Η «αποικία» στο τιμόνι σου!

Διαβάστηκε από 3029 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2019

Αν πιστεύεις ότι το σφουγγάρι της κουζίνας σου είναι το πιο βρώμικο πράγμα στο σπίτι σου κάνεις λάθος.

 
Βάζοντας κάτω την λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα, που ακουμπάς κάθε μέρα, σίγουρα θα βρεις το σφουγγάρι της κουζίνας, τα smartphones, τα πληκτρολόγια υπολογιστών, τα παιχνίδια για σκύλους, τα καροτσάκια των super market, ακόμη και την καφετιέρα του γραφείου. Ωστόσο σίγουρα θα παραλείψεις ένα πολύ συνηθισμένο αντικείμενο. Το τιμόνι του αυτοκινήτου σου.

Τι άλλο ζει μέσα στο αυτοκίνητο σου;

Συνήθως περνάς 17.600 λεπτά πίσω από το τιμόνι κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου. Βέβαια περνώντας απΆ έξω από ένα πλυντήριο θα δεις πολλά αυτοκίνητα να παρατάσσονται έξω από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ιδιαίτερα μετά από μια λασπώδη καταιγίδα ή τις πρώτες μέρες της άνοιξης με την γύρη. Φυσικά αυτό είναι εξαιρετικό για την «υγεία» του οχήματος σου, αλλά δεν έχει πραγματικά άμεσο όφελος για την δική σου υγεία.

Με άλλα λόγια… Τι άλλο βρίσκεται στο αυτοκίνητο σου, εκτός από εσένα; Η απάντηση είναι περίπου 700 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται αν τρως και πίνεις και στη συνέχεια αγγίζεις τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Καλό είναι να ξέρεις ότι οποιαδήποτε τροφή ή υγρό που ρίχνεις ή χύνεις δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον - σκοτεινό, περιορισμένο και εκτεθειμένο σε πολλές αλλαγές θερμοκρασίας - για την αναπαραγωγή περισσότερων βακτηρίων.

Πόσα μικρόβια ζουν στο τιμόνι σου;

Και το πιο βρώμικο  απΆ όλα;, Το τιμόνι του αυτοκινήτου σου. Σύμφωνα με έρευνες είναι έξι φορές πιο βρώμικο από την οθόνη του smartphone σου και τέσσερις φορές από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας
 Πώς όμως θα κρατήσεις το αυτοκίνητο σου χωρίς μικρόβια; Φρόντισε ώστε να είναι τουλάχιστον καθαρό! Σκούπισε σχολαστικά τις επιφάνειες όπως το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, την μανέτα στις πόρτες  και τα κουμπιά στο ταμπλό ή την οθόνη του infotainment.
Στην αγορά υπάρχουν επίσης και απολυμαντικά σπρέι, που ψεκάζονται στην είσοδο του φίλτρου αέρα για να αποτραπεί  η δημιουργία και η ανακύκλωση μικροβίων  κάθε φορά που ενεργοποιείς το a/c. Παράλληλα  σκούπιζε τα χαλιά και τα καθίσματα τακτικά και πλύνε τα με επαγγελματικά σαμπουάν μερικές φορές το χρόνο.

Ο βιολογικός καθαρισμός σώζει το σαλόνι και την ζωή σου

Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί σωστά από επαγγελματίες του χώρου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα). Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Κατά μέσο όρο, στην περίπτωση του υφασμάτινου σαλονιού, απαιτούνται 2 έως και 4 ώρες, μόνο για το καθάρισμα.

Βρες το σωστό πλυντήριο με τα κατάλληλα προϊόντα 

Αν θες να είσαι απόλυτα σίγουρος για την καθαριότητα του εσωτερικού του αυτοκίνητου σου θα πρέπει να επιλέξεις ένα καλό πλυντήριο αυτοκίνητων. Μην διστάσεις να ζητήσεις να δεις δείγματα της δουλειάς του, ώστε να είσαι σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του θα σε ικανοποιήσουν.  Τέλος θα πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού, που χρησιμοποιεί να είναι επώνυμα, ποιοτικά και προπαντός φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα.

 

 

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός