Ποια είναι τα είδη των εμβόλων;

1306 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/6/2020

Τι δουλειά κάνουν τα έμβολα σε έναν κινητήρα; Από τι είναι φτιαγμένα και πόσα είδη υπάρχουν; Ένας top expert στον χώρο των ανταλλακτικών απαντά σε όλες τις ερωτήσεις.

 
Τα έμβολα ενός θερμικού κινητήρα αναλαμβάνουν την μετάδοση της πίεσης που ασκούν τα καυσαέρια ως δύναμη προς το στροφαλοφόρο άξονα και για αυτό το λόγο κατασκευάζονται από χάλυβα υψηλής αντοχής. Στην ουσία δέχονται όλη την πίεση που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του κυλίνδρου κατά την καύση του μείγματος και την μετατρέπει σε κίνηση σπρώχνοντας την μπιέλα. Όλη αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ένα έμβολο καλείται να διαχειριστεί τρομερές δυνάμεις και μάλιστα μέσα σε ένα ακραίο περιβάλλον. Άρα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αντέχουν σε αυτές τις συνθήκες. Πως λοιπόν φτιάχονται και πόσα είδη υπάρχουν; 

Ένας top expert στην εμπορία των ανταλλακτικών o κ. Χλαδάιος Στέλιος της Enignetech εξηγεί  παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα έμβολα. Ας δούμε τι μας είπε!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός