• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/3/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2001

17 εκατοστά κάνουν τη διαφορά στο εσωτερικό

Θετικό στοιχείο στην εσωτερική διαρρύθμιση της A-Class ήταν και παραμένει το δάπεδό της τύπου σάντουιτς το οποίο επιτρέπει στα μηχανικά μέρη είτε να βρίσκονται μέσα σε αυτό, είτε εμπρός. Με αυτόν τον τρόπο το 53% του συνολικού μήκους του αυτοκινήτου μπορεί να διατεθεί στους επιβάτες. Οι χώροι στην "απλή" A-Class έχουν παραμείνει αναλλοίωτοι μετά το face lift. Οι σημαντικότερες αλλαγές υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, στην έκδοση LWB (Long-Wheelbase). Εάν προσέξουμε τους αριθμούς το μεταξόνιο που έχει αυξηθεί από τα 2,423 στα 2,593 μέτρα (κατά 17 εκατοστά) είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος. Πιο συγκεκριμένα τα 17 εκατοστά της επιμήκυνσης είναι προς όφελος των ποδιών των επιβατών που θα καθίσουν στο πίσω κάθισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυνατότητα του πίσω καθίσματος να κινείται πάνω σε ράγες εμπρός - πίσω κατά 111 χιλιοστά παραμένει και στην επιμηκυμένη έκδοση. Επειδή όμως οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz ήθελαν το αυτοκίνητο να δείχνει πιο δεμένο (και όχι στενόμακρο) αύξησαν και το συνολικό ύψος του μοντέλου από τα 1,575 στα 1,589 μέτρα. Με αυτήν την κίνηση αυξήθηκαν και οι προσφερόμενοι χώροι για τα κεφάλια των επιβατών. Ετσι λοιπόν οι εμπρός επιβάτες έχουν 11 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους και οι πίσω επιβάτες 8 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών δεν έχει μεταβληθεί στην έκδοση LWB. Ετσι λοιπόν κανονικά έχει χωρητικότητα 390 λίτρων, που μπορεί να αυξηθεί στα 470 όταν το πίσω κάθισμα "τραβηχτεί" όλο εμπρός. Στην περίπτωση που το πίσω κάθισμα όπως και αυτό του συνοδηγού αφαιρεθούν ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης φτάνει τα 1.930 λίτρα (1.384 λίτρα είναι ο αντίστοιχος χώρος της C-Class Estate)! Στην επιμηκυμένη έκδοση ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 17 εκατοστά (είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της Mercedes E-Class).  


Ο χώρος αποσκευών έχει διατηρηθεί στα 390 λίτρα. Νέο στοιχείο αποτελεί το κάλυμμά του.

Εμφανείς είναι οι διαφορές στις διαστάσεις μεταξύ των δύο εκδόσεων της A-Class. Η LWB (αριστερά) δεν έχει μόνο μεγαλύτερο μήκος αλλά και ύψος. 

 

Οι εσωτερικές διαστάσεις της έκδοσης LWB έχουν αυξηθεί ως προς το μήκος αλλά και το ύψος. Εμείς θα περιμέναμε κάτι καλύτερο και ως προς το πλάτος. 
Στην περίπτωση που ο κάτοχος έχει ιδιαίτερα αυξημένες μεταφορικές ανάγκες, μπορεί να αφαιρέσει το πίσω κάθισμα όπως και αυτό του συνοδηγού και να εκμεταλλευτεί 1.930 λίτρα ωφέλιμου χώρου φόρτωσης (έκδοση LWB).
 

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Mercedes A-Class facelift, Long
 Το Baby-Benz... μεγάλωσε! 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Oι αλλαγές 
17 εκατοστά κάνουν τη διαφορά στο εσωτερικό 
A-Class και με αερόσακους οροφής