Λιγότερα ατυχήματα με τα «έξυπνα γυαλιά»!

1581 Επισκέψεις στο άρθρο

Νέο προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Generali με τη γαλλική Ellcie Healthy. Προλαμβάνει οδικούς κινδύνους και καταγράφει τα επίπεδα κόπωσης του οδηγού.

Νέο προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Generali με τη γαλλική Ellcie Healthy

Είναι η πρώτη από τις λεγόμενες wearable συσκευές που θα σχεδιαστούν ώστε να παρέχεται προστασία σε όποιον τις φορά, καθώς με τη βοήθεια δεδομένων που καταγράφονται μέσω αισθητήρων, προλαμβανόμουν κινδύνους και βελτιώνουν τη συμπεριφορά των χρηστών.

Όπως δήλωσε η Isabelle Conner, ανώτατο στέλεχος του ομίλου:

«Oι διασυνδεδεμένες συσκευές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψηφιακή εμπειρία που θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας. Η πρόληψη πιθανόν κινδύνων και η εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τους καταναλωτές, αποτελεί προτεραιότητα για την Generali».

Σε τι βοηθούν τα «έξυπνα γυαλιά»

Κοντά στο 60% των ενηλίκων, στις ανεπτυγμένες χώρες, φοράνε γυαλιά, καθιστώντας τους έξυπνους σκελετούς μια σημαντική εφεύρεση, με δυνατότητες πρόληψης. Χάρη σε αισθητήρες, η συσκευή συλλέγει δεδομένα και περιβαλλοντικές πληροφορίες  (όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η υπεριώδης ακτινοβολία) και τα στέλνει, μέσω του έξυπνου κινητού του πελάτη στην Ellcie Healthy.

Στη συνέχεια, τα παραπάνω δεδομένα αναλύονται, γίνεται η αξιολόγηση του κινδύνου και σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης ηχητικό και φωτεινό σήμα που εκπέμπεται από το σκελετό των γυαλιών προειδοποιεί τον χρήστη. Ταυτόχρονα, το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης καλεί τον χρήστη, ο οποίος έχει καταχωρηθεί μέσω της εφαρμογής, για να διαπιστώσει αν υπάρχει ανάγκη πρόσθετης βοήθειας.