Αλλαξε του τα φώτα!

11000 Επισκέψεις στο άρθρο

Αντικατέστησε τους λαμπτήρες από μόνος σου σε πολύ λίγο χρόνο και εξοικονομώντας έτσι χρήματα. Δες πόσο απλή είναι η διαδικασία!

 
`Aλλαξε την μόνος σου, για να γλιτώσεις χρήματα

Σε συνεργείο αυτοκινήτων, θα πληρώσουμε για την αντικατάσταση του καμένου λαμπτήρα περίπου 10-15 ευρώ, τιμή που συμπεριλαμβάνει την εργασία αλλά και το κόστος του ανταλλακτικού. Παράλληλα Πολύ το κόστος ενός καινούριου λαμπτήρα ξεκινά από 50 λεπτά έως και 1 ευρώ. Εάν τώρα επιλέξετε λαμπτήρα τύπου LED, τότε το κόστος θα ανέβει αρκετά, ανάλογα και με τον αριθμό των LED, οι τιμές ξεκινούν από τα 8-9 ευρώ. 
Αν θέλουμε λοιπόν να- εξοικονομήσουμε χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε το λαμπτήρα από ένα πρατήριο καυσίμων ή ένα κατάστημα ανταλλακτικών με τιμή μικρότερη από 5 ευρώ και να τον τοποθετήσουμε μόνοι μας. Σε περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε λαμπτήρες μόνοι σας.
1. Συστήνεται να αφαιρείτε του πόλους από τη μπαταρία όταν αλλάζετε λαμπτήρες.
 2. Αν θέλετε να τοποθετήσετε μόνοι σας λαμπτήρες τύπου LED, προσέξτε μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα με το δίαυλο CAN-bus του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια με τη  λειτουργία της πλαφονιέρας.
3. Αν οι λαμπτήρες που θέλετε να τοποθετήσετε είναι XENON, επειδή θεωρούνται υψηλής τάσης, τότε καλύτερα απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό.

Η αλλαγή λαμπτήρα στην πράξη

Η διαδικασία της αλλαγής του λαμπτήρα από την πλαφονιέρα του αυτοκινήτου είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, που δε θα απαιτήσει πολύ χρόνο. Ανάλογα με το μοντέλο και τον τύπο της πλαφονιέρας, βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αλλάξετε τη λάμπα, αφού ίσως απαιτηθεί ακόμη και να βγάλετε όλη την πλαφονιέρα από την οροφή, για να έχετε πρόσβαση στο λαμπτήρα.
 
Αντικατάσταση σε τρία βήματα

1. Ανοίγουμε το καπό του κινητήρα και εντοπίζουμε το πίσω μέρος του φαναριού όπου είναι η καμένη λάμπα. Αφαιρούμε τη φύσα που την συγκρατεί.
2. Στη συνέχεια ξεκουμπώνουμε το μεταλλικό έλασμα από το εσωτερικό τμήμα του φαναριού. Το έλασμα αυτό χρησιμοποιείται ως ασφάλεια, ώστε να συγκρατείται ο λαμπτήρας στη θέση του.
3. Αφαιρούμε τον καμένο λαμπτήρα και τοποθετούμε τον καινούριο, προσέχοντας να μπουν τα «αυτάκια» του στις θέσεις που διαθέτει το φανάρι. Έπειτα πραγματοποιούμε την παραπάνω διαδικασία αντίστροφα, ώστε να τοποθετήσουμε τη νέα λάμπα.

Καμένη ασφάλεια, αν η λάμπα συνεχίζει να μη φωτίζει μετά την αντικατάσταση

Εάν τώρα, μετά την τοποθέτηση του καινούριου λαμπτήρα, η πλαφονιέρα συνεχίζει να μην ανάβει, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει καεί η ασφάλεια. Η αλλαγή της ασφάλειας είναι μια απλή διαδικασία και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσετε την ασφαλειοθήκη του οχήματος, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από το τιμόνι. Στη συνέχεια, για να εντοπίσετε την καμένη ασφάλεια, θα πρέπει να δείτε το ειδικό σχεδιάγραμμα, που υπάρχει στο εσωτερικό της θήκης. Εάν τώρα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γράφει, ώστε να εντοπίσετε την ασφάλεια της πλαφονιέρας, τότε ένας πρακτικός τρόπος είναι να βγάλετε μια-μια τις ασφάλειες και να ελέγξετε σε κάθε μια, εάν έχει κοπεί το σύρμα που βρίσκεται στο κέντρο της. Μόλις λοιπόν την εντοπίσετε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια καινούρια, που θα βρείτε σε ένα κατάστημα με είδη αυτοκινήτου ή σε ένα πρατήριο βενζίνης.
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • MIΧΑΗΛ

  ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΠΩ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ;

    4
 • mitropoulos antony

  γεια Στην άκρη του χάσματος, έχοντας υποστεί επανειλημμένα scammed έχασα κάθε ελπίδα γιατί θέλω ένα δάνειο 25.000 ευρώ, αλλά άκουσα για τον κ. Sergiu ROTARI Στην αρχή ήμουν λίγο ύποπτος, αλλά μετά από τις διάφορες ασφαλείς διαδικασίες για τους δύο από εμάς κατέληξα να λάβω το απαιτούμενο δάνειο για λογαριασμό μου μέσα σε 24 ώρες. μετά από αίτημά μου Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί του εάν χρειάζεστε ένα δάνειο από ένα ειλικρινές και σοβαρό άτομο Μπορείτε να του γράψετε: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

   
 • dimitris

  Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα απαιτείται η αφαίρεση όλου του φωτιστικού σώματος .

   

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός