Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η ζεστή εποχή του χρόνου, η οποία συνδυάζεται με τι άλλο; Μα φυσικά τις διακοπές. Μόλις ετοιμάσετε το αυτοκίνητο σας θα πρέπει να φροντίσετε και για την άνεση και την ψυχαγωγία σας.

Τα καλοκαιρινά αξεσουάρ αυτοκινήτου για άνεση και ψυχαγωγία

2762 Επισκέψεις στο άρθρο

Δείτε τα TOP καλοκαιρινά αξεσουάρ που το καθένα κάνει και τη δική του δουλειά, αλλά όλα σας προσφέρουν την οδηγική άνεση και διασκέδαση που το πόσο πολύ ανάγκη έχετε αυτούς τους μήνες.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
AUTO LINE A.E.

Ο τομέας των αξεσουάρ στο αυτοκίνητο μοιάζει, και είναι, ατελείωτος! Χιλιάδες είδη, για όλα τα γούστα και ορέξεις, κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Και δεκάδες καινούρια κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση καθημερινά, ανανεώνοντας την γκάμα επιλογών.

Kοινοποίησε το »


Ειδικά το καλοκαίρι, τα αξεσουάρ αυτοκινήτου έχουν την τιμητική τους. Βλέπετε, το αυτοκίνητό σας αναμένεται να γράψει πολλά χιλιόμετρα με εσάς στο τιμόνι. Έτσι πέρα από τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την οδηγική σας ασφάλεια, μπορείτε να αποκτήσετε διάφορα αξεσουάρ που θα σας προσφέρουν άνεση την ώρα της οδήγησης, αλλά και την απαιτούμενη διασκέδαση. 

Πρόκειται για TOP Αξεσουάρ που το καθένα κάνει και τη δική του δουλειά. Ας ρίξουμε όμως μία πιο αναλυτική ματιά.

Οθόνες multimedia

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε δεκάδες δέκτες με οθόνης (αφής ή με κουμπιά) που έχουν την δυνατότητα να εγκατασταθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε όχημα που κατασκευάστηκε από το 1980 και μετά. Εάν λοιπόν διαθέτετε παλαιότερο αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε σχεδόν όλες τις τρέχουσες δυνατότητες ψυχαγωγίας, ξοδεύοντας ακόμα και λιγότερα από 500 ευρώ.

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα infotainment τελευταίας τεχνολογία με multimedia οθόνες. Αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία την ώρα της οδήγησης, διαθέτουν συστήματα πλοήγησης και δίνουν δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο. Τι γίνεται όμως αν διαθέτετε παλαιότερο όχημα (πριν το 2015); Θα μείνετε πίσω;


Βάζοντας μία multimedia οθόνη στο αυτοκίνητό σας, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, θα κερδίσετε και μία σειρά από λειτουργίες – πλεονεκτήματα, με τα οποία θα μπορείτε και εσείς να γευτείτε την σύγχρονη οδηγική εμπειρία. Εκτός από το ανώτερο επίπεδο ψυχαγωγίας, δίνεται η δυνατότητα να βλέπετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε άμεσα και γρήγορα, χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο για πολλή ώρα, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να εγκαταστήσετε διάφορες εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να οδηγείτε ασφαλέστερα. Ας δούμε όμως αναλυτικά αυτά τα πλεονεκτήματα:

-Μεγάλη και ευδιάκριτη οθόνη, συνδεδεμένη με το κινητό τηλέφωνο Σκεφθείτε πόσο πιο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να διαβάσετε μία ένδειξη σε μία σύγχρονη οθόνη 5 ιντσών, σε σχέση με τις παλιές παραδοσιακές οθόνες μίας γραμμής των παλιών αυτοκινήτων. Πλέον θα μπορείτε να δείτε πολύ πιο γρήγορα ποιο τραγούδι παίζει ή ακόμα και ποιος σας καλεί στο τηλέφωνο, το οποίο θα μπορείτε να το συνδέσετε με τον δέκτη μέσω bluetooth, λαμβάνοντας και πραγματοποιώντας κλήσεις χωρίς να κρατάτε το κινητό σας στο χέρι την ώρα που οδηγείτε. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς τους δέκτες είναι συμβατοί με το Apple CarPlay και το Android Auto, τα οποία μεταφέρουν την οθόνη του smartphone σας στην οθόνη του αυτοκινήτου.

-Θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε και κάμερα οπισθοπορέιας
Με την αγορά μία οθόνης θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και μία κάμερα οπισθοπορείας, για να κάνει το παρκάρισμα ακόμα πιο εύκολο. Μάλιστα πολλοί δέκτες προσφέρουν και περισσότερες από μία εισόδους, ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε ή να προσθέσετε κάμερες και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου.

-Πλοήγηση GPS
Στο εμπόριο θα βρείτε οθόνες με ενσωματωμένη πλοήγηση GPS, που θα σας προσφέρουν απίστευτη ευκολία και βοήθεια. Αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για ενσωματωμένη πλοήγηση και μελλοντικές ενημερώσεις χαρτών, επιβεβαιώστε τουλάχιστον ότι ο δέκτης που διαλέξατε είναι συμβατός με το Apple CarPlay ή Android Auto. Και οι δύο αυτές επιλογές χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης, όπως το Waze και το Google Maps

-Προσαρμόζονται στα γούστα σας!
Εκτός από τις πληροφορίες μουσικής και καλούντων που μπορείτε να δείτε στην οθόνη, μπορείτε (σε όσες το επιτρέπουν) να αλλάξετε το φόντο και τη διάταξη των εφαρμογών. Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα αισθητικά σας θέλω, αλλά έχετε την δυνατότητα να οργανώσετε και τις εφαρμογές με οποιοδήποτε κριτήριο θέλετε.

Ηχοσύστημα

Το θέμα του ήχου αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται αρκετά περίπλοκο στην αρχή, αλλά υπάρχουν μόνο τρία βασικά σημεία, στο οποία πρέπει να ρίξεις όλη σου την προσοχή. Προφανώς πρόκειται για την πηγή, η οποία παρέχει ένα σήμα ήχου, ο ενισχυτής που ενισχύει και τα ηχεία που προσφέρουν τον ήχο.

Ακόμη και οι απλούστερες βελτιώσεις στην εγκατάσταση ενός ηχοσυστήματος μπορούν να αποδώσουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

-Εν αρχή η πηγή
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό το στοιχείο ως ραδιόφωνο ή στερεοφωνικό, που ναι μεν είναι και οι δύο ακριβείς όροι , αλλά δε λένε όμως ολόκληρη την ιστορία. Στο παρελθόν, οι κεντρικές μονάδες παρείχαν ηχητικά σήματα από 8 κομμάτια, συμπαγείς κασέτες και ακόμη και ένα ιδιόκτητο τύπο συσκευής εγγραφής. Την προηγούμενη δεκαετία οι περισσότερες πηγές περιλάμβαναν  ένα CD player, με ραδιόφωνο.  Φυσικά σήμερα στο κατώφλι της ψηφιακής εποχής  οι πηγές είναι ενσωματωμένες  στα συστήματα ψυχαγωγίας. Αυτές οι πηγές έχουν συνήθως μεγάλες οθόνες LCD και είναι συχνά ικανές να εμφανίζουν δεδομένα πλοήγησης, λειτουργικά χειριστήρια κλιματισμού και άλλες λειτουργίες.

-Χρειάζεται και ο καλός ενισχυτής
Ο ενισχυτής είναι το δεύτερο σημαντικό συστατικό που χρειάζεται κάθε ηχοσύστημα. Σκοπός τους είναι να αυξήσει την ισχύ του σήματος, που παράγει η πηγή. Χωρίς ενισχυτή ισχύος, το ηχητικό σήμα θα είναι πολύ αδύναμο για τη φυσική μετακίνηση των ηχείων και τη δημιουργία ήχου.  Οι ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση 2 μονοφωνικών ενισχυτών για 2 ηχεία είναι μια ανώτερη ρύθμιση σε σύγκριση με έναν μόνο stereo ενισχυτή που τροφοδοτεί τα ίδια 2 ηχεία, διότι εξαλείφεται κάθε δυνατότητα παρεμβολής και παραμόρφωσης μεταξύ καναλιών.  

Κατά συνέπεια, μια εγκατάσταση 3 ηχείων απαιτεί 3 ξεχωριστούς μονοφωνικούς ενισχυτές και ούτω καθεξής. Δεδομένου ότι οι μονοφωνικοί ενισχυτές μπορούν συνήθως να βγάζουν περισσότερη ισχύ ανά ηχείο, είναι μια καλή επιλογή όταν χρειάζεται να τροφοδοτήσετε μεγάλα ηχεία. Επίσης θα διατηρούν καλύτερα τη "σαφήνεια του ήχου" μεταξύ των δεξιών και των αριστερών ηχείων χωρίς παραμόρφωση.

-Τα πολύ σημαντικά ηχεία
Τα ηχεία είναι το τελικό κομμάτι του παζλ. Τα περισσότερα ηχοσυστήματα έχουν τουλάχιστον τέσσερα, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές βιώσιμες διαμορφώσεις. Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ήχου και της μουσικής στο αυτοκίνητό σου, το πρώτο και βασικό βήμα είναι να αντικαταστήσεις τα ηχεία σου. Ευτυχώς πλέον υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών ηχείων για κάθε μοντέλο και μάρκα αυτοκινήτου.

Μπαγκαζιέρες

Οι μπαγκαζιέρες, όπως και τα περισσότερα αξεσουάρ αυτοκινήτου, είναι σίγουρα μια λιγότερο οικονομική επένδυση, αλλά τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν την καθιστούν απαραίτητη. Οι τιμές ξεκινάνε από τα 125 ευρώ περίπου και φτάνουν έως και πάνω από 1000 ευρώ, για τις μπαγκαζιέρες οροφής. Ας δούμε όμως μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να σας προσφέρει μια μπαγκαζιέρα: -Ευχρηστία: Η εγκατάστασή & χρήση της να είναι πανεύκολη και εάν ταξιδεύετε συχνά ή εάν μεταφέρετε πολλά πράγματα, να αποτελεί ένα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Οι μπαγκαζιέρες είναι βολικές και χρήσιμες αλλά ίσως να μην ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που μπορεί να έχετε.

-Ανθεκτικότητα: Το υλικό από το οποίο περιβάλλεται εξωτερικά είναι σε θέση να αντέξει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να προκληθούν φθορές ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

-Ασφάλεια: Παρά το μεγάλο της μέγεθος, παραμένει σταθερή και δεν ταλαντεύεται με την κίνηση του αυτοκινήτου σας. Έτσι, δε θα θέτει σε κίνδυνο ούτε εσάς αλλά ούτε και τα πράγματά σας και μπορείτε να ταξιδεύετε με άνεση και χωρίς ανησυχία.

-Εμφάνιση: Χάρη στα μοντέρνα σχέδια των κατασκευαστών και την ευρεία γκάμα χρωμάτων που κυκλοφορούν, μια μπαγκαζιέρα είναι σε θέση πλέον, να δίνει ένα ξεχωριστό στιλ στο αυτοκίνητό σας, φροντίζοντας να ενισχύει και την αισθητική του.

-Τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές: Είναι πλήρως νόμιμη και δεν κινδυνεύουμε από τυχόν πρόστιμα.

Επιπλέον, θα έπρεπε να είναι αεροδυναμικές και να βοηθούν στη μείωση του θορύβου που προκαλεί ο αέρας αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων του αυτοκινήτου σας. Και για εσάς που λατρεύετε το camping, θα βρείτε πως διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή σας, εφόσον είναι σε θέση να χωρέσουν όλο σας τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό.  

Ηλιοπροστασία

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές στην αγορά για όσους επιθυμούν να παρέχουν κάποιου είδους ηλιο-προστασία στο αυτοκίνητό τους. Πάμε να δούμε τις βασικές από αυτές.

Όλοι γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την οδηγική σου ικανότητα, αλλά και να βλάψει το αυτοκίνητο σου.

-Κουκούλες προστασίας: Ίσως η πιο γρήγορη και οικονομική λύση. Η κουκούλα καλύπτει όλο το αυτοκίνητο οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς μήπως κάποιο σημείο καταστραφεί από τον ήλιο, αλλά μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά το αυτοκίνητό σου πριν την τοποθέτησή της καθώς οι κόκκοι σκόνης μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην επιφάνειά του.

-Ηλιακές μεμβράνες: Τοποθετούνται στα τζάμια μόνιμα και προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπορεί η τοποθέτησή τους να κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά οι μεμβράνες βοηθάνε στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου κατά 33% ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η χρήση του κλιματισμού, καθώς προσφέρουν συνεχή προστασία.

-Καλύμματα καθισμάτων: Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα του αυτοκίνητου σου τα προστατεύει από τη φθορά και την αλλοίωση του χρώματος και του υλικού των καθισμάτων που προκαλούνται έπειτα από συνεχή έκθεση στις ακτίνες του ηλίου. Επίσης, η προστασία των καλυμμάτων δεν αφορά μόνο τον ήλιο αλλά και το αλάτι της θάλασσας, τον ιδρώτα και άλλα υγρά και ουσίες που μπορεί να καταστρέψουν τα καθίσματά σου.

-Χημική προστασία: Η χρήση ειδικών χημικών προϊόντων μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια προστασία. Για παράδειγμα, κάποια προϊόντα προστατεύουν το χρώμα του αυτοκινήτου από τη φθορά του ηλίου, ενώ ειδικά σπρέι ή γαλακτώματα φροντίζουν το ταμπλό του αυτοκινήτου σου. Εάν έχεις δερμάτινα καθίσματα, τότε υπάρχουν προϊόντα περιποίησης που τα «ενυδατώνουν» και προστατεύουν από τη φθορά.

Kοινοποίησε το »