Τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας εκτός από την περίπτωση αφηρημάδας του οδηγού, προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε περίπτωση που ο οδηγός κοιμηθεί οδηγώντας.

Το σύστημα εκτός από τη δυνατότητα να διαβάζει τη διαγράμμιση του δρόμου και να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παρεκκλίνει από την πορεία του, συνδυάζει και σύστημα αναγνώρισης πινακίδων.

Η προειδοποίηση για αθέλητη αλλαγή λωρίδας βασίζει τη λειτουργία της σε δύο ψηφιακές κάμερες και ανιχνεύει τη διαγράμμιση των λευκών λωρίδων στο δρόμο, υπολογίζοντας τη θέση του αυτοκινήτου.

Συστήματα ενημέρωσης οδηγού: Κάμερες ασφαλείας

Διαβάστηκε από 5019 αναγνώστες

Τα συστήματα ενημέρωσης του οδηγού αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ενεργητικής ασφάλειας. Λειτουργούν σαν συμπληρωματικά «μάτια» προκειμένου να βοηθήσουν στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ο οδηγός δεν έχει στραμμένη την προσοχή του στο δρόμο, ή για να καλύψουν τυχόν τυφλές γωνίες στο οπτικό πεδίο.

 
Lane Department Assist
Η προειδοποίηση για αθέλητη αλλαγή λωρίδας βασίζει τη λειτουργία της σε δύο ψηφιακές κάμερες και ανιχνεύει τη διαγράμμιση των λευκών λωρίδων στο δρόμο, υπολογίζοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Αν ο οδηγός αλλάξει τροχιά χωρίς να χρησιμοποιήσει φλας, τότε ένα ηχητικό σήμα σε συνδυασμό με δόνηση στο κάθισμα, προειδοποιούν τον οδηγό. Σε κάποιες εφαρμογές, η δόνηση γίνεται στο τιμόνι. Εξελίσσοντας το σύστημα, αρκετές εταιρείες υιοθέτησαν τη χρήση κάμερας στον εσωτερικό καθρέφτη, η οποία καταγράφει το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο ή την περιοχή που φωτίζουν οι προβολείς. Για την αποφυγή άσκοπων προειδοποιήσεων, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα στην κυκλοφορία εντός πόλης, σε περιοχές με οδικά έργα και όταν λειτουργεί το φλας. Προορίζεται κυρίως για χρήση σε αυτοκινητοδρόμους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Speed Limit Assist Camera
Το σύστημα εκτός από τη δυνατότητα να διαβάζει τη διαγράμμιση του δρόμου και να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παρεκκλίνει από την πορεία του, συνδυάζει και σύστημα αναγνώρισης πινακίδων. Δηλαδή «διαβάζει» τις πινακίδες και προειδοποιεί τον οδηγό μέσω του πίνακα οργάνων, προβάλλοντας το όριο ταχύτητας που θα συναντήσει στη συνέχεια της πορείας του. Πέραν των στρογγυλών πινακίδων αναγνωρίζει και ορθογώνια σήματα, π.χ. για αυτοκινητοδρόμους και ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας. Χάρη στην τεχνολογία πολλαπλής έκθεσης, η κάμερα ανιχνεύει επίσης δυναμικά σήματα LED, όπως σε συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας.

Blind Spot Information System (BLIS)
Είναι μια καινοτομία που υιοθετήθηκε κυρίως από premium αυτοκινητοβιομηχανίες. Δύο αισθητήρες τοποθετημένοι στους εξωτερικούς καθρέφτες, σκανάρουν την περιοχή παραπλεύρως του αυτοκινήτου. Αν ανιχνεύσουν ένα όχημα να πλησιάζει, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα, ώστε να κοιτάξει τους καθρέπτες του.

Σε τι χρησιμεύουν;
Τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας εκτός από την περίπτωση αφηρημάδας του οδηγού, προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε περίπτωση που ο οδηγός κοιμηθεί οδηγώντας. Το σύστημα δόνησης στο κάθισμα ή στο τιμόνι καθιστά βέβαιο ότι, ο οδηγός θα μπορέσει να ειδοποιηθεί για μια επικείμενη επικίνδυνη κατάσταση. Το σύστημα BLIS αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο, τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, αφού προσφέρει σημαντική βοήθεια λειτουργώντας ως ένα επιπλέον μάτι που επιτηρεί τις τυφλές γωνίες. 

 

AFTER SALES - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός