• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/2/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/2/2002

Παντός εδάφους με προπομπό το Land Cruiser

Αμφότερα τα οχήματα μπορούν να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια, σε σημεία αρκετά μακριά από το τέλος του ασφάλτινου δρόμου. Πιο "εκλεπτυσμένη" η Mercedes, χωρίς να δείχνει έμπρακτα την αντίθεσή της, δε θα πάει τόσο μακριά όσο το μοντέλο της Toyota. Οι ασφάλτινοι προσανατολισμοί της ανάρτησης της ML 320 με τις μικρές διαδρομές και το στιβαρό της πλαίσιο, υπογραμμίζουν τη διαφορά μεταξύ της Mercedes και του οχήματος -λέγε με Land Cruiser- που έχει κατασκευαστεί για να χαράζει δρόμους εκεί όπου απλά δεν υπάρχουν. Βέβαια για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, χάρη στον εκπληκτικό κινητήρα αλλά και την πολύ καλή τετρακίνηση με το 4ETS, τα όρια της Mercedes είναι πολύ υψηλά για κίνηση εκτός δρόμου, σε σημείο που να δείχνει το δρόμο σε πολλά εμφανισιακώς πιο "σκληροτράχηλα" και σαφώς πιο ελαφριά εκτός δρόμου οχήματα. 
Στην άσφαλτο η ML 320 κάνει ρελάνς, δείχνοντας μικρή υπεροχή έναντι του Land 
Cruiser, το οποίο ωστόσο ακολουθεί κατά πόδας. Μπορούν και τα δύο αυτοκίνητα να κινηθούν με υψηλές μ.ω.τ., ακόμα και σε δρόμους με στροφές, χωρίς προκαλούν αρνητικά συναισθήματα σε οδηγό και επιβάτες. Η πιο μαλακή ανάρτηση του Land Cruiser εύλογα επιτρέπει τις μεγαλύτερες κλίσεις στις στροφές, απαιτώντας από τον οδηγό απλά να εξοικειωθεί με αυτές. Θέμα πλευρικής ή ελκτικής πρόσφυσης δεν τίθεται καθώς και τα δύο μοντέλα φέρουν αρκετά φαρδιά ελαστικά σε ευμεγέθεις ζάντες (275/55 17' για τη Mercedes, 275/70 16' για το Land Cruiser). Στις ασφάλτινες διαδρομές θα εκτιμηθεί από τον οδηγό περισσότερο η συγκριτικά καλύτερη αίσθηση που προσφέρει το τιμόνι της Mercedes με την έντονη υποβοήθηση. Τα φρένα και των δύο αυτοκινήτων είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητικά για κάθε είδους χρήση.


Χωρίς παρεκκλίσεις από την πορεία του ακόμα και όταν ο οδηγός το παρακάνει, το Γερμανικό μοντέλο "βασίζεται" στις εφαρμογές της ηλεκτρονικής για την ασφαλή συμπεριφορά ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.
Το θηριώδες Land Cruiser θα χρειαστεί επισταμένη "προσπάθεια" από τον οδηγό για να εκτραπεί από την ιδανική γραμμή. Χωρίς συνδρομή ηλεκτρονικών βοηθημάτων, το μοντέλο της Toyota είναι εξαιρετικά θετικό ως αίσθηση στις εκτός δρόμου μετακινήσεις.
Ο πιο ασφάλτινος χαρακτήρας της Mercedes "προδίδεται" και από τη διάσταση των ελαστικών (275/55) που φιλοξενούνται στις ζάντες των 17 ιντσών.
Ο πιο χωμάτινος χαρακτήρας του μοντέλου της Toyota υπογραμμίζεται από την επιλογή στα ελαστικά με το ψηλό προφίλ (275/70) και τις 16άρες ζάντες.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ 
 
Mercedes ML 320 vs Toyota Land Cruiser 100 Anniversary
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Θηριώδης και αθόρυβος
Βελούδινος και αποτελεσματικός
Παντός εδάφους με προπομπό το Land Cruiser
Συντηρητική σχεδίαση και στα δύο εσωτερικά
Η διαφορά των αναρτήσεων
Εξαρτάται τι ζητά κανείς...