Ποια είναι τα στάδια του tuning;

58041 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν είσαι και εσύ λάτρεις της ταχύτητας και θες να «πειράξεις» το αυτοκίνητο σου δες τους δημοφιλέστερους τρόπους για την αύξηση της αποδοτικότητας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

mousakian 102021
PLAKA PARKING
Λατρεύετε την ταχύτητα; Αν ναι, αποκλείεται να μην αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα αυξηθεί η ισχύς του κινητήρα σας. Και επειδή όσα «ετοιμοπόλεμα» άλογα και να έχετε, πάντα δεν είναι αρκετά, σε αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε τους δημοφιλέστερους τρόπους για την αύξηση της αποδοτικότητας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε αυτός είναι υπερτροφοδοτούμενος, είτε «φυσικής αναπνοής», αλλά και με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται η αύξηση του παραγόμενου έργου. Προκειμένου να γίνουμε πιο κατανοητοί, θα χωρίσουμε τα στάδια βελτίωσης ενός κινητήρα σε τρία μέρη. Το πρώτο σχετίζεται με την αναβάθμιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιείται η καύση του μείγματος αέρα/καυσίμου, το δεύτερο με τα δομικά μέρη του κινητήρα και τη διατήρηση της αξιοπιστίας του, ενώ το τρίτο με την έξοδο των καυσαερίων από αυτόν. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Ξέρετε ότι
- Η αύξηση της ιπποδύναμης σε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα γίνεται πιο οικονομικά σε σχέση με κάποιον ατμοσφαιρικό.
- Από ένα σημείο και μετά, η σφυρηλάτηση κρίνεται απαραίτητη ώστε ο κινητήρας να διατηρήσει την αξιοπιστία του.
- Οι εργασίες αλλαγής φίλτρου αέρα, επαναπρογραμματισμού της ECU και αντικατάστασης εξάτμισης αποτελούν τη συνηθέστερη επιλογή για αύξηση της ιπποδύναμης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ