Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
  • Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
  • Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
  • Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
  • Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης
  • Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης

Οι 4 top προτάσεις βελτίωσης

23081 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες πως θα ανεβάσεις «πόντους» το αυτοκίνητό σου. Πως θα αναβαθμίσεις αισθητικά, αλλά και αποδοτικά.

mousakian 102021
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Κοινοποίησέ το »


Δερμάτινα καθίσματα

Επιλέγοντας κανείς να βάλει δερμάτινο σαλόνι στο αυτοκίνητό του επωφελείται πολύπλευρα  καθώς το δέρμα αναβαθμίζει το εσωτερικό με διάφορους τρόπους. Αναμφίβολα, η αισθητική των δερμάτινων καθισμάτων δεν συγκρίνεται με εκείνη των υφασμάτινων. Η κομψότητα που προσδίδουν στο αυτοκίνητο τα δερμάτινα καθίσματα δεν περνάει απαρατήρητη ποτέ, καθώς τα δερμάτινα καθίσματα είναι συνυφασμένα στις  συνειδήσεις όλων μας με τα κορυφαία και πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Εξατμίσεις

Η σημασία της εξάτμισης για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα μεγάλη.  Η σωστή επιλογή συστήματος εξάτμισης αναβαθμίζει άμεσα το αυτοκίνητό σας, αυξάνοντας την ιπποδύναμη και μειώνοντας τον θόρυβο σε νόμιμα επίπεδα. Ακόμη, πέραν της μείωσης του παραγόμενου θορύβου του κινητήρα, το σύστημα εξαγωγής φροντίζει και για την εύρυθμη λειτουργία του.

Μεμβράνες

Η απόσβεση του κόστους τοποθέτησης των αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα. Υπολογίστε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται περίπου 20%. Επομένως, για ένα μοντέλο με κατανάλωση 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις 1,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (ή 2,5 ευρώ). Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανύει ένας οδηγός κατά μέσο όρο 5.000 χλμ./έτος, το όφελος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 125 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 125 ευρώ που βλέπεις άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Προγραμματισμός εγκεφάλου

Τέλος, αν θέλεις να κάνεις οικονομία βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου, μπορείς να το εμπιστευθείς στα χέρια κάποιου ειδικού, ο οποίος θα προγραμματίσεις κατάλληλα τον εγκέφαλο. Mε τη βελτίωση του εγκεφάλου σε υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο, μπορούμε να έχουμε αύξηση της απόδοσης κατά 20-30%, ενώ σε ένα ατμοσφαιρικό, αυτή η αύξηση κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 8-15%. Αυτά τα ποσοστά μπορεί να είναι και μεγαλύτερα, αν η βελτίωση του εγκεφάλου συνδυάζεται με άλλες βελτιώσεις. Επίσης, ο προγραμματισμός της ECU μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της εξόδου του καυσίμου από τους εγχυτήρες στον κινητήρα. Αυτό δημιουργεί ένα πλουσιότερο μίγμα καυσίμου-αέρα το οποίο συνεισφέρει σε απόδοση και οικονομία.
 

Κοινοποίησέ το »