Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/2/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/2/2002

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Mercedes ML 320 vs Toyota Land Cruiser 100 Anniversary
 

Στην κορυφή των κατηγοριών
 

Ξεχωρίζουν με διάφορους τρόπους. Στο δρόμο λόγω μεγέθους αλλά και στη συνείδηση αυτών που γνωρίζουν και εκτιμούν τις καλές εκτός δρόμου προτάσεις. Πρόκειται για δύο κορυφαία μοντέλα που συνδυάζουν μοναδικά τις εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης με την πολυτέλεια και την πληρότητα του εξοπλισμού.

Στην κορυφή των S.U.V. η Mercedes, αφού δεν πρόκειται για "καθαρόαιμη" εκτός δρόμου κατασκευή, και στην αντίστοιχη των "βαρέων όπλων" το Toyota Land Cruiser 100 -ιδιαίτερα στην επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια του μοντέλου- για όσους απαιτούν ανυπέρβλητη πολυτέλεια και άνεση ακόμα και σε σημεία όπου δεν υπάρχει υποψία δρόμου. 
Πρόκειται αναμφισβήτητα για δύο από τις εντυπωσιακότερες προτάσεις της ελληνικής αγοράς οι οποίες απευθύνονται στους... έχοντες που επιθυμούν τετρακίνητο όχημα με εκτός δρόμου δυνατότητες και προκλητική εμφάνιση. Βασική προϋπόθεση για την απόκτηση ενός εκ των δύο μοντέλων, εκτός της ύπαρξης μεγάλων συναλλαγματικών αποθεμάτων και εισοδήματος (για αγορά, συντήρηση και κάλυψη φορολογικών απαιτήσεων), είναι και η ύπαρξη χώρου για τη στάθμευση. Τόσο η Mercedes ML 320 αλλά και πολύ περισσότερο το Toyota Land Cruiser 100 "ξεφεύγουν" από τα τετριμένα σε επίπεδο μεγέθους... 
Οι τυχεροί φιλοξενούμενοι στο εσωτερικό αμφότερων των μοντέλων απολαμβάνουν την αίσθηση των ποιοτικών δερμάτινων επενδύσεων με τη μυρωδιά των οποίων "χρωματίζεται" ο χώρος. Κάθε ηλεκτρική ευκολία είναι διαθέσιμη, με το Land Cruiser 100 να παίρνει βραχεία κεφαλή σε εντυπωσιασμό, χάρη στην ευμεγέθη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που διαθέτει λειτουργία touch screen. Η οθόνη αυτή πλαισιώνεται από μια σειρά διακοπτών για τις λειτουργίες του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος και του συστήματος πλοήγησης (το οποίο δεν έχει εφαρμογή στην Ελλάδα ακόμα). 
Οι χώροι για τους επιβάτες είναι περισσότερο από ικανοποιητικοί και πέντε ενήλικοι θα μεταφερθούν χωρίς παραχωρήσεις. Το μοντέλο της Toyota διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων για την περιστασιακή φιλοξενεία δύο επιπλέον ατόμων. Η άνεση που απολαμβάνουν οι μεταφερόμενοι επιβάτες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και στις δύο περιπτώσεις. Αν και ζήτημα σύγκρισης δεν τίθεται, οι πιο ξεκάθαρες βλέψεις του Land Cruiser για κίνηση εκτός δρόμου, του δίνουν το προβάδισμα στον τομέα, καθώς το Ιαπωνικό μοντέλο είναι εφοδιασμένο με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, της οποίας οι διαδρομές είναι σαφώς μεγαλύτερες. 
Σαφώς πιο σφιχτό, προσανατολισμένο για κίνηση ως επί το πλείστον σε ασφάλτινες διαδρομές, το μοντέλο της Mercedes ικανοποιεί περισσότερο με την αίσθησή του στο δρόμο τον οδηγό, καθώς εκεί εκτιμάται περισσότερο και το πιο άκαμπτο πλαίσιό του. Η ποιότητα στο εσωτερικό του Γερμανικού μοντέλου ξεχωρίζει και κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά, δίνοντας άλλοθι στους "ορκισμένους" οπαδούς της Mercedes. 
Εν κατακλείδι, η επιλογή ενός εκ των δύο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις προτιμήσεις του καθενός, αφού για πολλούς το έμβλημα-status symbol της Mercedes έχει "ειδικό βάρος" που αντισταθμίζει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου της Toyota... Οπως και να έχει πάντως και τα δύο αυτοκίνητα είναι από τις καλύτερες επιλογές συνολικά, αφού μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη για κίνηση, σε κάθε είδους έδαφος και με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση, φιλοξενώντας τους επιβάτες τους σε ένα ανυπέρβλητης ποιότητας 
περιβάλλον. 


Σαφώς πιο σφιχτή και με μικρότερες διαδρομές, η ανάρτηση της ML 320 είναι πολύ κοντά σε αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου.


H απορρόφηση των ανωμαλιών στην άσφαλτο όπως και στο χώμα είναι εξαιρετική, διατηρώντας την άνεση των επιβατών του Land Cruiser σε κορυφαίο επίπεδο.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ 
 
Mercedes ML 320 vs Toyota Land Cruiser 100 Anniversary
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Θηριώδης και αθόρυβος
Βελούδινος και αποτελεσματικός
Παντός εδάφους με προπομπό το Land Cruiser
Συντηρητική σχεδίαση και στα δύο εσωτερικά
Η διαφορά των αναρτήσεων
Εξαρτάται τι ζητά κανείς...