Μοντέλα 30 χρόνων που η συντήρηση τους κοστίζει λιγότερο από το σύγχρονο αμάξι σου

Μοντέλα 30 χρόνων που η συντήρηση τους κοστίζει λιγότερο από το σύγχρονο αμάξι σου

Μοντέλα 30 χρόνων που η συντήρηση τους κοστίζει λιγότερο από το σύγχρονο αμάξι σου

11921 Επισκέψεις στο άρθρο

Παλιό αμάξι συνήθως σημαίνει περισσότερα χρήματα για εργασίες συντήρησης και επιδιορθώσεις. Κινητήρες που "σκάνε" και μέρη που συνεχώς χαλάνε και θέλουν αλλαγή. Άσε που μετά άντε να βρεις ανταλλακτικά και ποιος ξέρει σε τι κόστος. Δεν ισχύει όμως για όλα τα αυτοκίνητα. Δες 5 εικονικά μοντέλα 30+ χρόνων που θα χρειάζονταν λιγότερη συντήρηση από το δικό σου σύγχρονο αμάξι!

Γενικά, ο κανόνας πάει ως εξής: Τα νεότερα μοντέλα είναι συνήθως καλύτερα από τα προηγούμενα. Οι μάρκες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν το εταιρικό και μηχανολογικό τους know-how για να εντοπίσουν πεδία βελτιώσεων και έπειτα να αναβαθμίσουν τα μοντέλα τους για την επόμενη γενιά.

Από τις αλλαγές και διορθώσεις σε αισθητικά επίπεδα ενός facelift μέχρι τις αναβαθμίσεις ενός νέου μοντέλου ή μια ολική παύση παραγωγής σε κάποια μοντέλα μέχρι να έρθει η χρονική στιγμή να ανακατασκευάσουν το προφίλ τους και να κυκλοφορήσουν ξανά ώστε να προσφέρουν κάτι νέο στην αγορά, οι μάρκες αυτοκινήτων αναδιαμορφώνουν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των μοντέλων τους.

Η βελτίωση είναι συνήθως γραμμική και πολυδιάστατη. Γίνεται χρόνο με το χρόνο, σταδιακά και σταθερά άλλα και σε όλα τα επίπεδα. Μιλάμε από στοιχεία όπως οδηγική συμπεριφορά και εξοπλιστικά επίπεδα μέχρι κατανάλωση, περιβαντολλογικό αποτύπωμα καθώς και τεχνολογία μηχανικών μερών.

Καλύτερη τεχνολογία συνήθως σημαίνει και λιγότερη συντήρηση. Οι μάρκες κατανοούν την ανάγκη των οδηγών να κόψουν κόστη από όλες τις επιζήμιες διαδικασίες γύρω από το αυτοκίνητο και προσπαθούν να φέρουν άρτια μηχανικά αυτοκίνητα που θα χρειάζονται λιγότερη συντήρηση και μέριμνα γλυτώνοντας χρήματα και άγχος στον πιθανό αγοραστή.

Ωστόσο, φαίνεται πως μερικές μάρκες είχαν ήδη ανακαλύψει τρόπους να προσφέρουν στην αγορά μοντέλα που πέρα από το να είναι πλήρως αποδοτικά, δεν χαλούσαν και ήθελαν λίγο άγχος και ακόμα λιγότερα χρήματα για συντήρηση!

Σήμερα, ταξιδεύουμε στην μακρινή εποχή που οι μηχανικοί χρησιμοποιούσαν εργαλεία και όχι υπολογιστές και οι οθόνες βρισκόντουσαν μόνο στη μορφή τηλεόρασης στους πιο τυχερούς της κοινωνίας και όχι μέσα στην καμπίνα των αυτοκινήτων, και σας παρουσιάζουμε 5 εικονικά μοντέλα 30+ χρόνων που, αντίθετα με όσα πιστεύετε, δεν χρειάζονται τρέλα έξοδα για συντήρηση και θα συνεχίσουν να αποδίδουν λες και βρισκόμαστε ακόμα στα 80s.

Για να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES