Dent Genie: «To PDR είναι το μέλλον»

7120 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τα οφέλη της μεθόδου PDR, ωστόσο η γνώμη του ειδικού είναι πάντα χρήσιμη. Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με την Dent Genie, Τop Expert και μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες στην Ελλάδα πάνω στην συγκεκριμένη μέθοδο.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΕΚΕΡΗΣ
Έτσι λοιπόν στα γραφεία του Auto Τρίτη βρέθηκαν  ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών  της εταιρείας  Νίκος Κοσκολός και ο υπεύθυνος πωλήσεων Γεώργιος  Μεντής, οι οποίοι μας μίλησαν για το PDR και για την επιτυχία της Dent Genie, που μετρά ήδη 16 χρόνια ζωής.
Όλα ξεκίνησαν το 2002. Η μεγάλη χαλαζόπτωση που έπληξε την δυτική Αθήνα, άφησε το «αποτύπωμα» της σε 33.000 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων που βρίσκονται στο τελωνείο της Ελευσίνας.

«Στην Ελλάδα δεν υπήρχε τότε κάποια εταιρία, για να επισκευάσει αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς βάψιμο και το τελωνείο προσέγγισε ειδικούς από το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν  ήρθε ο  συνέταιρος μου, ο οποίος κατάγεται από την Βραζιλία και δούλευε στην Dent Wizard, (μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως πάνω στο PDR), για να αναλάβει κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα. Η μεταξύ μας επικοινωνία σε συνδυασμό με το κενό, που υπήρχε στην ελληνική αγορά στον συγκεκριμένο τομέα,  μας έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουμε την δική μας προσπάθεια», λέει ο κ. Κοσκολός και προσθέτει «η έδρα μας είναι στη Νίκαια, όπου βρίσκονται τα γραφεία και φυσικά οι εγκαταστάσεις, τις οποίες έχουμε εξοπλίσει με σύγχρονα εργαλεία και ειδικό φωτισμό, για να προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κύριο Κοσκολό η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τα τελευταία χρόνια, οι ενδιαφερόμενοι ρωτούν και ψάχνουν συνεχώς για το PDR.

«Από το 2016 που έπεσε αρκετό χαλάζι, έχουμε παρατηρήσει ότι οι Έλληνες πλέον το αναζητούν από μόνοι τους. Ωστόσο ακόμα και τώρα οι περισσότεροι κοιτάζουν κυρίως την τιμή και όχι την ποιότητα. Ωστόσο με το PDR το αυτοκίνητο  θα παραμείνει γνήσιο, αφού προστατεύεται το εργοστασιακό χρώμα και δεν χρησιμοποιείται στόκος και βαφή. Σκεφτείτε ότι στο εξωτερικό δίνουν και περισσότερα λεφτά, για να αποφύγουν το βάψιμο. Η μέθοδος αυτή εκτός ότι είναι ανώτερη ποιοτικά σε σχέση με την παραδοσιακή φανοποιία,  είναι και πιο φθηνή.  Αν φυσικά το συγκρίνουμε με το κόστος επισκευής που ζητούν τα φανοποιεία που προσφέρουν καλή δουλειά στις κατάλληλες τιμές».

Φυσικά η οικονομική κρίση δεν τους άφησε ανεπηρέαστους, αλλά όπως υποστηρίζουν η δουλειά τους τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη άνοδο, ενώ έχουν καταφέρει να συνάψουν συμβόλαια συνεργασίας με ασφαλιστικές εταιρίες.

«Από 2010, που ξέσπασε η οικονομική κρίση μέχρι το 2015 αντιμετωπίσαμε και εμείς δυσκολίες. Ωστόσο η κρίση βοήθησε, ώστε να «καθαρίσει» η αγορά και από το 2016 έχουμε μία συνεχόμενη ανοδική πορεία. Μάλιστα μπορέσαμε και συνάψαμε συνεργασίες  με ασφαλιστικές εταιρίες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αφού  ήταν δύσκολη η προσέγγιση τους. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η οικονομική μελέτη που ετοιμάσαμε, μέσω του προγράμματος κοστολόγησης της DAT Hellas, με θέμα την οικονομική διαφορά του PDR με την κλασσική επισκευή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μέθοδος μας συμφέρει περισσότερο»

Ήδη έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο με συνεργαζόμενα συνεργεία κυρίως στα Β. προάστια της Αθήνας και έχουν στόχο να το αναπτύξουν πανελλαδικά. Παράλληλα διαθέτουν και δική τους κινητή μονάδα, που αναλαμβάνει να σας εξυπηρετήσει στο χώρο σας. 

«Έχουμε συνάψει συνεργασίες με συνεργεία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε  πελάτες και μακριά από την Νίκαια. Στην ουσία διαθέτουμε ένα κινητό συνεργείο, το οποίο επισκέπτεται κυρίως συνεργαζόμενες αντιπροσωπίες και συνεργεία και προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες μας. Μελλοντικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε αυτό το δίκτυο σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ μας ενδιαφέρει πολύ η επαρχία, η οποία αντιμετωπίζει συχνά ζημιές από χαλαζόπτωση. Παράλληλα θέλουμε να προσεγγίσουμε και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, όπως επίσης να πείσουμε τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ότι το PDR τους συμφέρει. Αλλωστε, όταν έχεις ένα καινούριο αυτοκίνητο προς παράδοση και έχει ένα λακκουβάκι, δεν μπορείς να το παραδόσεις στον πελάτη. Αλλά γιατί να το βάψεις, αφού μπορείς να το φτιάξεις με 100% ακρίβεια, κρατώντας το αυθεντικό και με μικρότερο κόστος».

Πάρτε μία γεύση από τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους! Θα εντυπωσιαστείτε!
 

 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
      2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
      210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΕΚΕΡΗΣ

    ΚΕΚΕΡΗΣ

    Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
     2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΣΚΑΛΚΟΣ

    ΣΚΑΛΚΟΣ

    Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
     2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTO COLOR

    AUTO COLOR

    Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
     2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΙΒΑΣ

    ΛΙΒΑΣ

    Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
     2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTORADO

    AUTORADO

    Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
     6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ