Μικρές ζημιές που θα φέρουν την καταστροφή

3405 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2020

Υπάρχουν πολλές μικροζημιές, που συχνά δεν δίνουμε σημασία και αμελούμε να τις διορθώσουμε. Ωστόσο, πρόκειται για πολύ φθηνές επισκευές, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση σημαντικών και δαπανηρών προβλημάτων. Δείτε 3 από αυτές και τι σοβαρά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν.

 
Καμένα μπουζί
Τα μπουζί του αυτοκινήτου σας είναι μικρά αλλά δυνατά. Παράγουν στην ουσία την ηλεκτρική ενέργεια για να εκκινήσει ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας! Τα δυσλειτουργικά μπουζί μπορούν να καταστρέψουν τον καταλυτικό μετατροπέα του αυτοκινήτου σας - ένα σχετικά ακριβό μέρος. Αντικαταστήστε τα μπουζί σας την χρονική περίοδο που προτείνει ο κατασκευαστής, προτού προκύψουν προβλήματα.

Αισθητήρας λάμδα
Ο αισθητήρας λάµδα (ή οξυγόνου) βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας του καυσίµου που καίγεται από το αυτοκίνητο, προκειµένου να µειωθούν οι επιβλαβείς για το περιβάλλον εκποµπές καυσαερίων από τον κινητήρα. Στην ουσία παρακολουθεί πόσο άκαυστο οξυγόνο είναι στο σύστημα εξάτμισης του αυτοκινήτου σας καθώς αντλείται η εξάτμιση. Ο αισθητήρας μετρά αν υπάρχει πολύ μεγάλο οξυγόνο ή πολύ λίγο οξυγόνο στο μείγμα καυσίμου του αυτοκινήτου.
Ένας ελαττωματικός αισθητήρας λάμδα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον καταλύτη, ο οποίος, η αντικατάσταση του οποίου, μπορεί να είναι μια ακριβή λύση. Μπορεί επίσης να μειώσει την απόδοση καυσίμου του αυτοκινήτου σας.

Τακάκια φρένων
Τα τακάκια φρένων του αυτοκινήτου σας βοηθούν στην επιβράδυνση της περιστροφής των τροχών, για να σταματήσει το αυτοκίνητό σας. Η μη αντικατάσταση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή σας, άλλα και όλα τα υπόλοιπα μέρη των φρένων. Ίσως καταστραφούν οι ρότορες, δαγκάνες και ελαστικά. Αυτή είναι μια μακρά και ακριβή λίστα επισκευών.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός