Dent Genie: «To PDR είναι το μέλλον»

6436 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τα οφέλη της μεθόδου PDR, ωστόσο η γνώμη του ειδικού είναι πάντα χρήσιμη. Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με την Dent Genie, Τop Expert και μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες στην Ελλάδα πάνω στην συγκεκριμένη μέθοδο.

PAPADIMITRIOU
ΒΛΑΣΣΑΚΙΔΗΣ
Έτσι λοιπόν στα γραφεία του Auto Τρίτη βρέθηκαν  ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών  της εταιρείας  Νίκος Κοσκολός και ο υπεύθυνος πωλήσεων Γεώργιος  Μεντής, οι οποίοι μας μίλησαν για το PDR και για την επιτυχία της Dent Genie, που μετρά ήδη 16 χρόνια ζωής.
Όλα ξεκίνησαν το 2002. Η μεγάλη χαλαζόπτωση που έπληξε την δυτική Αθήνα, άφησε το «αποτύπωμα» της σε 33.000 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων που βρίσκονται στο τελωνείο της Ελευσίνας.

«Στην Ελλάδα δεν υπήρχε τότε κάποια εταιρία, για να επισκευάσει αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς βάψιμο και το τελωνείο προσέγγισε ειδικούς από το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν  ήρθε ο  συνέταιρος μου, ο οποίος κατάγεται από την Βραζιλία και δούλευε στην Dent Wizard, (μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως πάνω στο PDR), για να αναλάβει κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα. Η μεταξύ μας επικοινωνία σε συνδυασμό με το κενό, που υπήρχε στην ελληνική αγορά στον συγκεκριμένο τομέα,  μας έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουμε την δική μας προσπάθεια», λέει ο κ. Κοσκολός και προσθέτει «η έδρα μας είναι στη Νίκαια, όπου βρίσκονται τα γραφεία και φυσικά οι εγκαταστάσεις, τις οποίες έχουμε εξοπλίσει με σύγχρονα εργαλεία και ειδικό φωτισμό, για να προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κύριο Κοσκολό η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τα τελευταία χρόνια, οι ενδιαφερόμενοι ρωτούν και ψάχνουν συνεχώς για το PDR.

«Από το 2016 που έπεσε αρκετό χαλάζι, έχουμε παρατηρήσει ότι οι Έλληνες πλέον το αναζητούν από μόνοι τους. Ωστόσο ακόμα και τώρα οι περισσότεροι κοιτάζουν κυρίως την τιμή και όχι την ποιότητα. Ωστόσο με το PDR το αυτοκίνητο  θα παραμείνει γνήσιο, αφού προστατεύεται το εργοστασιακό χρώμα και δεν χρησιμοποιείται στόκος και βαφή. Σκεφτείτε ότι στο εξωτερικό δίνουν και περισσότερα λεφτά, για να αποφύγουν το βάψιμο. Η μέθοδος αυτή εκτός ότι είναι ανώτερη ποιοτικά σε σχέση με την παραδοσιακή φανοποιία,  είναι και πιο φθηνή.  Αν φυσικά το συγκρίνουμε με το κόστος επισκευής που ζητούν τα φανοποιεία που προσφέρουν καλή δουλειά στις κατάλληλες τιμές».

Φυσικά η οικονομική κρίση δεν τους άφησε ανεπηρέαστους, αλλά όπως υποστηρίζουν η δουλειά τους τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη άνοδο, ενώ έχουν καταφέρει να συνάψουν συμβόλαια συνεργασίας με ασφαλιστικές εταιρίες.

«Από 2010, που ξέσπασε η οικονομική κρίση μέχρι το 2015 αντιμετωπίσαμε και εμείς δυσκολίες. Ωστόσο η κρίση βοήθησε, ώστε να «καθαρίσει» η αγορά και από το 2016 έχουμε μία συνεχόμενη ανοδική πορεία. Μάλιστα μπορέσαμε και συνάψαμε συνεργασίες  με ασφαλιστικές εταιρίες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αφού  ήταν δύσκολη η προσέγγιση τους. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η οικονομική μελέτη που ετοιμάσαμε, μέσω του προγράμματος κοστολόγησης της DAT Hellas, με θέμα την οικονομική διαφορά του PDR με την κλασσική επισκευή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μέθοδος μας συμφέρει περισσότερο»

Ήδη έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο με συνεργαζόμενα συνεργεία κυρίως στα Β. προάστια της Αθήνας και έχουν στόχο να το αναπτύξουν πανελλαδικά. Παράλληλα διαθέτουν και δική τους κινητή μονάδα, που αναλαμβάνει να σας εξυπηρετήσει στο χώρο σας. 

«Έχουμε συνάψει συνεργασίες με συνεργεία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε  πελάτες και μακριά από την Νίκαια. Στην ουσία διαθέτουμε ένα κινητό συνεργείο, το οποίο επισκέπτεται κυρίως συνεργαζόμενες αντιπροσωπίες και συνεργεία και προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες μας. Μελλοντικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε αυτό το δίκτυο σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ μας ενδιαφέρει πολύ η επαρχία, η οποία αντιμετωπίζει συχνά ζημιές από χαλαζόπτωση. Παράλληλα θέλουμε να προσεγγίσουμε και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, όπως επίσης να πείσουμε τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ότι το PDR τους συμφέρει. Αλλωστε, όταν έχεις ένα καινούριο αυτοκίνητο προς παράδοση και έχει ένα λακκουβάκι, δεν μπορείς να το παραδόσεις στον πελάτη. Αλλά γιατί να το βάψεις, αφού μπορείς να το φτιάξεις με 100% ακρίβεια, κρατώντας το αυθεντικό και με μικρότερο κόστος».

Πάρτε μία γεύση από τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους! Θα εντυπωσιαστείτε!
 

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • DAT HELLAS - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

  DAT HELLAS - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

  H DAT HELLAS είναι μια διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Όμιλος DAT παρέχει δεδομένα, προϊόντα και υπηρεσίες που εστιάζουν στην ενεργοποίηση ενός ψηφιακού κύκλου ζωής του οχήματος.
   210 9577102 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΧΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - HANIS AUTO

  ΧΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - HANIS AUTO

  Φρένα, έλεγχος – επισκευή, ηλεκτρονικός έλεγχος - διάγνωση βλαβών, αλλαγή λαδιών, service κλιματιστικών (A/C ), μπαταρίες, προετοιμασία ΚΤΕΟ, φανοποιεία - βαφή αυτοκινήτων, διαγνωστικός έλεγχος.
   2106610000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Dent Master

  Dent Master

  Η εταιρία Dent Master εξειδικεύεται στην επισκευή ζημιών από χαλαζόπτωση καθώς και ζημιών παρκαρίσματος. Στόχος η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες!
   2109609001 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  Με συνεργείο & φανοποιείο σε εγκαταστάσεις 2.000 μ2, αποτελεί "one stop shop" για επισκευή ή περιποίηση αυτοκινήτου. Αφοί Αρβανίτη. 5΄ λεπτά από την Εθνική οδό, 3΄ από την Αττική οδό (με άνετο parking)!
   2106140020 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Kappas Cars

  Kappas Cars

  Το κατάστημά Kappas Cars μέσω της πείρας ,των εξειδικευμένων γνώσεων πάνω στο αντικείμενό και το άριστο προσωπικό, σας υπόσχεται άμεση κάλυψη των αναγκών σας και άριστη ποιότητα εργασίας σε ανταγωνιστικές τιμές.
   2102844462 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TSADILAS

  TSADILAS

  Specialist στην επισκευή και αποκατάσταση ταπετσαριών αυτοκινήτων. Ειδικός στις αναπαλαιώσεις και αποκαταστάσεις κλασσικών αυτοκινήτων. Με σεβασμό στην ποιότητα. Ο λόγος για την TSADILAS auto salon design.
   2102632307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  Η Μεθενίτης Team δραστηριοποιείται στην φανοποιεία και βαφή αυτοκινήτων, προσφέροντας μία σειρά από ποιοτικές υπηρεσίες. Υπόσχεται υπεύθυνη, πλήρη και ολοκληρωμένη επισκευή του αυτοκινήτου σας, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη ζημιά.
   2299025316 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
    2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  Στην εταιρεία ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε. θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από χρώματα, βερνίκια, αστάρια εργαλεία βαφής και πάσης φύσεως προϊόντα βαφής & επισκευής αυτοκίνητων , καλύπτοντας κάθε είδους ανάγκη με προσήλωση πάντα στην ποιότητα και πάντα στις καλύτερες τιμές.
   2109021059 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ