Το service portal της DAT που συνδράμει στην οδική ασφάλεια!

1255 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/1/2021

Η DAT (Deutsche Automobil Treuhand) έχει αναπτύξει ένα προηγμένο onlineportal που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά την Περιοδική Τεχνική Επιθεώρηση (ΡΤΙ) των οχημάτων, εξασφαλίζοντας την άριστη λειτουργία τους.

 
Το εν λόγω portal παρέχει όλες τις απαιτού μενες πληροφορίες στους μηχανικούς κατά τη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου. Αυτή η προσθήκη του ΡΤΙ απαιτείται από το νόμο για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται εντός Ευ¬ρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη κυκλοφορία από την 20ή Μαΐου2018. Πλέον παρέχονται δεδομένα και για τις μάρκες Honda, Mazda και Opel, οι οποίες επέλεξαν τη λύση της DAT. Έτσι, οι χρήστες στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που χρειάζονται και μάλιστα στη μητρική τους γλώσσα. Για να γίνει αυτό, απαιτείται μια εφάπαξ εγγραφή και απλή ενερ-γοποίηση του λογαριασμού.  Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης είναι ο αριθμός πλαισίου (VINNumber),  ενώ, στη συνέχεια, ο τεχνικός λαμβάνει τα σχετικά τεχνικά δεδομένα για τη δοκιμή των συστημάτων του οχήματος.

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο Markus König

Ο επικεφαλής της γραμμής παραγωγής Costing Applications και υπεύθυνος για το portal ΡΤΙ, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Με το ΡΤΙ service portal, η DAT προσφέρει μια εξατομικευμένη λύση στην πρόσβαση δεδομένων για συγκεκριμένα οχήματα κατά τη γενική επιθεώρηση, ώστε να πληρούνται οι ευρωπαϊκές νομικές απαιτήσεις. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους κατασκευαστές και τα συστήματά τους. Η DAT  επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της για την ταχεία εκτέλεση της γενικής επιθεώρησης και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη».
 
Ποιο το όφελος για τις ασφαλιστικές εταιρίες 

Όμως, το προηγμένο σύστημα της DAT, το οποίο εξασφαλίζει ουσιαστικά την άρτια και ασφαλή κίνηση των αυτοκινήτων, προσφέρει κι ένα μεγάλο όφελος στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ποιο είναι αυτό;
Μα φυσικά όταν εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του εκάστοτε οχήματος, τότε είμαστε σίγουροι ότι ένα τροχαίο ατύχημα δεν θα προκληθεί λόγω αστοχίας ή στιγμιαίας δυσλειτουργίας του εκάστοτε συστήματος του αυτοκινήτου. Έτσι κατά συνέπεια θα μειωθούν αισθητά και οι αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος. Σε κάθε περίπτωση, η Βάση είναι μια διαδικτυακή λύση που εξάγει τα δεδομένα και στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ακριβώς προσφέρει η DAT  με την εξατομικευμένη λύση της, προσφέροντας στους κατασκευαστές ένα ηλεκτρονικό σύστημα άμεσης πρόσβασης και επεξεργασίας των δεδομένων, το οποίο εξασφαλίζει γρήγορη, αποτελεσματική εργασία με τα δεδομένα που απαιτούνται από τον χρήστη. Εκπρόσωπος της DAT στην Ελλάδα από το 2015 είναι η θυγατρική της εταιρεία DATHELLAS  ΕΠΕ με έδρα την Αθήνα.     
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός