Τα 3 στάδια του Tuning

Διαβάστηκε από 33045 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2019

Ακούς να λένε για 1ο στάδιο, 2ο στάδιο αλλά δεν έχεις ιδέα για τι μιλάνε; Δες τώρα τα μυστικά του «tuning», τόσο για ατμοσφαιρικούς, όσο και για υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες!

 
Λατρεύετε την ταχύτητα; Αν ναι, αποκλείεται να μην αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα αυξηθεί η ισχύς του κινητήρα σας. Και επειδή όσα «ετοιμοπόλεμα» άλογα και να έχετε, πάντα δεν είναι αρκετά, σε αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε τους δημοφιλέστερους τρόπους για την αύξηση της αποδοτικότητας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε αυτός είναι υπερτροφοδοτούμενος, είτε «φυσικής αναπνοής», αλλά και με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται η αύξηση του παραγόμενου έργου. Προκειμένου να γίνουμε πιο κατανοητοί, θα χωρίσουμε τα στάδια βελτίωσης ενός κινητήρα σε τρία μέρη. Το πρώτο σχετίζεται με την αναβάθμιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιείται η καύση του μείγματος αέρα/καυσίμου, το δεύτερο με τα δομικά μέρη του κινητήρα και τη διατήρηση της αξιοπιστίας του, ενώ το τρίτο με την έξοδο των καυσαερίων από αυτόν. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Ξέρετε ότι
- Η αύξηση της ιπποδύναμης σε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα γίνεται πιο οικονομικά σε σχέση με κάποιον ατμοσφαιρικό.
- Από ένα σημείο και μετά, η σφυρηλάτηση κρίνεται απαραίτητη ώστε ο κινητήρας να διατηρήσει την αξιοπιστία του.
- Οι εργασίες αλλαγής φίλτρου αέρα, επαναπρογραμματισμού της ECU και αντικατάστασης εξάτμισης αποτελούν τη συνηθέστερη επιλογή για αύξηση της ιπποδύναμης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός