• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/1/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2001

Δυνατότερος ο κινητήρας του Almera

Σε επίπεδο κινητήρων, τα δύο Ιαπωνικά μοντέλα ικανοποιούν τις απαιτήσεις παρέχοντας επάρκεια ισχύος για την κάλυψη των σπορτίφ βλέψεων που ορίζει ο χαρακτήρας τους. Σε απόλυτη τιμή ισχύος το Almera Challenge με το μηχανικό σύνολο των 1,5 λίτρων υπερέχει, καθώς αποδίδει 106 ίππους στις 5.910 σ.α.λ. Στον αντίποδα, η ισχύς του κινητήρα της Corolla G6 1,4 είναι .... και χάρη στη σχετικά κοντή κλιμάκωση των σχέσεων του 6τάχυτου κιβωτίου, αντισταθμίζεται η διαφορά ισχύος σε επίπεδο επιδόσεων. Η λειτουργία και των δύο μηχανικών συνόλων είναι πολιτισμένη και ομαλή, με αυτό του Almera Challenge να θορυβεί περισσότερο σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας. Οι μακριές σχέσεις του μοντέλου της Nissan προσδίδουν έναν "ταξιδιάρικο" χαρακτήρα στο Almera Challenge. Οι ανάγκες των κινητήρων σε καύσιμο κατά τη διάρκεια της δοκιμής και σε μεικτές συνθήκες κίνησης ήταν 8,9 λίτρα ανά 100 για το μοντέλο της Nissan και 7,8 λίτρα για την ίδια απόσταση και διαδρομή με την Corolla. 
                      Εύστροφος και "πρόθυμος", παρά τις μακριές σχέσεις του κιβωτίου των ταχυτήτων, ο κινητήρας του Almera ικανοποιεί σε κάθε περίπτωση. 


Πολιτισμένο σε λειτουργία και οικονομικό σε κατανάλωση, το μηχανικό σύνολο της Corolla G6 διακρίνεται για την υψηλή εφαρμοσμένη του τεχνολογία. 

 Nissan Almera 1,5 Challenge-Toyota Corolla 1,4 G6
 
Νεανική σπορτίφ διαμάχη
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Ικανοποιητικά σπορτίφ συμπεριφορά
Δυνατότερος ο κινητήρας του Almera
Σύγχρονες αντιλήψεις στο εσωτερικό
Διαφορετικές προτάσεις για παρόμοιο κοινό