Dent Genie: «To PDR είναι το μέλλον»

6788 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τα οφέλη της μεθόδου PDR, ωστόσο η γνώμη του ειδικού είναι πάντα χρήσιμη. Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με την Dent Genie, Τop Expert και μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες στην Ελλάδα πάνω στην συγκεκριμένη μέθοδο.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
AUTO COLOR - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΝΙΔΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ
Έτσι λοιπόν στα γραφεία του Auto Τρίτη βρέθηκαν  ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών  της εταιρείας  Νίκος Κοσκολός και ο υπεύθυνος πωλήσεων Γεώργιος  Μεντής, οι οποίοι μας μίλησαν για το PDR και για την επιτυχία της Dent Genie, που μετρά ήδη 16 χρόνια ζωής.
Όλα ξεκίνησαν το 2002. Η μεγάλη χαλαζόπτωση που έπληξε την δυτική Αθήνα, άφησε το «αποτύπωμα» της σε 33.000 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων που βρίσκονται στο τελωνείο της Ελευσίνας.

«Στην Ελλάδα δεν υπήρχε τότε κάποια εταιρία, για να επισκευάσει αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς βάψιμο και το τελωνείο προσέγγισε ειδικούς από το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν  ήρθε ο  συνέταιρος μου, ο οποίος κατάγεται από την Βραζιλία και δούλευε στην Dent Wizard, (μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως πάνω στο PDR), για να αναλάβει κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα. Η μεταξύ μας επικοινωνία σε συνδυασμό με το κενό, που υπήρχε στην ελληνική αγορά στον συγκεκριμένο τομέα,  μας έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουμε την δική μας προσπάθεια», λέει ο κ. Κοσκολός και προσθέτει «η έδρα μας είναι στη Νίκαια, όπου βρίσκονται τα γραφεία και φυσικά οι εγκαταστάσεις, τις οποίες έχουμε εξοπλίσει με σύγχρονα εργαλεία και ειδικό φωτισμό, για να προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κύριο Κοσκολό η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τα τελευταία χρόνια, οι ενδιαφερόμενοι ρωτούν και ψάχνουν συνεχώς για το PDR.

«Από το 2016 που έπεσε αρκετό χαλάζι, έχουμε παρατηρήσει ότι οι Έλληνες πλέον το αναζητούν από μόνοι τους. Ωστόσο ακόμα και τώρα οι περισσότεροι κοιτάζουν κυρίως την τιμή και όχι την ποιότητα. Ωστόσο με το PDR το αυτοκίνητο  θα παραμείνει γνήσιο, αφού προστατεύεται το εργοστασιακό χρώμα και δεν χρησιμοποιείται στόκος και βαφή. Σκεφτείτε ότι στο εξωτερικό δίνουν και περισσότερα λεφτά, για να αποφύγουν το βάψιμο. Η μέθοδος αυτή εκτός ότι είναι ανώτερη ποιοτικά σε σχέση με την παραδοσιακή φανοποιία,  είναι και πιο φθηνή.  Αν φυσικά το συγκρίνουμε με το κόστος επισκευής που ζητούν τα φανοποιεία που προσφέρουν καλή δουλειά στις κατάλληλες τιμές».

Φυσικά η οικονομική κρίση δεν τους άφησε ανεπηρέαστους, αλλά όπως υποστηρίζουν η δουλειά τους τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη άνοδο, ενώ έχουν καταφέρει να συνάψουν συμβόλαια συνεργασίας με ασφαλιστικές εταιρίες.

«Από 2010, που ξέσπασε η οικονομική κρίση μέχρι το 2015 αντιμετωπίσαμε και εμείς δυσκολίες. Ωστόσο η κρίση βοήθησε, ώστε να «καθαρίσει» η αγορά και από το 2016 έχουμε μία συνεχόμενη ανοδική πορεία. Μάλιστα μπορέσαμε και συνάψαμε συνεργασίες  με ασφαλιστικές εταιρίες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αφού  ήταν δύσκολη η προσέγγιση τους. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η οικονομική μελέτη που ετοιμάσαμε, μέσω του προγράμματος κοστολόγησης της DAT Hellas, με θέμα την οικονομική διαφορά του PDR με την κλασσική επισκευή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μέθοδος μας συμφέρει περισσότερο»

Ήδη έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο με συνεργαζόμενα συνεργεία κυρίως στα Β. προάστια της Αθήνας και έχουν στόχο να το αναπτύξουν πανελλαδικά. Παράλληλα διαθέτουν και δική τους κινητή μονάδα, που αναλαμβάνει να σας εξυπηρετήσει στο χώρο σας. 

«Έχουμε συνάψει συνεργασίες με συνεργεία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε  πελάτες και μακριά από την Νίκαια. Στην ουσία διαθέτουμε ένα κινητό συνεργείο, το οποίο επισκέπτεται κυρίως συνεργαζόμενες αντιπροσωπίες και συνεργεία και προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες μας. Μελλοντικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε αυτό το δίκτυο σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ μας ενδιαφέρει πολύ η επαρχία, η οποία αντιμετωπίζει συχνά ζημιές από χαλαζόπτωση. Παράλληλα θέλουμε να προσεγγίσουμε και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, όπως επίσης να πείσουμε τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ότι το PDR τους συμφέρει. Αλλωστε, όταν έχεις ένα καινούριο αυτοκίνητο προς παράδοση και έχει ένα λακκουβάκι, δεν μπορείς να το παραδόσεις στον πελάτη. Αλλά γιατί να το βάψεις, αφού μπορείς να το φτιάξεις με 100% ακρίβεια, κρατώντας το αυθεντικό και με μικρότερο κόστος».

Πάρτε μία γεύση από τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους! Θα εντυπωσιαστείτε!
 

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ