Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/4/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/4/2001
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Honda Civic 1,4 Sedan - Toyota Corolla 1,4 Sedan
 
Πιστοί υπηρέτες...
 

... των αυξημένων αναγκών που εμφανίζει στις μέρες μας το αγοραστικό κοινό της μικρομεσαίας κατηγορίας είναι τα Honda Civic και Toyota Corolla. Οι δύο ιαπωνικές προτάσεις διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που εξασφαλίζουν απροβλημάτιστη συμβίωση για πολλά-πολλά χρόνια.   
 

H άρτι αφιχθείσα 7η γενιά του Honda Civic, με το βασικό κινητήρα των 1,4 λίτρων, έχει να αντιμετωπίσει την υψηλή εμπορικότητα αρκετών "κλασικών" προτάσεων της μικρομεσαίας κατηγορίας. Η Honda διεκδικεί με περισσότερες ίσως πιθανότητες από ποτέ ένα σημαντικό μερίδιο από την "πίτα" της εν λόγω κατηγορίας, καθώς το προϊόν της εμφανίζει πληρότητα σε όλους τους τομείς και είναι θέμα χρόνου να πείσει το κοινό για το υψηλό αντίτιμο που απαιτεί η απόκτησή του. Και δεν αναφερόμαστε σε όσους έχουν "μυηθεί" στη φιλοσοφία των αυτοκινήτων Honda. Αυτοί θα το αγοράσουν με... κλειστά μάτια, όντας διατεθειμένοι να καταβάλουν το κάτι παραπάνω για να χαρούν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα του Civic, όπως η αξιοπιστία, οι καλές επιδόσεις, η καλή ποιότητα κατασκευής και, φυσικά, οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές. Το ζητούμενο -για τη Honda- είναι πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι αγοραστές που συνήθως "ενδίδουν" σε άλλες προτάσεις, με ανάλογα θέλγητρα αλλά περισσότερο προσιτές, όπως η Toyota Corolla. Ενα μοντέλο που στην 9η γενιά του προσεγγίζει ίσως όσο κανένα άλλο μικρομεσαίο το "χαρακτήρα" του Civic. Και αυτό γιατί, με εξαίρεση τους χώρους, (στους οποίους υστερεί) παρέχει ανάλογα υψηλή αξιοπιστία, εξαιρετικές επιδόσεις και σχεδίαση που απευθύνεται στο μεγαλύτερο - συντηρητικό κατά βάση - κοινό της κατηγορίας. H "κόντρα" μεταξύ Honda Civic και Toyota Corolla λοιπόν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από την παράθεση των θελγήτρων τους σε κάθε τομέα η απόφαση για κάθε υποψήφιο αγοραστή της μικρομεσαίας κατηγορίας μόνο εύκολη δεν είναι.    Περισσότερο επιβλητικό εμφανίζεται το Honda Civic χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος και στις γωνιώδεις σχεδιαστικές γραμμές.  


"Κλασικό" και ιδιαίτερα ισορροπημένο σχεδιαστικά μπορεί να χαρακτηριστεί το Toyota Corolla. Αλλωστε, απευθύνεται, όπως και το Civic, στη μεγάλη βάση των συντηρητικών οικογενειαρχών. 
 

Με πλούσιο εξοπλισμό

Η πληρέστερη σε εξοπλισμό από όλες τις εκδόσεις της Corolla, η Sedan Sol, κοστίζει κατά 642.000 δρχ. φθηνότερα από τη βασική έκδοση S του Civic. Το μικρομεσαίο μοντέλο της Toyota στην τιμή των 4.915.000 δρχ. φέρει πλευρικούς αερόσακους (διατίθενται προαιρετικά στο Civic) αλλά όχι και αιρ κοντίσιον, η τοποθέτηση του οποίου στοιχίζει 280.000 δρχ. επιπλέον.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: Honda Civic 1,4 Sedan-Toyota Corolla 1,4  Sedan6
 Πιστοί υπηρέτες... 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Ποιοτικά και φιλικά - Υπεροχή Civic σε χώρους 
Επιδόσεις και τεχνολογία
Ταξιδιάρα Corolla - Σπορτίφ Civic