυθμίζοντας πιέσεις, μείγματα, τροφοδοσίες, αποκρίσεις -  φτιάχνοντας προγράμματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του ιδιοκτήτη.

«Πειράγματα» στη μηχανή για αύξηση επιδόσεων

Κάθε κινητήρας, προκειμένου να αυξήσει την ισχύ του, χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο και για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να βελτιωθεί η ροή και να αυξηθεί η ποσότητα του εισερχόμενου αέρα. Αυτός είναι ο λόγος που ένα από τα πρώτα στάδια βελτίωσης σχετίζεται με την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής.

Η αντικατάσταση του συμβατικού φίλτρου εισαγωγής με ένα ελεύθερης ροής ή με κιτ φιλτροχοάνης μειώνει τις αντιστάσεις με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η «αναπνοή» του κινητήρα και κατ επέκταση η απόδοση του. Η αύξηση της ποσότητας του εισαγόμενου αέρα δεν είναι σε θέση να προσφέρει ικανοποιητική αύξηση ισχύος χωρίς να ρυθμιστούν κι άλλες παράμετροι. Κάθε κινητήρας πρέπει να λειτουργεί κοντά στην στοιχειομετρική αναλογία, δηλαδή η καύση να γίνεται με σταθερή αναλογία αέρα και καυσίμου.

`Aλλαξε τουρμπίνα

Μια αναβάθμιση turbo θα αποφέρει επίσης σημαντικά κέρδη ισχύος.  Οι μικρότερες τουρμπίνες μειώνουν το πρόβλημα με το turbo lag. To twin turbo θα προσφέρει καθαρή ισχύ ελαχιστοποιώντας ξανά την καθυστέρηση. Από την άλλη οι μεγάλες τουρμπίνες θα προσφέρουν μεγάλη ισχύ, αλλά τείνουν να υποφέρουν περισσότερο από καθυστέρηση, ιδιαίτερα στις μικρές στροφές.
 

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ