Όλοι μιλάμε για ζημιάρικα αυτοκίνητα. Μήπως όμως υπάρχουν και ζημιάρηδες οδηγοί; Δείτε τώρα ποιες κακές συνήθειες των οδηγών καταστρέφουν το αυτοκίνητό τους.

Όλοι μιλάμε για ζημιάρικα αυτοκίνητα. Μήπως όμως υπάρχουν και ζημιάρηδες οδηγοί; Δείτε τώρα ποιες κακές συνήθειες των οδηγών καταστρέφουν το αυτοκίνητό τους.

Βγάζει ζημιές, χάνεις λεφτά; Μήπως φταίς και εσύ;

11307 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι κακές συνήθειες στο αυτοκίνητο κοστίζουν. Κάποιες προκαλούν ζημιές, κάποιες αυξάνουν το κόστος χρήσης και άλλες μειώνουν την αξία μεταπώλησης. Μήπως έχεις και εσύ κάποιες από αυτές; και τελικά το ξέρεις ότι βλάπτουν;

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
SLR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. (ΣΑΛΙΑΡΙΔΗΣ)

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-Η γρήγορη αλλαγή από όπισθεν σε 1η, το πιο συνηθισμένο λάθος
-Πατάς πολύ φρένο - φθείρονται πιο γρήγορα τακάκια & δίσκοι
-Το μεγάλο (ή το περιτό) βάρος & οι κούφιες γκαζιές αυξάνουν κατανάλωση
-Κιτρινίζει αν καπνίζεις μέσα. Χάνεις λεφτά στην μεταπώληση
 

Συνήθειες που προκαλούν ζημιές είναι αρκετές. Κλασσική περίπτωση η γρήγορη αλλαγή από όπισθεν σε πρώτη. Κάποτε τα αυτοκίνητα έπρεπε να σταματήσουν τελείως γιατί η όπισθεν δεν ήταν συγχρονισμένη, όμως όλο και περισσότερα κιβώτια έχουν συγχρονιζέ στην όπισθεν που σημαίνει ότι μπορεί να μπει και όσο το αυτοκίνητο τσουλάει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μπορεί να κινείται εμπρός, ενώ βάζεις την όπισθεν. Η ζημιά μπορεί να είναι μεγάλη.

Πατάς συνεχώς φρένο;

 
Ζημιά μπορεί να προκαλέσει και το συνεχές πάτημα φρένου στον κατήφορο. Αν ο κατήφορος είναι μεγάλος, βάζουμε κοντή σχέση στο κιβώτιο και αφήνουμε το μοτέρ να φρενάρει, πατώντας τα φρένα ανά διαστήματα για να ελέγξουμε την ταχύτητα. Αλλιώς οι δίσκοι υπερθερμένονται και στραβώνουν, ή ακόμη χειρότερα τα υγρά βράζουν και τα φρένα μπορεί να μην πιάσουν. Οι ζημιές μπορεί να είναι ακριβές.
 
Ακόμη κι αν δεν γίνει ζημιά έτσι, τα τακάκια σίγουρα φθείρονται ταχύτερα, το ίδιο και οι δίσκοι, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους και αυξάνοντας έτσι το κόστος χρήσης. Τέτοιου είδους φθορές μπορεί να προκαλέσουν η συνεχής χρήση του συμπλέκτη στο φανάρι, αντί για νεκρά, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή του δίσκου/πλατό. Το ρουλεμάν επίσης υποφέρει όταν κρεμάμε το χέρι στο λεβιέ λες και είναι ακουμπιστίρι.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση, 


ο καλύτερος τρόπος να την αυξήσεις είναι να μείνεις με τα τσιμπράγκαλα από το καλοκαίρι στο πορτ μπαγκάζ όλο το χρόνο, αυξάνοντας το βάρος του αυτοκινήτου. Εξίσου κακή συνήθεια είναι να ξεμείνεις με τη σχάρα οροφής όλο το χρόνο, για το ένα ταξίδι που έκανες στο χωριό, κάποτε, πριν μήνες. Η κακή αεροδυναμική αυξάνει την κατανάλωση.
 
Και φυσικά υπάρχουν και άλλες. Κούφιες γκαζιές στο φανάρι, υψηλές στροφές με κρύο μοτέρ, σανίδα από στάση και απότομο άφημα συμπλέκτη, αν και αυτές οι συνήθειες δεν είναι προφανώς πιο κακές, σε αντίθεση με άλλες.
 
Όπως το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, που αποδεδειγμένα είναι ο ταχύτερος τρόπος να μειώσεις την αξία του στη μεταπώληση, αφού εκτός ότι βρωμάει, κιτρινίζει ο ουρανός, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος να πέσει η καύτρα και αφήσει το δικό της σημάδι στα καθίσματα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών