Καλοκαιρινή Εχθροί! Μάθε & αντιμετώπισε!

10401 Επισκέψεις στο άρθρο

Καιρικές συνθήκες, Ρετσίνι, κουτσουλιές, έντομα, αλάτι, άμμος και όχι μόνον. Αιτίες να σού «χαλάσουν» το χρώμα μα κυρίως να σού «χαλάσουν την διάθεση» ενώ έχεις πάει Καλοκαιρινές διακοπές με το αυτοκίνητο και τους αγαπημένους σου.

 
Τι βλάπτει το χρώμα του!

Και το καλοκαίρι το αυτοκίνητό σου «περνάει» κάποιες δοκιμασίες. Η εξωτερική εικόνα του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας.
Τα κυριότερα αίτια αλλοίωσης του χρώματος είναι:

Οι Καιρικές συνθήκες της εποχής 
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι φθείρουν το χρώμα και αλλοιώνουν την λεία επιφάνεια του.

Περιττώματα (κουτσουλιές) πουλιών
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και η λαμαρίνα καίει, τα  περιττώματα (των πουλιών) «ψήνονται» μαζί με το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος. Αποτέλεσμα, οι στάμπες και η θολή επιφάνεια.

Ρετσίνι δένδρων
Προκαλεί σοβαρή ζημιά. Οι σταγόνες από ρετσίνι (που αποκτάς παρκάροντας π.χ. κάτω από ένα σκιερό πεύκο), θολώνουν το χρώμα.

Έντομα
Αναπόφευκτα οδηγώντας το όχημα σου (στην εθνική ή στο τοπικό δίκτυο της περιοχής που έχεις πάει διακοπές), βρίσκεσαι στο …βασίλειο τους. Πολλά από αυτά αφήνουν – το χημικό τους- ίχνος  πάνω στο καπώ σου (αφού προσκρούουν επάνω του σε κάθε χιλιόμετρο που κάνεις).

Απορρυπαντικά – Σφουγγάρια / Πανιά ακατάλληλα
Το απορρυπαντικό που βρήκες …εύκαιρο στο «Rent A Room» που σε φιλοξενεί (πιάτων, ρούχων, χλωρίνης κλπ.) και είπες να του ρίξεις 1 πλυσιματάκι, δεν ήταν καλή ιδέα. Τα περισσότερα από αυτά  είναι καυστικά. Αποτέλεσμα, να «καθαρίζουν» μέχρι και το χρώμα.

Επίσης, τα ακατάλληλα σφουγγάρια ή πανιά (σκληρά, βρώμικα από προηγούμενη χρήση κλπ), προκαλούν περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα.

Ξέρετε ότι…

Η εταιρία STColor σε συνεργασία με την  PPG σας παρέχει έναν πλήρη  οδηγό εύρεσης του χρώματος του αυτοκινήτου σας με βάση τη χρονολογία και την μάρκα του αυτοκινήτου σας (για να το «πετύχετε» ακριβώς όπως το θέλετε)!
Αφού βρείτε το χρώμα του αυτοκινήτου σας , τους το παραγγέλνετε και σας το ετοιμάζουν. Είτε σε μορφή σπρέΰ, είτε σε μορφή μανό.

Δείτε με 1 κλίκ  τον ηλεκτρονικό οδηγό

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΒΑΦΕΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός