Ποιος είναι ο κατάλληλος φωτισμός για την κακοκαιρία;

1349 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/2/2020

Ο φωτισμός του αυτοκινήτου είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας κατά τη νυχτερινή οδήγηση και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 
Για την ασφάλεια μας πρέπει πάντα να φροντίζουμε τις λάμπες του αυτοκινήτου να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ αντικαθιστούμε αμέσως τις λάμπες που καίγονται..

Τι φροντίζουμε επιπλέον;

1. Πρέπει να διατηρούμε τις λάμπες του αυτοκινήτου καθαρές. Τα κρύσταλλα πρέπει να είναι πάντα καθαρά ακόμη κι αν το υπόλοιπο αυτοκίνητο μας δεν είναι τόσο καθαρό, διότι η απόδοση των φωτιστικών σωμάτων μειώνεται δραματικά σε αυτή την περίπτωση. 

2. Φροντίζουμε τα φανάρια με τα διάφανα κρύσταλλα να μην είναι θαμπά.
Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο συνεργείο, ώστε να τα επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση. 

3. Σωστή ρύθμιση των προβολέων
Φώτα μη ρυθμισμένα όχι μόνο δεν παρέχουν επαρκή φωτισμό αλλά και μπορούν να τυφλώσουν τον οδηγό που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα. 

Πότε πρέπει να έχω ανοιχτά τα φώτα;

Καλό είναι με την μείωση του φωτός να ανοίξουμε αμέσως τα φώτα και να μην περιμένουμε να πέσει το απόλυτο σκοτάδι.  Συννεφιά και βροχή: Σε αυτές τις καταστάσεις είναι καλό να ανοίγουμε την πρώτη σκάλα. Βαριά βροχή, ομίχλη σκοτάδι: Αντίστοιχα σε τέτοιες περιπτώσεις και μόλις η μείωση του φωτός ενταθεί θα πρέπει να ανάψουμε άμεσα την μεσαία σκάλα.

Φώτα ομίχλης

Τα φώτα ομίχλης είναι από τα καλύτερα φώτα που μπορεί να βάλει κάποιος στο αυτοκίνητο για ασφαλή οδήγηση στην κακοκαιρία. Πρέπει να φροντίζουμε τα μπροστινά φώτα ομίχλης να ανάβουν μόνο όταν η ορατότητα περιορίζεται πολύ. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ομίχλης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν η ορατότητα μειωθεί κάτω από τα 50 m.

Λαμπτήρες ΑλογόνουXenon και Led που θα δουλέψουν άριστα στις δύσκολες καιρικές

Αλογόνου: Οι λαμπτήρες αλογόνου είναι η πιο οικονομική λύση. Αν επιλέξετε τους κατάλληλους λαμπτήρες με μεγαλύτερη απόδοση θα έχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούν να δώσουν οι λαμπτήρες αλογόνου. Λάμπες αλογόνου για μέγιστη απόδοση*: 

Philips X-treme Vision                   130% έξτραφως
Philips Racing Vision                    150% έξτραφως
Osram Night Breaker Laser          150% έξτραφως
Osram Night Breaker Silver          100% έξτραφως
Neolux Extra Light up to 130%     130% έξτραφως


Xenon: Οι λαμπτήρες Xenon με πιο έντοωο φωτισμό και μεγαλύτερη απόδοση καθιστούν την οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες άνετη. Δείτε ΕΔΩ τους επώνυμους λαμπτήρες Xenon για μέγιστη απόδοση.

Led: Είναι καλύτερες για μικρής εμβέλειας φωτισμό, ενώ ταυτόχρονα έχουν μεγάλη απόδοση φωτός. Επιπλέον, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής που φθάνει τις 5.000 ώρες. Δείτε ΕΔΩ τους επώνυμους λαμπτήρες LED για μέγιστη απόδοση. *Το έξτρα φως αναλογεί ΕΩΣ την απόδοση που μπορεί να φτάσει ο κάθε λαμπτήρας.

Στο Auto Planetμπορείς να βρεις αυτά που σου χρειάζονται για την χειμερινή προετοιμασία του αυτοκινήτου. Ανακαλύψτε υαλοκαθαριστήρεςαλυσίδες χιονιούαντιψυκτικάείδη πρώτης ανάγκης και άλλα προϊόντα χειμώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός