Τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας εκτός από την περίπτωση αφηρημάδας του οδηγού, προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε περίπτωση που ο οδηγός κοιμηθεί οδηγώντας.

Το σύστημα εκτός από τη δυνατότητα να διαβάζει τη διαγράμμιση του δρόμου και να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παρεκκλίνει από την πορεία του, συνδυάζει και σύστημα αναγνώρισης πινακίδων.

Η προειδοποίηση για αθέλητη αλλαγή λωρίδας βασίζει τη λειτουργία της σε δύο ψηφιακές κάμερες και ανιχνεύει τη διαγράμμιση των λευκών λωρίδων στο δρόμο, υπολογίζοντας τη θέση του αυτοκινήτου.

Συστήματα ενημέρωσης οδηγού: Κάμερες ασφαλείας

5427 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα συστήματα ενημέρωσης του οδηγού αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ενεργητικής ασφάλειας. Λειτουργούν σαν συμπληρωματικά «μάτια» προκειμένου να βοηθήσουν στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ο οδηγός δεν έχει στραμμένη την προσοχή του στο δρόμο, ή για να καλύψουν τυχόν τυφλές γωνίες στο οπτικό πεδίο.

Lane Department Assist
Η προειδοποίηση για αθέλητη αλλαγή λωρίδας βασίζει τη λειτουργία της σε δύο ψηφιακές κάμερες και ανιχνεύει τη διαγράμμιση των λευκών λωρίδων στο δρόμο, υπολογίζοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Αν ο οδηγός αλλάξει τροχιά χωρίς να χρησιμοποιήσει φλας, τότε ένα ηχητικό σήμα σε συνδυασμό με δόνηση στο κάθισμα, προειδοποιούν τον οδηγό. Σε κάποιες εφαρμογές, η δόνηση γίνεται στο τιμόνι. Εξελίσσοντας το σύστημα, αρκετές εταιρείες υιοθέτησαν τη χρήση κάμερας στον εσωτερικό καθρέφτη, η οποία καταγράφει το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο ή την περιοχή που φωτίζουν οι προβολείς. Για την αποφυγή άσκοπων προειδοποιήσεων, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα στην κυκλοφορία εντός πόλης, σε περιοχές με οδικά έργα και όταν λειτουργεί το φλας. Προορίζεται κυρίως για χρήση σε αυτοκινητοδρόμους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Speed Limit Assist Camera
Το σύστημα εκτός από τη δυνατότητα να διαβάζει τη διαγράμμιση του δρόμου και να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παρεκκλίνει από την πορεία του, συνδυάζει και σύστημα αναγνώρισης πινακίδων. Δηλαδή «διαβάζει» τις πινακίδες και προειδοποιεί τον οδηγό μέσω του πίνακα οργάνων, προβάλλοντας το όριο ταχύτητας που θα συναντήσει στη συνέχεια της πορείας του. Πέραν των στρογγυλών πινακίδων αναγνωρίζει και ορθογώνια σήματα, π.χ. για αυτοκινητοδρόμους και ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας. Χάρη στην τεχνολογία πολλαπλής έκθεσης, η κάμερα ανιχνεύει επίσης δυναμικά σήματα LED, όπως σε συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας.

Blind Spot Information System (BLIS)
Είναι μια καινοτομία που υιοθετήθηκε κυρίως από premium αυτοκινητοβιομηχανίες. Δύο αισθητήρες τοποθετημένοι στους εξωτερικούς καθρέφτες, σκανάρουν την περιοχή παραπλεύρως του αυτοκινήτου. Αν ανιχνεύσουν ένα όχημα να πλησιάζει, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα, ώστε να κοιτάξει τους καθρέπτες του.

Σε τι χρησιμεύουν;
Τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας εκτός από την περίπτωση αφηρημάδας του οδηγού, προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε περίπτωση που ο οδηγός κοιμηθεί οδηγώντας. Το σύστημα δόνησης στο κάθισμα ή στο τιμόνι καθιστά βέβαιο ότι, ο οδηγός θα μπορέσει να ειδοποιηθεί για μια επικείμενη επικίνδυνη κατάσταση. Το σύστημα BLIS αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο, τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, αφού προσφέρει σημαντική βοήθεια λειτουργώντας ως ένα επιπλέον μάτι που επιτηρεί τις τυφλές γωνίες. 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

     2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PAN-CAR

    PAN-CAR

    H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

     2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ