Εφόσον δεν έχετε μηχανικές γνώσεις, όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα πρέπει να προσέχετε κάποιους «περιφερειακούς» παράγοντες. Π.χ. το που είναι αποθηκευμένα.

Μεταχειρισμένα σαν καινούρια μεν, αλλά τι πρέπει να προσέχετε δε!

31757 Επισκέψεις στο άρθρο

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. Για παράδειγμα, στα ανταλλακτικά φανοποιίας η επιλογή είναι σχετικά εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Τι γίνεται όμως με τα πιο «σύνθετα» ανταλλακτικά, που αφορούν τα μηχανικά μέρη, όπως π.χ. μία τρόμπα πετρελαίου, ένα καπάκι μηχανής, ένα ψυγείο, ή ακόμη και ένα σασμάν; Εδώ λοιπόν χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και μηχανικές γνώσεις. Αν τις έχεις, καλώς; Αν όχι όμως;
Τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε δευτερεύοντες -αλλά πολύ σημαντικούς- παράγοντες, όπως για παράδειγμα το από πού προέρχεται το ανταλλακτικό, αν υπάρχει εγγύηση, αν βρίσκεται σωστά προφυλαγμένο κτλ. Παρακάτω αναφερόμαστε στα πιο σημαντικά:
l Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
l Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.
l Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.
l Να συνοδεύεται από εγγύηση.
l Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ