Γνήσια σημαίνει γνήσια. Της ...μάνας!

23651 Επισκέψεις στο άρθρο

Η επιλογή των γνήσιων ανταλλακτικών, που προσφέρουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία είναι μονόδρομος. Παρέχουν αποδεδειγμένα καλύτερη λειτουργία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής προσφέροντας ύψιστη ασφάλεια και βέλτιστη απόδοση του αυτοκινήτου σας, ενώ παράλληλα αποδεικνύονται και πιο οικονομικά.

Το αυτοκίνητό μας, ανεξαρτήτως των ετών κυκλοφορίας που μετράει, θέλουμε να βρίσκεται σε "top φόρμα" (επιδόσεις) και να μας προσφέρει την ίδια ικανοποίηση, όπως την πρώτη μέρα που το ξεχωρίσαμε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (επιλέγοντας το μεταξύ αρκετών άλλων). Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένα "σχέδιο δράσης" (καλής συντήρησης για την ακρίβεια).

Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει από το "ποιοί" θα είναι αυτοί που θα επιτρέπουμε να το "ακουμπάνε" μέχρι και το τι θα "του βάζουν" (είτε μιλάμε για αναλώσιμα όπως τα λιπαντικά του, είτε μιλάμε για ανταλλακτικά μερών του που με το πέρασμα του χρόνου και της χρήσης χρειάζονται φυσιολογικά την αντικατάσταση τους). Σε αυτό το θέμα έχουμε τοποθετηθεί σαφώς. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί του εξουσιοδοτημένου δικτύου συνεργατών, γνωρίζουν ακριβώς τις τεχνολογίες και τις "ιδιαιτερότητες"κάθε μοντέλου της μάρκας τους. Και σίγουρα τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν την Value for your money επιλογή τόσο στα περιοδικά ή εποχικά σας Service όσο και σε Service αποκατάστασης. Ας δούμε πιο κάτω, γιατί.

"Ταιριάζουν γάντι" στο μοντέλο για το οποίο έχουν δοκιμαστεί - εγκριθεί!

Η επιλογή ενός γνήσιου ανταλλακτικού, σημαίνει ειδικές λεπτομερείς και εξαντλητικές δοκιμές (μέχρι και τα "παξιμάδια", βίδες του). Tests που καμμία εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών "σαν του κατασκευαστή σας" δεν υλοποιεί (για προφανείς λόγους κόστους).
Tests που ουσιαστικά αποτελούν το "διαβατήριο" για την τελική έγκριση χρήσης όλων των επιμέρους μερών που αποτελούν ένα ανταλλακτικό προτού μπεί στο δικό σας μοντέλο και προτού ο κατασκευαστής, της μάρκας σας, πει "εγγυώμαι για την ασφαλή του χρήση και την λειτουργική του αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου που σου πουλάω"!
Σημαντικό να ξέρετε και το ότι τα γνήσια ανταλλακτικά, εξελίσσονται παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη του αυτοκινήτου, ώστε να διαμορφώνονται κατάλληλα για κάθε μοντέλο, για κάθε "νέα γενιά" του. Έτσι ο κάτοχος μπορεί να το κρατάς 100% όπως το γνώρισε και να είναι ασφαλής μαζί του!

Πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες από τις υποχρεωτικές-ευρωπαϊκές

Σε όλο το εύρος τους, η ποιότητα και η λειτουργικότητα τους ελέγχονται από αυστηρά τεστ, ώστε να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτουν οι κατασκευαστές και να ταιριάζουν απόλυτα στο μοντέλο για το οποίο έχουν κατασκευαστεί.

Όπως είπαμε, κάθε γνήσιο μέρος, δοκιμάζεται σε "στίβο μάχης". Kυριολεκτικά, από παξιμάδια μέχρι και μπουλόνια, περνά από αυτό που οι μηχανικοί οχημάτων αποκαλούν "επικύρωση επανάληψης". Είναι μια επίπονη και αυστηρής εφαρμογής διαδικασία με συγκεκριμένα πρωτόκολλα (κανόνες δοκιμών), η οποία είναι αυστηρότερη και από αυτή που επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Βλέπετε τα ανταλλακτικά δεν δοκιμάζονται εν συνόλω (δηλαδή test ενός μονταρισμένου αυτοκινήτου) μα όπως είπαμε δοκιμάζονται όλα του τα μέρη ξεχωριστά.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρος του αυτοκινήτου σας έχει «περάσει 40 κύματα» πριν εγκριθεί για το δικό σας μοντέλο.
Με μία διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει πως κάθε γνήσιο τμήμα –του ανταλλακτικού- έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις, αλλά και στις εγγυήσεις,  του κατασκευαστή (προς τους μελλοντικούς κατόχους των οχημάτων του). Γι αυτό έχουν μεγαλύτερο κύκλο ζωής και κρατάνε περισσότερο (από τα "σαν του κατασκευαστή σας"), καθιστώντας τα Value for money επιλογή!

Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα για να κατανοήσετε τι σημαίνει στην πράξη η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών έναντι άλλων …υποκατάστατων!

Γνήσια φρένα σημαίνει ασφάλεια, διάρκεια, εξοικονόμηση!

Τα φρένα σας θα πρέπει να αποδίδουν στο μέγιστο δυνατό και να αντέχουν στην "δύσκολη στιγμή" (στην ξαφνική ή υψηλή καταπόνηση). Αυτό σημαίνει γνήσια τακάκια και δισκόπλακες. Ο λόγος είναι πως τα υλικά κατασκευής τους είναι συγκεκριμένα, ώστε να έχουν τη βέλτιστη δυνατή συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του αυτοκινήτου (ABS, ESP), εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή απόδοσή τους, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, καθώς έχουν προσαρμοστεί στο βάρος, στις επιδόσεις και στη μέγιστη ταχύτητά κάθε οχήματος. Για αυτό το λόγο θα ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό σας σας σε μικρότερη απόσταση, που ειδικά σε μια περίπτωση ανάγκης μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο.

Πέρα από τον τομέα της ασφάλειας, η επιλογή ενός γνήσιου συστήματος πέδησης θα συνεισφέρει και στην τσέπη σας, λόγω της αυξημένης διάρκειας ζωής των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, η οποία μπορεί και να ξεπεράσει το διπλάσιο, άρα και λιγότερα χρήματα για την αγορά σχετικών ανταλλακτικών.

Γνήσια μπαταρία σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής & καλή λειτουργία!

Οι γνήσιες μπαταρίες είναι κατασκευασμένες ώστε να παρέχουν το ακριβές ποσό ενέργειας που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας, άρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από λιγότερες απώλειες. Επιπλέον, πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο λειτουργεί μόνο αν η μπαταρία αντιστοιχιστεί ακριβώς στο όχημα και σε περίπτωση μη γνήσιας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μόνιμη ζημιά στο αυτοκίνητό.

Παράλληλα διαθέτουν μεγαλύτερη από το μέσο όρο περιεκτικότητα μολύβδου, ώστε να διαθέτουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι μεγαλύτερες ανάγκες που προκύπτουν από τη χρήση του Start/Stop.


Ανεξάρτητοι φορείς επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα των γνήσιων ανταλλακτικών 

Μία ακόμη σημαντική επιβεβαίωση για την χρήση γνήσιων ανταλλακτικών, έρχεται και από tests που διεξάγονται από ανεξάρτητους φορείς.

Η TÜV NORD πραγματοποίησε δοκιμές πάνω σε δυναμόμετρο το οποίο είχε την δυνατότητα να προσομοιώσει ακραία καθώς και μακροπρόθεσμη φόρτιση στα τακάκια ενώ αυτά συνεργάζονται με γνήσιους δίσκους και δαγκάνες.

Στα αποτελέσματά της ο γνήσιος δίσκος εμφάνισε ρωγμή μετά από 792 κύκλους πέδησης, ενώ ένας after market ράγισε σε μόλις 364 κύκλους πέδησης.

Αντίστοιχα σε έλεγχο από την "akkuteam Energietechnik GmbH", που ειδικεύεται σε μπαταρίες και εναλλακτική ενεργειακή τεχνολογία, η γνήσια μπαταρία ήταν η μόνη που πέρασε όλα τα σημεία ελέγχου. Και στους τρεις ελέγχους ψυχρής εκκίνησης και στον έλεγχο χωρητικότητας μετά τον έλεγχο Start/Stop, έχει με μεγάλη διαφορά τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Τέλος, ανεξάρτητα τεστ που έγιναν από τον MIRA (Motor Industry Research Association), έδειξαν ότι, αν σε ένα ατύχημα το αυτοκίνητο σας παρασύρει έναν μη προσεκτικό πεζό, ο κίνδυνος τραυματισμού του είναι έως 17% μεγαλύτερος με τις απομιμήσεις καπό που δοκιμάστηκαν, σε σύγκριση με το γνήσιο ανταλλακτικό.

Υαλοκαθαριστήρες & καπό από τη «μαμά» σημαίνει ασφάλεια & οικονομία!

Ας δούμε όμως τι ισχύει και για ανταλλακτικά «λιγότερο δημοφιλή», από τις μπαταρίες και τα φρένα, όπως οι υαλοκαθαριστήρες ή τα ανταλλακτικά φανοποιίας. Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό ένα αναλώσιμο-ανταλλακτικό όπως ο υαλοκαθαριστήρας και όμως κρύβει τόση λεπτομέρεια.

Οι γνήσιοι καθαριστήρες σχεδιάζονται σύμφωνα με το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, ώστε να προσφέρουν ιδανική προσαρμογή, για καλύτερη ορατότητα και σταθερότητα ακόμη και με υψηλές ταχύτητες, αλλά και λιγότερη φθορά, καθώς πέρα από τα υψηλότερης ποιότητας υλικά, έχουν ομοιόμορφη επιφανειακή πίεση με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αντοχή.

Αντίστοιχα και τα ανταλλακτικά φανοποιίας επηρεάζουν τη συνολική απόδοση του οχήματός σας, καθώς τα γνήσια είναι κατασκευασμένα από συγκεκριμένα υλικά, τα οποία δεν επηρεάζουν τη συνολική ισορροπία του οχήματος. Στην αντίθετη περίπτωση τα no 100% guarantee μπορεί να επιφέρoυν αύξηση στην κατανάλωση, αλλά και στην δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας.

Τελικά είναι η σοφότερη επιλογή, έχει και οικονομικό όφελος!

Είναι πασιφανές απ` όλα τα παραπάνω πως τα γνήσια ανταλλακτικά είναι η σοφότερη επιλογή, καθώς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και επηρεάζονται στο ελάχιστο, καθώς διατηρούν αναλλοίωτη την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου κάνοντας την οδήγηση του αυτοκινήτου σας πιο άνετη και ευχάριστη.

Παράλληλα καλύπτονται και από εργοστασιακή εγγύηση, ώστε να έχετε «κεφάλι σας ήσυχο», ενώ συγχρόνως κρατούν ψηλά τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας (προφανώς μέσω ενός ενημερωμένου βιβλίου συντήρησης (service book), το οποίο κρατάνε και ηλεκτρονικά πλέον τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της μάρκας σας!

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES