• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  29/4/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2003

ΔΟΚΙΜΗ
Hyundai Getz 1,6
 

Πλούσιο και νεανικό
 

Eχει μοντέρνα αισθητική, τροφοδοτείται με κινητήρα 1,6 λίτρων και διατίθεται μόνο σε 3θυρο αμάξωμα. Το Hyundai Getz στην κορυφαία έκδοσή του απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό που πέρα των παραπάνω χαρακτηριστικών θα το προτιμήσει και για άλλα χαρίσματά του.

Το Hyundai Getz το έχουμε γνωρίσει με τους κινητήρες των 1,1 και 1,3 λίτρων. Στην κορυφαία έκδοσή του το Getz εφοδιάζεται με το 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1,6 λίτρων που τροφοδοτεί και τα μοντέλα Coupe, Elantra και Matrix. To πιο δυνατό μικρό μοντέλο της Κορεάτικης φίρμας διατίθεται μόνο με το τρίθυρο αμάξωμα.
Η σχεδίαση του Getz 1,6 δε φέρει καμία αλλαγή σε σχέση με τα χαμηλότερου κυβισμού μοντέλα με αντίστοιχο τύπου αμαξώματος. Η αισθητική του είναι κομψή και σύγχρονη από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος των 15 ιντσών που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό τονίζουν το νεανικό ύφος του αυτοκινήτου. Αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στο εσωτερικό του μικρού μοντέλου της Hyundai, που να αφορούν τη σχεδίαση και την ποιότητα. Κύρια στοιχεία στο θάλαμο των επιβατών του Getz αφορούν το πολύ καλό φινίρισμα των επιμέρους τμημάτων του ταμπλό, τους άνετους χώρους για τέσσερις ενήλικους επιβάτες και την άμεση προσαρμογή του οδηγού με τα επιμέρους χειριστήρια του ταμπλό. 
Εκεί όπου το μικρό μοντέλο της Κορεάτικης φίρμας με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς είναι η πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης. H τελευταία προσδίδει στο αυτοκίνητο πιο σπορτίφ οδικά χαρακτηριστικά και καλύτερη σταθερότητα στην ευθεία αλλά και σε δρόμο με στροφές. Σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα και με πιο χαμηλό προφίλ ελαστικά (διάστασης 185/55-15") έχει βελτιωθεί και η αίσθηση του τιμονιού. 
Συνολικά λοιπόν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα καλύψει κάθε ανάγκη βάση της κατηγορίας του. Η τιμή αγοράς του Getz 1,6 Record ανέρχεται στα 13.500 ευρώ και τοποθετείται στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης καθώς περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, air condition, 4 αερόσακους, ABS, ράδιο Cd και ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή.

Εγγυήσεις (έτη)
Μηχανικά μέρη 5
Αντισκωριακή 6
Χρώμα 3
Τα εμπρός φωτιστικά σώματα με το διάφανο κάλυμμα τονίζουν τη σύγχρονη εικόνα του αμαξώματος.Τα πίσω φανάρια χαρακτηρίζονται από το πολλαπλό κάτοπτρο, ενώ η αισθητική τους είναι σύγχρονη.Στο Hyundai Getz 1,6 περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με ελαστικά διάστασης 185/55.
 
Χρηματοδότηση 
35% προκαταβολή, εξόφληση έως 72 μήνες με 7% επιτόκιο

Με κύριο χαρακτηριστικό την καλή ελαστικότητα 
Το μηχανικό σύνολο των 1,6 λίτρων που εφοδιάζεται η κορυφαία έκδοση του Getz είναι σε θέση να κινήσει με άνεση το μικρό αυτοκίνητο στην πόλη, αλλά και να καλύψει μεγάλες αποστάσεις. Στις αστικές μετακινήσεις ο οδηγός ευνοείται από το θετικό τράβηγμα του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας. Παράλληλα ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι ιδιαίτερα εύχρηστος και ο συμπλέκτης είναι ελαφρύς. Στον αυτοκινητόδρομο το Getz θα διατηρήσει με άνεση ταχύτητες της τάξεως των 140 χλμ./ώρα, ενώ η μακριά 5η ταχύτητα ευνοεί την κατανάλωση, καθώς σε αυτή τη ταχύτητα διατηρεί τις στροφές του κινητήρα λίγο πιο πάνω από τις 3.500 σ.α.λ. Επίσης σε αυτούς τους ρυθμούς περιστροφής ο κινητήρας των 1,6 λίτρων παράγει χαμηλή ένταση θορύβου, η οποία γίνεται αισθητή στο εσωτερικό μετά τις 4.000 σ.α.λ. ΔΟΚΙΜΗ Hyundai Getz 1,6
 
Πλούσιο και νεανικό
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Πιο σπορτίφ αίσθηση στο δρόμο