Πως θα αλλάξεις λάμπες στο αυτοκίνητο

11883 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2020

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

 
Αν θέλεις λοιπόν να- εξοικονομήσεις χρήματα, μπορείς να αγοράσεις του λαμπτήρες από ένα πρατήριο καυσίμων ή ένα κατάστημα ανταλλακτικών με τιμή μικρότερη από 5 ευρώ και να τον τοποθετήσουμε μόνος σου. Πριν προβείς στην διαδικασία σιγουρέψου ότι:

1. Έχεις αφαιρέσεις τους πόλους από τη μπαταρία.
 2. Αν τοποθετήσεις LED, πρόσεξε μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα με το δίαυλο CAN-bus του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια με τη  λειτουργία της πλαφονιέρας.
3. Αν οι λαμπτήρες που θέλεις να τοποθετήσεις είναι XENON, επειδή θεωρούνται υψηλής τάσης, τότε καλύτερα απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό.

 
Step By Step

1. Άνοιξε το καπό του κινητήρα και εντόπισε το πίσω μέρος του φαναριού όπου είναι η καμένη λάμπα. Αφαίρεσε τη φύσα που την συγκρατεί.
2. Στη συνέχεια ξεκούμπωση το μεταλλικό έλασμα από το εσωτερικό τμήμα του φαναριού. Το έλασμα αυτό χρησιμοποιείται ως ασφάλεια, ώστε να συγκρατείται ο λαμπτήρας στη θέση του.
3. Αφαίρεσε τον καμένο λαμπτήρα και τοποθέτησε τον καινούριο, προσέχοντας να μπουν τα «αυτάκια» του στις θέσεις που διαθέτει το φανάρι. Έπειτα πραγματοποίησε την παραπάνω διαδικασία αντίστροφα, ώστε να τοποθετήσεις τη νέα λάμπα.

Δεν φωτίζει; Τσέκαρε τις ασφάλειες

Εάν τώρα, μετά την τοποθέτηση του καινούριου λαμπτήρα, η πλαφονιέρα συνεχίζει να μην ανάβει, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει καεί η ασφάλεια. Η αλλαγή της ασφάλειας είναι μια απλή διαδικασία και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσεις την ασφαλειοθήκη του οχήματος, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από το τιμόνι. Στη συνέχεια, για να εντοπίσεις την καμένη ασφάλεια, θα πρέπει να δεις το ειδικό σχεδιάγραμμα, που υπάρχει στο εσωτερικό της θήκης. Εάν τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφει, ώστε να εντοπίσεις την ασφάλεια της πλαφονιέρας, τότε ένας πρακτικός τρόπος είναι να βγάλεις μια-μια τις ασφάλειες και να ελέγξεις σε κάθε μια, εάν έχει κοπεί το σύρμα που βρίσκεται στο κέντρο της. Μόλις λοιπόν την εντοπίσεις, μπορείς να την αντικαταστήσεις με μια καινούρια, που θα βρεις σε ένα κατάστημα με είδη αυτοκινήτου ή σε ένα πρατήριο βενζίνης.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • MIΧΑΗΛ

  ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΠΩ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ;

 • mitropoulos antony

  γεια Στην άκρη του χάσματος, έχοντας υποστεί επανειλημμένα scammed έχασα κάθε ελπίδα γιατί θέλω ένα δάνειο 25.000 ευρώ, αλλά άκουσα για τον κ. Sergiu ROTARI Στην αρχή ήμουν λίγο ύποπτος, αλλά μετά από τις διάφορες ασφαλείς διαδικασίες για τους δύο από εμάς κατέληξα να λάβω το απαιτούμενο δάνειο για λογαριασμό μου μέσα σε 24 ώρες. μετά από αίτημά μου Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί του εάν χρειάζεστε ένα δάνειο από ένα ειλικρινές και σοβαρό άτομο Μπορείτε να του γράψετε: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

 • [email protected]

  Προσφέρω δάνειο αυτοκινήτων! Επικοινωνήστε μαζί μου τώρα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραπάνω

 • dimitris

  Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα απαιτείται η αφαίρεση όλου του φωτιστικού σώματος .

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός