Μπορεί ο χειμώνας να άργησε φέτος, όμως κάνει αισθητή την παρουσία του. Ας προετοιμάσουμε τα αυτοκίνητά μας σωστά.

Χειμερινή προετοιμασία

17506 Επισκέψεις στο άρθρο

Των φρονίμων τα παιδιά…είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για κάθε εποχή του χρόνου. Παρακάτω ακολουθούν σημαντικές συμβουλές για τον χειμερινό έλεγχο του οχήματός σας, αλλά και tips όπως και σημαντικές πληροφορίες για το γενικό service του, ειδικά τώρα που είναι απαραίτητος για την οδική σας ασφάλεια πριν το ταξίδι μακριά από την πόλη.

Στα περισσότερα συνεργεία προσφέρονται πλέον δωρεάν εποχικοί έλεγχοι, ώστε οι αγοραστές να είναι ασφαλείς στο δρόμο ανεξάρτητα, αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο.

Με αφορμή τις μικρές ή μεγαλύτερες μετακινήσεις λόγω των εορτών, για να ταξιδέψουμε χωρίς απρόοπτα, το πρώτο για το οποίο πρέπει να μεριμνήσουμε είναι να προετοιμάσουμε σωστά το αυτοκίνητό μας. Μια σειρά ελέγχων, και απαραίτητων επισκευών αν χρειαστεί, γλιτώνουν από πολλούς μπελάδες, επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι, ο παγετός, το χιόνι και η βροχή δεν κάνουν διακρίσεις. Έλεγχο και χειμερινή φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Κάποιους από τους ελέγχους αυτούς μπορείτε να τους κάνετε οι ίδιοι, ωστόσο αν θέλετε να αισθάνεστε ακόμη πιο σίγουροι, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Aλλωστε, αυτήν την περίοδο, οι περισσότερες εταιρείες έχουν προγράμματα after sales για το χειμερινό έλεγχο του αυτοκινήτου σας, τα οποία συνοδεύονται από εκπτώσεις και προσφορές. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο σημαντικές προσφορές της αγοράς, όπως επίσης και σε tips και σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Όπως θα δείτε, η σημασία του εξουσιοδοτημένου service είναι σημαντική για το αυτοκίνητό σας.

Με εγγυημένη τεχνογνωσία 
Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και οι επίσημοι επισκευαστές διαθέτουν όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο δύσκολο τεχνικό ζήτημα. Για παράδειγμα, μόνο στον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή θα βρείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού για τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σας. Ή από την άλλη είναι συνδεδεμένοι σε on-line σύστημα με αποτέλεσμα να «χτυπάει» αμέσως στην οθόνη ένα πιθανό update λογισμικού ή ανάκληση ανταλλακτικού. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σε πολλά μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία η επισκευή δεν καταγράφεται στο βιβλίο συντήρησης, τα υλικά μπορεί να μην είναι γνήσια και ο τεχνίτης ίσως να μην είναι ειδικευμένος στο εκάστοτε μοντέλο. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρέπει να σας απασχολεί στην περίπτωση των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, αφού οι διαδικασίες γίνονται «by the book», ενώ οι τεχνικοί περνούν διαρκώς από σεμινάρια επιμόρφωσης ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

> Δεν φεύγει ο οδηγός χωρίς…
> Δελτίο καιρού για όλη τη διαδρομή
> Προπόνηση στην τοποθέτηση αλυσίδων
> Ξύστρα πάγου και ανακλαστικό γιλέκο
> Γεμάτο ρεζερβουάρ
> Καλώδια μπαταρίας 
> Φακό με καινούργιες μπαταρίες
> Γάντια και ένα καλό αδιάβροχο

Δείτε παρακάτω τις πιο HOT προσφορές:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES