Γλίτωσε χρήματα βάζοντας φιμέ!

41897 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/7/2021

Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι το κυριότερο μέσο προστασίας του αυτοκινήτου σου από τον ήλιο. Ωστόσο πέρα από αυτό, αλλά και την μουράτη εμφάνιση, προσφέρει και οικονομία. Δες πως!

Kοινοποίησε το »125 ευρώ στη τσέπη κάθε χρόνο
 

Η απόσβεση των αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα. Υπολόγισε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται έως 33%, ωστόσο εσύ υπολόγισε περίπου 20%. Aρα, για ένα μοντέλο με κατανάλωση 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις 1,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (ή 2,5 ευρώ). Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανύει ένας οδηγός κατά μέσο όρο 5.000 χλμ./έτος, το όφελος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 125 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 125 ευρώ που βλέπεις άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
 

Μικρό σχετικά το κόστος εγκατάστασης
 
Το κόστος για την τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών ξεκινά από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 200, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας, το αυτοκίνητο, την εποχή που θα το αποφασίσετε κ.λ.π... Κυρίως ωστόσο οι διαφορές τιμών είναι ανάλογες με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Διαφορετικές τιμές δίνονται για 3θυρα, για 5θυρα και άλλες για SUV. Η τοποθέτηση γίνεται πάντα αυθημερόν.

Ψάχνεις να βρεις αντιηλιακές μεμβράνες;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 


Προστατεύουν και από τη θραύση
 
Τα κέρδη από την τοποθέτηση μεμβρανών δεν είναι αόριστα, το αντίθετο, είναι πολλά και σημαντικά.
 • Αυξημένη προστασία για όσους πάσχουν από δερματοπάθειες και οφθαλμολογικά νοσήματα.
 • Αισθητή μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες.
 • Πιο αποδοτική λειτουργία κλιματιστικού και περιορισμένη χρήση του, σε συνδυασμό με μικρότερη κατανάλωση.
 • Μεγαλύτερη προστασία για τις ευπαθείς ομάδες (μικρά παιδιά - βρέφη - ηλικιωμένους).
 • Μείωση της υπεριώδους (Ultra Violet) ακτινοβολίας Α και Β.
 • Γρήγορη απόσβεση – γρήγορο κέρδος.
 • Αντικλεπτικές ιδιότητες.
 • Προστασία από τα κακορυθμισμένα φώτα το βράδυ.
 • Συγκρατιούνται τα θραύσματα σε περίπτωση ατυχήματος, χωρίς να κινδυνεύουν να κοπούν οι επιβάτες.
 
Πότε θεωρούνται νόμιμες
 

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη, ώστε:
 
α) η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου.
 
β) να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται δια μέσου του ανεμοθώρακα.
 
γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού.
 
Συμπληρωματικά ο νομοθέτης αναφέρει στο ίδιο άρθρο πως «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού. Το μηχανοκίνητο όχημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο κατά τρόπον, ώστε το πεδίο ορατότητας του οδηγού, μπροστά, δεξιά και αριστερά αυτού, να είναι αρκετό για να είναι δυνατή η ασφαλής οδήγηση»
 

Kοινοποίησε το »

 • Φίλιππος

  Και ανάγκη και μόστρα! Όταν γεννήθηκε η κόρη μου παρατήρησα πόσο εκτεθειμένη ήταν στον ήλιο και τα ματάκια της και το δέρμα της. Χωρίς δεύτερη σκέψη προχώρησα άμεσα σε τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών. Πράγματι η διαφορά είναι μεγάλη και στην εισερχόμενη ακτινοβολία και στη θερμοκρασία της καμπίνας του αυτοκινήτου. Επιπλέον μπορώ να πω ότι πρόσθεσε σημαντικά και στην εμφάνιση..... αλλά μέχρι ΕΔΩ! ΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 33% οικονομία στο καύσιμο? Τι ΤΡΑΓΙΚΑ στατιστικά είναι αυτά? Ένα 5-10% καλύτερη κατανάλωση ΝΑΙ, αλλά ισχυρισμός σας περί 20+% εξοικονόμηση καυσίμου, είναι στα όρια ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ υπέρ εγκαταστάτων αντιηλιακών μεμβρανών.

 • Kostis

  Καμία άξια λόγου μείωση στην κατανάλωση καυσίμου δεν υπάρχει. Όσο για το "αναπλήρωση φρέον" είναι τουλάχιστον ανόητο σαν επιχείρημα αφενός διότι το κύκλωμα είναι κλειστό και αφετέρου κάθε χρόνο πρέπει να συντηρείται (άρα το κόστος συνεχίζει να υφίσταται!). Συνεπώς καλές οι μεμβράνες αλλά τα περί μείωσης κόστους είναι αυθαίρετα και εντελώς ατεκμηρίωτα.

 • Δημήτρης

  Δείξτε μας και από πού θα τις αγοράσουμε αυτές τις καταπληκτικές μεμβράνες γιατί εγώ βενζινάδικο δεν ξαναπάω....! Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χαλάτε την εικόνα του αξιόπιστου περιοδικού που διαβάζουμε χρόνια.

 • Θάνος

  Δεν είναι μόνο η οικονομία, είναι κ α άνεση που σου προσφέρει κατά την οδήγηση. Ακόμα και το βράδυ σε προστατεύει από τα δυνατά φώτα των αυτοκινήτων και δεν τυφλώνεσαι. Μεγάλη βοήθεια τα φιμέ κρύσταλλα και οι μεμβράνες.

 • Μάρκος

  Τα τζάμια μου είναι φιμέ, αλλά θα θα ήθελα να δώσω έναν τόνο παραπάνω.'Ολα αυτά μέχρι το βίντεο που βάλατε για την τοποθέτηση.Δηλαδή ρε παιδιά, μεμβράνη βάζουμε, μέχρι εκεί που ...βλέπει η πεθερά;Είχα την εντύπωση πως πρέπει να βγει το τζάμι από τους οδηγούς όλο έξω και μετά να γίνει η τοποθέτηση!Έτσι όπως την έβαζε ο τύπος, εύκολα μπορεί να γίνει μια μικρή "αρχή" ξεκωλείματος και σιγά σιγά να γίνει χάλια!Αν είμαι λάθος (δεν είμαι ειδήμων), ας μου το πείτε για να ξέρω.