Το μαλακό πανί μουλιάζει την περιοχή με το ρετσίνι και η σπάτουλα το αφαιρεί.

    4. Τρία βήματα

    9495 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η διαδικασία αφαίρεσης είναι απλή και χωρίζεται σε τρία βασικά βήματα: 
    • Μουσκεύουμε ένα μαλακό πανί με οινόπνευμα και το ακουμπάμε απαλά πάνω στο σημείο με το ρετσίνι προκειμένου να μουλιάσει και να μαλακώσει κατά το δυνατόν. 
    • Μόλις δούμε ότι έχει μουλιάσει και το ρετσίνι έχει αρχίσει να αποκτά μια σχετική κινητικότητα, παίρνουμε μια πλαστική σπάτουλα και αρχίζουμε να το ανασηκώνουμε σιγά-σιγά και να το αφαιρούμε. Προσοχή: οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές ενώ η σπάτουλα πρέπει να έχει καμπύλες και όχι πολύ αιχμηρές άκρες, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στη βαφή. Στο ίντερνετ θα δείτε ότι κάποιοι προτείνουν μέχρι και λεπίδα ξυραφιού για αυτή τη δουλειά. Εμείς θα λέγαμε να κινηθείτε πιο συγκρατημένα. Το δε οινόπνευμα θέλει προσοχή στην ποσότητα για να μη σας εξατμίζεται γρήγορα. ¶λλα υλικά που είδαμε μέσω έρευνας ότι χρησιμοποιούν οι κάτοχοι οχημάτων είναι το ελαιόλαδο.
    • Τρίτο βήμα είναι το πέρασμα της περιοχής με νωπό πανί σε άμεσο χρόνο μετά την αφαίρεση του ρετσινιού. Στόχος είναι εδώ να μη μείνει θαμπάδα από την  προηγούμενη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός ούτως ή άλλως και πρέπει να είστε έτοιμοι να δεχτείτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ